چگونه هوشمندانه سوال کنیم؟واقعا چگونه باید هوشمندانه سوال کرد؟ یهو بدون مقدمه بریم سر اصل مطلب، یا اولش کلی چرب زبونی کنیم تا ببینیم موقعیت خوبش کی میشه سوالمونو بپرسیم؟ یا شایدم با اندکی مقدمه و موقعیت سنجی سوال بپرسیم؟
با خوندن مقاله چگونه هوشمندانه سوال پبرسیم شاید به جواب اینکه چگونه هوشمندانه سوال بپرسیم برسیم، اما خوندن اون به تنهایی کافی نیست عمل بهش هم نیازه.
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Smart_Questionsخوب من در این مطلب سعی میکنم با مثالهای عینیتر و بطور خودمونی نحوه سوال پرسیدن درست رو بهتون آموزش بدم ولی اولش میرم سراغ چگونه سوال نپرسیم...
چگونه سوال نپرسیم یا چه چیزایی رو در سوال نگیم:۱. بارها شده که در گروه کاربران ایرانی اوبونتو بودیم و فردی تازهکار وارد شده و اولین سوالش این بوده که کسی هست؟
قطعا این شخص با ضربات شدید دوستان مواجه میشه که منطقی هم هست. شما وارد یه گروه شدید که ۶۰۰نفر عضو داره خوب بنظرتون اینا مجسمه تشریف دارن؟ نه! اینا انسانن، خوب عزیزم جواب این سوال قطعا چیز خوبی نیست پس باید از پرسیدن این دست از سوالا امتناع کرد.
۲. دسته دوم برای ما ها بسیار نچسب و به مراتب نسبت به دسته اول قابلیت شهید شدن بیشتری دارن، یعنی اگه شما جز این دسته که الان توضیحش رو خدمتتون میگم باشید مطمئن باشید احتمال شهید شدنتون نزدیک به ۱۰۰٪ هستش. خوب چرا؟
وارد گروه شده و با توضیح خیلی خلاصه انتظار شنیدن جواب داره. سوال: اوبونتوم خراب شده، صفحش سیاه شده، چکار کنم؟
خوب یعنی چی اوبونتوم خراب شده؟؟ یه ذره به اون صفحه کلید مبارک فشار بیار و بگو که نسخه اوبونتوت چیه و چکار کردی و چه موقع و توی کجا به صفحه سیاه برخوردی؟
ما علم غیب که نداریم حدس بزنیم اینارو شما باید بگی. پس این طرز سوال پرسیدن هم صحیح نیست!
۳. دسته سوم: کلا شهید میشید اگه جز این دستهاید، چون مجموعهای از دو گروه بالا به اضافهی یه سری اضافات هستن. این دسته با لحنی طلبکارانه و عصبانی وارد گروه شده و سوال یا شکایتشونو مطرح میکنن:
کسی هست؟؟؟ از اوبونتو خسته شدم. اه این دیگه چیه، هی گفتید اوبونتو اوبونتو اینه؟ میخوام GTA IV بازی کنم نمیشه... + چهارتا فوش یا تیکه به اوبونتو و افرادی که استفاده میکنن... و در ادامه وی میافزاید: چرا کسی جواب منو نمیده و شروع به اسپم کردن می کند...
خوب عزیز من، کلا شما در اشتباهی. شما معلومه دنبال ویندوز اوبونتو بودی که ویروس نگیره خوب پس کلا از اول اشتباه کردی، بعدم مگه شما ازتون دعوت شده تشریف بیارید اینجا؟ یا به ما پولی پرداخت کردی که اینطور صحبت میکنی؟ پس اگر به درب خروج راهنمایی شدی اصلا ناراحت نشو، تازه تشکر کن چون چیز دیگهای انجام ندادن...
۴. دسته چهارم: از اوبونتو خسته شدم، میخوام ویندوز نصب کنم
...
این دسته خیلی نچسبه، باور کنید خیلیییییی. معمولا این افراد کسایی هستن که به این طریق حساسیت دوستانو میخوان برانگیزن تا شتابان به سمتشون بیان و سعی در حل مشکلشون داشته باشن، دوستان هم از سر دلسوزی یا این که مبادا ایشون واقعا این کارو انجام بدن میرن کمکشون. به نظرم بسیار کار اشتباهی هست و با جمله موفق باشید باید از این دوستان خداحافظی کرد.
این دسته نه فقط تنبل هستند بلکه فکر میکنن باید بهشون کمک کرد چون به ما لطف کردن و اوبونتو نصب کردن و حالا وظیفمونه کمکشون کنیم و نکردیم و یا نشده به همین دلیل با خداحفظی میخوان ما رو خوشحال کنن... (جز این دسته نباشید)
۵. دسته پنجم: کسایی که معمولا حق به جانب و ترولگونه وارد گروه شده و با این سوال سعی دارن مشکلشونو حل کنن:
این اوبونتو چرا انقدر مزخرفه؟ حالم ازش بهم خورد...
توی اون گروه که مربوط به اوبونتو واقعا انتظار دارید بعد از این حرف چه جوابی رو جز پرت شدنه انواع کفشو دمپایی به سمت خودتون داشته باشید؟ نه واقعا انتظار دارید بگیم عخییییییییییی بیا مشکلت رو حل کنیم؟
این ۵دسته با مثالهای عینی بود که نباید جزوشون باشید...
خوب حالا بریم سراغ این که چجوری باشیم و چجوری سوال کنیم؟شما کافیه بطور منطقی و با بیان و توضیح کامل از شرح مشکل که به ما ارائه میدید، منتظر پاسخ بمونید با ذکر این نکته که اگه اینارو رعایت کنید باعث نمیشه ۱۰۰٪ حتما بهتون پاسخ داده بشه بلکه احتمال پاسخگویی رو بردید بالا...
لازم میبینم چند نکته رو هم در این زیر یادآور شم:
۱. گروه کاربران ایرانی اوبونتو محل پرسش و پاسخ نبوده و صرفا جایی برای گفتگو هستش. اگر کسی به شما تند شد که اینجا سوال نپرس جاش اینجا نیست بهتره بحث نکنید چون حق با ایشونه و حادثه ناگواری ممکنه در صورت بحث کردن سر این موضوع پیش بیاد
۲. ترول نباشید، مثلا در مورد این که چه فرد بزرگی هستید که وایفای حک میکنید حرف نزنید. یا در مورد کلاسهایی حک و عمنیت آشیانه با ما صحبت نکنید که وای برم یا نرم... جواب های ما مشخص هستش و باعث بر هم زدن جو گروه میشید.
۳. در مورد این که قصد دارید با نصب نرمافزارهای حک، امنیت خودتونو امتحان کنید هم بهتره صحبت نکنید، بهتره یا یک متخصص استخدام کنید با برید جای دیگه درخواست کمک یا هر چیز دیگهای رو بدید...
۴. هرگونه اتفاق یا حادثه و هر چیز دیگهای که توی گروه منجر به آسیب دیدن شما بشه به گردن خودتونه، مثل این که میاید میگید کالی داریم با چه دستوری میتونم حک بکنم؟ خوب قطعا دوستان شما رو با فنون مختلف یا دست میندازن یا منفجرتون میکنن.
۵. آیا ما خبیث، پرو و ... هستیم و خودبزرگ بینی داریم و آیا درسته در مواجه با شما موارد گفته شده رو نادیده بگیریم؟ خیر، ما افراد مثل شما رو در طول روز زیاد میبینیم و دچار انواع بیماریهای حساسیتی شدیم مثل حساسیت به مطالب حک وایفای و غیره و چون از شما دعوت نشده که به اون گروه بیاید و هم چون خلاف اساسنامه و قوانین ما هستش باهاتون برخورد میکنیم. حق اعتراض به رفتار شما عادی ترین حقمونه که در شکلهای مختلف بروزش میدیم(تیکه، متلک و شاید دادن دستورات مخرب). پس فقط اگر اعتراض تنها رو کردیم خدا رو شکر کنید...
این مطلب قابلیت بروزرسانی هم دارا میباشد
موفق باشید