انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: بهترین راه حل برای راه اندازی NAS و Media Server خانگی!؟  (دفعات بازدید: 2776 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 845
  • میلاد فشی
راه حل پیشنهادی شما چیه !؟ صورت مسئله اینه : داشتن یک فضای مشترک (Media Server) برای همه Device های منزل مثل موبایل و لپ تاپ و تبلت و تلویزیون است.به نحوی که تلویزیون هم بتواند بر روی این فضا به راحتی ضبط کند.

بهترین روش شاید استفاده از NAS های تجاری باشد.ولی خوب از اسمشون معلومه که برای کارهای تجاری هستند و گران قیمت هستند و حجیم.پس برای استفاده خانگی و ایجاد یک شبکه خانگی کدام روش رو توصیه میکنید!؟ به نظر شما کدام روش بهتر است ؟

1-استفاده از هارد ديسک اکسترنال وسترن ديجيتال مدل My Cloud که داری رابط  Ethernet است.و با کابل RJ45 میتوان آن را به Gigabit Ethernet Switch متصل کرد.با این کار یه NAS خانگی داریم ولی خوب متاسفانه تلویزیون های هوشمند(اسمماً هوشمند)نمیتونند بر روی فضای Network Attach Storage که توسط کابل شبکه به تلویزیون وصل شده Record کنه !!! چون TV ها میتونند با Direct Attach Storage ها که با پورت USB به طور مستقیم به تلویزیون وصل شده بی ایراد کارکنند.هر چند من به اشتباه فکر میکردم با هارد دیسک های WD My Cloud میتوان دو تا خروجی داشت.چون یه خروجی RJ-45 داره و یک خروجی USB 3.ولی اگر شما هم مثل من فکر میکنید در اشتباه هستید.پورت USB3 این دستگاه خروجی نیست و این پورت USB ورودی برای هارد‌دیسک‌های دیگه و یا پرینتر است.
2-استفاده از مودم-روترهای مجهز به پورت USB3 که علاوه بر قابلیت File Sharing قابلیت های Print Server و قابلیت Download master رو هم داره.و خوبیش اینه دیگه نیاز به استفاده از سوییچ ساده (بدون پورت USB)نیست.ولی خوب روتر هایی که پورت USB3 دارند قیمت بالایی دارند و همچنین انعطاف پذیری کمی دارند.چون سیستم عامل ندارند.و حتی قابلیت Download master رو من در اونها بررسی نکردم ولی بعید میدونم انعطاف پذیری داشته باشه و بشه به خوبی برنامه ریزی اش کرد ! از طرفی مشکل DAS نبودن ارتباط تلویزیون و هارد دیسک هنوز پا برجاست.
3-استفاده از بردهای Raspberry Pi به منظور داشتن NAS خانگی.در برخی از منابع توزیع پشینهادی توزیع پیشفرض یعنی Raspbian هستش.و بر روی اون NTFS-3g و Samba رو نصب باید کرد.ولی خوب من با شنیدن اسم NTFS-3g از ناسازگاری های این نرم افزار با فایل سیستم NTFS میترسم!!! چون که NTFS-3g با مهندسی معکوس ساخته شده و برخی از فایل هایی که با این نرم افزار بر روی فایل سیستم NTFS ایجاد میشه ، توسط Check Disk ویندوز در هنگام بوت پاک میشه  ](*,) در برخی دیگر از منابع توزیع Open Media Vault پیشنهاد شده است.به نظر شما مزایا و معایب هر توزیع چی میتونه باشه !؟ و برای مثال با توزیع Open Media Vault میتوان از برد رزبری پای برای Download master به منظور دانلودهای زمان بندی شده شبانه هم استفاده کرد!؟

خوب در این شبکه خانگی بدیهی است که ما حداقل به یک مودم یا سوییچ ساده ولی با آنتن WIFI احتیاج داریم.اما این سوییج یا مودم باید از نظر سرعت Ethernet باید حتما Gigabit Ethernet باشد !؟ و سرعت پروتکل WIFI اون باید IEEE 802.11ac باشه !؟ یا با سرعت IEEE 802.11n یا حتی IEEE 802.11b هم به نظر شما Performance پایین نمی آید !؟

بعد در نهایت باید به فکر دسترسی به NAS از طریق کلاینت های منزل هم باشیم.کاینت های منزل هم الا ماشاا... متفاوت  ](*,) یکی تبلت اندرویدی یکی گوشی ویندوزی یکی هم Ipad یکی هم Smart TV با OS های متفاوت.مثلا LG با WebOS ! به نظر شما اینجا هم به مشکل برمیخوریم!؟ البته خوشبختانه اگر از روش سوم استفاده کنیم Samba for Android رو برای اندرویدی ها داریم. File Explorer for iOS رو هم برای Apple iOS داریم.ولی برای دسترسی به Raspberry PI از طریق WebOS تلویزیون هوشمند LG هم امیدی هست !؟ البته این تلویزیون ها DLNA رو ساپورت میکنند.

مشکل دیگه هم اینکه اگر از Raspberry PI هم استفاده کنیم ، مشکل عدم توانایی در ضبط فیلم‌ها توسط تلویزیون بر روی فضای اشتراک گذاری شده رو داریم.چون TV ها همون طور که گفتم فقط بر روی HDD که با پورت USB به اون متصل شده کار میکنه.از طرفی هارد دیسک اکسترنالی رو هم نداریم که دوتا خروجی USB داشته باشه که به دوتا Deivce متصل بشه!!! مثلاً یکی به Raspberry pi و یکی به تلویزیون !

شما Setup box ای رو میشناسید که قدرت Raspberry PI  رو داشته باشه و همچنین ورودی کابل Coaxial برای آنتن داشته باشه که بتونه برنامه‌ها رو هم پخش و ضبط کنه !؟
« آخرین ویرایش: 23 خرداد 1396، 10:36 ب‌ظ توسط milad.ir86 »
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)
To love GNU/Linux, you don't need to hate Microsoft

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
در این لینک دوتا Media Center محبوب رو معرفی کرده( نرم افزار برتر مدیاسنتر خانگی یعنی XBMC و Plex) خوب اینجا آدم میمونه Media Center نصب کنه یا NAS !?
Plex یا XBMC یا Raspbian یا Open Media Vault یا ... !؟

البته شاید انتخاب شما بین این نرم افزارها  به پشتیبانی آنها در سیستم عامل های مختلف و گجت های تان بستگی داشته باشد.ولی من خودم گیج شدم و نمیتونم انتخاب کنم.که چه سخت افزاری و چه نرم افزاری !؟
« آخرین ویرایش: 23 خرداد 1396، 05:02 ب‌ظ توسط milad.ir86 »
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
Device ای که من پیدا کردم این بود.گمان نمیکنم توی ایران اصلاً پیدا بشه.ولی خوب با توجه به این لینک فکر میکنم U5PVR Deluxe Set-Top Box با توجه به توضیحات کامل این صفحه وب این دستگاه خیلی خیلی Perfect و ایده آله.در این صفحه نوشته این دستگاه یک عدد پورت USB3 داره و هاردهای 2.5 اینچ و 3.5 اینچ ساتا رو ساپورت میکنه.و 2 تا پورت USB2 داره.و DVB-T/T2 tuner رو هم برای آنتن داره ولی نمیدونم با صداوسیمای خودمون مشکلی داره یا نه !؟ پورت Ethernet و HDMI هم داره.سیستم عامل اون Android TV 5.1 هستش و کرنل اون Linux3.18.24هستش. Plex media Server به صورت پیشفرض بر روی اون نصب شده.برنامه های گنو/لینوکسی تحت دبیان رو هم میشه روش اجرا کرد.از کارت شبکه بی سیم و باسیم اون هم میشه همزمان استفاده کرد.16 گیگابایت حافظه داخلی داره.ویدئو های 4k رو هم پخش میکنه.حتی با کیفیت 4K (2160p) از YouTube ! شما میتونید بر روی USB یا SATA که به صورت DAS هستند ویدئو ضبط کنید.یا حتی بر روی Network Drive ویدئو PVR ضبط کنید.و از پروتکل SAMBA برای دسترسی به CIFS/SMB استفاده میکند.فایل منیجر هم برای دسترسی به ویدئوهای PVR دارد.قابلیت زمانبندی برای ضبط هم دارد.همزمان هم میشود ضبط کرد و شبکه دیگری را تماشا کرد و یا اینکه وب گردی کرد.ولی متاسفانه در حالت Standbye ضبط نمیکند.فرمت ذخیره ویدئوهای PVR در این دستگاه ts است و از طریق SAMBA یا UPnP  Plex server قابل دسترسی است (پوشه pvr ).ویدئو ها خیلی مرتب در پوشه pvr طبق نام برنامه و شبکه اون به صورت خودکار مرتب میشوند.این دستگاه فایل سیستم های  NTFS, EXT-4, exFAT, and  FAT32 رو پشتیبانی میکنه.بنچ مارک هایی رو هم در انتهای این مقاله از این دستگاه گرفته شده و سرعت قابل قبولی هم داره.نویسنده مقاله توصیه کرده از Gigabit Ethernet استفاده کنید و از Wifi 802.11ac تا سرعت بیشتری داشته باشید.CPU این دستگاه Hilison Hi3798C V200  quad core Cortex A53 هستش با GPU با این فرکانس : 400 MHz to 1.60 GHz with a Mali-T720 GPU.
نویسنده مقاله ادعا کرده که برای بچه هایی که با گنو/لینوکس و توزیع دبیان آشنا هستند این Setup box خیلی ارزشمنده چون که هرچند OS آن Android TV هستش ولی برنامه های Debian Base رو هم اجرا میکنه.ولی خوب منظورش رو از این که Debian base هستش رو دقیقاً نگرفتم.چون اندروید درسته از کرنل لینوکس استفاده میکنه ولی چه صنمی با دبیان داره !؟ البته گفته که با apt میتونید بسته نصب کنید.البته از معایب اش هم گفته که kodi رو به خوبی ساپورت نمیکنه و به صورت پیشفرض نصب نیست.و گفته یه باگی برای مونت کردن USB 3.0 port داره ! موقع Standby ضبط نمیکنه !

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
در این لینک هم گزینه های دیگه رو معرفی کرده که میشه روی آن Kodi رو داشت.و در این لینک و این لینک
« آخرین ویرایش: 23 خرداد 1396، 11:50 ب‌ظ توسط milad.ir86 »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
سلام. من این دستگاه رو دارم و همهٔ کارهایی که می‌خوای رو با بهترین کیفیت انجام می‌ده: http://getvero.tv
تا پیش از خریدن اون هم از رزبری‌پای۲ با سیستم‌عامل OSMC استفاده می‌کردم که عالی بود، فقط منطقاً قدرت گرافیکیش خیلی زیاد نبود. البته فیلم‌های فول‌اچ‌دی رو با رمزینهٔ x264 تا کیفیت فول‌اچ‌دی بدون مشکل پخش می‌کرد (بالاترش رو تست نکردم) و با رمزینهٔ x265 هم تا اندازهٔ اچ‌دی.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن