راه حل پیشنهادی شما چیه !؟ صورت مسئله اینه : داشتن یک فضای مشترک (Media Server) برای همه Device های منزل مثل موبایل و لپ تاپ و تبلت و تلویزیون است.به نحوی که تلویزیون هم بتواند بر روی این فضا به راحتی ضبط کند.
بهترین روش شاید استفاده از NAS های تجاری باشد.ولی خوب از اسمشون معلومه که برای کارهای تجاری هستند و گران قیمت هستند و حجیم.پس برای استفاده خانگی و ایجاد یک شبکه خانگی کدام روش رو توصیه میکنید!؟ به نظر شما کدام روش بهتر است ؟
1-استفاده از هارد ديسک اکسترنال وسترن ديجيتال مدل My Cloud که داری رابط Ethernet است.و با کابل RJ45 میتوان آن را به Gigabit Ethernet Switch متصل کرد.با این کار یه NAS خانگی داریم ولی خوب متاسفانه تلویزیون های هوشمند(اسمماً هوشمند)نمیتونند بر روی فضای Network Attach Storage که توسط کابل شبکه به تلویزیون وصل شده Record کنه !!! چون TV ها میتونند با Direct Attach Storage ها که با پورت USB به طور مستقیم به تلویزیون وصل شده بی ایراد کارکنند.هر چند من به اشتباه فکر میکردم با هارد دیسک های WD My Cloud میتوان دو تا خروجی داشت.چون یه خروجی RJ-45 داره و یک خروجی USB 3.ولی اگر شما هم مثل من فکر میکنید در اشتباه هستید.پورت USB3 این دستگاه خروجی نیست و این پورت USB ورودی برای هارددیسکهای دیگه و یا پرینتر است.
2-استفاده از مودم-روترهای مجهز به پورت USB3 که علاوه بر قابلیت File Sharing قابلیت های Print Server و قابلیت Download master رو هم داره.و خوبیش اینه دیگه نیاز به استفاده از سوییچ ساده (بدون پورت USB)نیست.ولی خوب روتر هایی که پورت USB3 دارند قیمت بالایی دارند و همچنین انعطاف پذیری کمی دارند.چون سیستم عامل ندارند.و حتی قابلیت Download master رو من در اونها بررسی نکردم ولی بعید میدونم انعطاف پذیری داشته باشه و بشه به خوبی برنامه ریزی اش کرد ! از طرفی مشکل DAS نبودن ارتباط تلویزیون و هارد دیسک هنوز پا برجاست.
3-استفاده از بردهای Raspberry Pi به منظور داشتن NAS خانگی.در برخی از منابع توزیع پشینهادی توزیع پیشفرض یعنی Raspbian هستش.و بر روی اون NTFS-3g و Samba رو نصب باید کرد.ولی خوب من با شنیدن اسم NTFS-3g از ناسازگاری های این نرم افزار با فایل سیستم NTFS میترسم!!! چون که NTFS-3g با مهندسی معکوس ساخته شده و برخی از فایل هایی که با این نرم افزار بر روی فایل سیستم NTFS ایجاد میشه ، توسط Check Disk ویندوز در هنگام بوت پاک میشه
در برخی دیگر از منابع توزیع Open Media Vault پیشنهاد شده است.به نظر شما مزایا و معایب هر توزیع چی میتونه باشه !؟ و برای مثال با توزیع Open Media Vault میتوان از برد رزبری پای برای Download master به منظور دانلودهای زمان بندی شده شبانه هم استفاده کرد!؟
خوب در این شبکه خانگی بدیهی است که ما حداقل به یک مودم یا سوییچ ساده ولی با آنتن WIFI احتیاج داریم.اما این سوییج یا مودم باید از نظر سرعت Ethernet باید حتما Gigabit Ethernet باشد !؟ و سرعت پروتکل WIFI اون باید IEEE 802.11ac باشه !؟ یا با سرعت IEEE 802.11n یا حتی IEEE 802.11b هم به نظر شما Performance پایین نمی آید !؟
بعد در نهایت باید به فکر دسترسی به NAS از طریق کلاینت های منزل هم باشیم.کاینت های منزل هم الا ماشاا... متفاوت
یکی تبلت اندرویدی یکی گوشی ویندوزی یکی هم Ipad یکی هم Smart TV با OS های متفاوت.مثلا LG با WebOS ! به نظر شما اینجا هم به مشکل برمیخوریم!؟ البته خوشبختانه اگر از روش سوم استفاده کنیم Samba for Android رو برای اندرویدی ها داریم. File Explorer for iOS رو هم برای Apple iOS داریم.ولی برای دسترسی به Raspberry PI از طریق WebOS تلویزیون هوشمند LG هم امیدی هست !؟ البته این تلویزیون ها DLNA رو ساپورت میکنند.
مشکل دیگه هم اینکه اگر از Raspberry PI هم استفاده کنیم ، مشکل عدم توانایی در ضبط فیلمها توسط تلویزیون بر روی فضای اشتراک گذاری شده رو داریم.چون TV ها همون طور که گفتم فقط بر روی HDD که با پورت USB به اون متصل شده کار میکنه.از طرفی هارد دیسک اکسترنالی رو هم نداریم که دوتا خروجی USB داشته باشه که به دوتا Deivce متصل بشه!!! مثلاً یکی به Raspberry pi و یکی به تلویزیون !
شما Setup box ای رو میشناسید که قدرت Raspberry PI رو داشته باشه و همچنین ورودی کابل Coaxial برای آنتن داشته باشه که بتونه برنامهها رو هم پخش و ضبط کنه !؟