انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: درایور برای کارت گرافیک ati radeon 9200  (دفعات بازدید: 8768 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین aminhacker

• Newbie
  • *
  • ارسال: 20
درایور برای کارت گرافیک ati radeon 9200
« : 06 امرداد 1389، 01:44 ب‌ظ »
با سلام
 :biggrin: همین طور که تابلویه تازه واردم
یک سوال داشتم این کارت گرافیک مارو تو قسمت hardware driver نشون نمیده مدل گارت گرافیکمم ati radeon 9200 رفتم تو سایت amd درایوراش بود اما نوشته بود که برایه توزیع های دیگه اند ممکنه رویه بقیه توزیع ها کار نکنند بعدشم ۳ تا درایور آورده بود که من فرقشو نفهمیدم(باور کنین گشتم نفهمیدم هیچی)
خلاصه اگه ممکنه راهنمایی کنین
شرمنده اینم بی ربطه با چه کلیدی میشه بین زبانها جابجا شده مثل  alt+shift  تو ویندوز ؟(نگشتم  :biggrin:)
گاهی اوقات دلم برای قفس تنگ میشه به هر حال قفس امکاناتش بیشتر بود  اونجا خیلی راحت بود همه چی آماده بود مثل یک نمایشگاه اما دست گذاشتن رو هر چیز بها و تبعات زیادی داشت
اما همه از یاد برده بودیم که پرنده ایم
کدوم پرنده از پریدن بیزاره ؟!

آفلاین spitman

• Full Member
  • *
  • ارسال: 101
    • اسپیتمان
پاسخ به: درایور برای کارت گرافیک ati radeon 9200
« پاسخ #1 : 06 امرداد 1389، 02:13 ب‌ظ »
با کدوم توزیع داری کار می کنی؟ اوبونتو؟
یه جستجوی کوچیک توی فروم بزنی 500 مدل نصب کارت گرافیک گیرت می یاد!
تغییر زبان ها هم با هر جفت کلیدی می تونه باشه! بسته به این داره که با چی تنظیمش کرده باشی؟
 البته باید اول زبان فارسی (زبان دوم) رو نصب کرده باشی!!
آزادی مسئولیت دارد!

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
« پاسخ #2 : 06 امرداد 1389، 02:26 ب‌ظ »
نقل‌قول
من جواب سوالهای اصلی رو نمیدونم ولی برای تعویض زبان من اینقدر که توی لینوکس راحتم توی ویندوز نیستم
کلید ویندوز چپ زبانم رو روی usa و کلید ویندوز راست زبانم رو روی farsi  تنظیم میکنه
من KDE دارم ولی شما توی گنوم هم وارد keyboard layout  بشی همین گزینه ها رو داره

اول وارد system settings میشی بعد میری به regional & language بعد میری به keyboard layout  بعد میزنی روی advanced اونجا انواع و اقسام شورتکات ها برای تعویض زبانها وجود داره
این نقل قولی از خودم بود توی تاپیک های قبلی ;)
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین مهدی...

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • http://Mearaji.ir
    • وبلاگم
« پاسخ #3 : 06 امرداد 1389، 03:29 ب‌ظ »
ویکی رو دریابید...
زبان فارسی در اوبونتو

آفلاین aminhacker

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 06 امرداد 1389، 09:26 ب‌ظ »
باور کن ‍پیدا نکردم اگه کسی میدونه یک راهنمایی بکنه ممنون میشم
راستی با توزیع اوبنتو کار میکنم مگه اینجا انجمنش نیست  ::)
گاهی اوقات دلم برای قفس تنگ میشه به هر حال قفس امکاناتش بیشتر بود  اونجا خیلی راحت بود همه چی آماده بود مثل یک نمایشگاه اما دست گذاشتن رو هر چیز بها و تبعات زیادی داشت

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 07 امرداد 1389، 12:02 ق‌ظ »
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین aminhacker

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 07 امرداد 1389، 11:24 ق‌ظ »
اونو که فهمیدم دماتون گرم! منظورم همین درایور کارت گرافیک بود
اگه کسی می دونه یه حالی بده چن جا یک دستور العملایی دیدم خیلی سخت بود نفهمیدم

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 07 امرداد 1389، 12:18 ب‌ظ »
خب من تا اونجایی که بتونم در خدمتم  ;)
اول باید درایو منبع بسته زیر رو پاک کنی
sudo apt-get remove --purge xorg-driver-fglrxحالا کامپیوتر رو ریست کن و دوباره بیا بالا
بعد بزن
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-driمطمئن شو که fglrx جزو ماژول های /etc/modules نیست
اینجا نوشته از اوبونتو 9.10 به بعد یه سیستمی وجود داره که کارت های ati رو به صورت خودکار پیکر بندی میکنه
ببین کارت رو راه میندازه یا نه
اگه هم بتونی یه نگاهی به صفحه زیر بندازی کامل همه چی رو توضیح داده
https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver

آفلاین aminhacker

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 07 امرداد 1389، 06:42 ب‌ظ »
آقا شرمنده من این کارا رو کردم وقتی این lspci -nn | grep VGA دستور رو تو ترمینال می زنم اینا رو می ده
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Silicon Integrated Systems [SiS] 330 [Xabre] PCI/AGP VGA Display Adapter [1039:0330] (rev 01) ???
ضمنا این قابلیت های گرافیکی رو نرمالم نمیتونم بزارم
ببخشید این راهارو که می گین میشه یک دستوریم بگین زیرش که بشه فهمید کارت به درستی نصب شده

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
« پاسخ #9 : 07 امرداد 1389، 10:32 ب‌ظ »
شما تو خط فرمان بنویس
lshw -short
تو بخش display کارت رو نشون میده . اگر sis نشون میده (‌یعنی همان که تو پیغام پیشین نوشتی )‌به گمانم درست نصب نشده .
+++++++++++
برادر شما راهنمای این برگه رو انجام دادید ؟
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/linux64-radeon-prer200.aspx

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #10 : 08 امرداد 1389، 12:30 ق‌ظ »
با سلام
 :biggrin: همین طور که تابلویه تازه واردم
یک سوال داشتم این کارت گرافیک مارو تو قسمت hardware driver نشون نمیده مدل گارت گرافیکمم ati radeon 9200 رفتم تو سایت amd درایوراش بود اما نوشته بود که برایه توزیع های دیگه اند ممکنه رویه بقیه توزیع ها کار نکنند بعدشم ۳ تا درایور آورده بود که من فرقشو نفهمیدم(باور کنین گشتم نفهمیدم هیچی)

کارت گرافیکتون قدیمیه و دیگه از طرف AMD پشتیبانی نمیشه. آخرین درایور کد بسته ای که از طرف amd برای این کارت گرافیک منتشر شده خیلی قدیمیه و در توزیع های جدید لینوکس قابل نصب نیست (به دلیل عدم پشتیبانی از xorg-server جدید ...) ! بنابراین مجبورید فقط از درایور متن باز استفاده کنید که اونم به طور پیش در اوبونتو و سایر توزیع ها نصبه. فقط باید کمی فایل xorg.conf رو بهینه کنید:

https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver#Customized%20configuration%20for%20X.org,%20the%20new%20way

آفلاین aminhacker

• Newbie
  • *
« پاسخ #11 : 08 امرداد 1389، 12:34 ب‌ظ »
شما تو خط فرمان بنویس
lshw -short
تو بخش display کارت رو نشون میده . اگر sis نشون میده (‌یعنی همان که تو پیغام پیشین نوشتی )‌به گمانم درست نصب نشده .
+++++++++++
برادر شما راهنمای این برگه رو انجام دادید ؟
زدم اینو میگه
330 [Xabre] PCI/AGP VGA Display Adapter
نمیدونم چرا مدلو نزده
درسته یا نه ؟
راستی داداش کارتم خیلیم قدیمی نیستا ۵ یا ۶ سال پیش یلی بود ;)

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
« پاسخ #12 : 08 امرداد 1389، 05:14 ب‌ظ »
کارت رو که درست ننوشته / به گمانم باید بنویسه radeon rvXX یه چیزی تو این مایه ها . ببینم روی تخته مادرت کارت سرخود هست ؟ کارت های sis رو در گذشته( و امروز هم تک و توک ) روی تخته مادرها کار میگذاشتند . شما که رادئون ۹۲۰۰ داری برو توی بایوس دستگاه و اون کارت sis رو ناکار کن .( disable onboard vga ) .
شما نخست این پرونده فرمان رو بگیرید :
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/linux/check.sh
سپس اگر روی میزکار ( desktop ) انبارش کردید فرمان زیر رو توی خط فرمان( terminal)  بنویسید :
cd ~/Desktop
sudo chmod +x check.sh
./check.sh
با کمک آگاهی که از نسخه ی xfree86  بدست آوردید به اینجا بروید و نسخه ی درست راه انداز کارتگرافیک را گرفته نصب کنید
+++++++++++++
اینجور که اینجا نوشته :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ubuntu_releases
( پایین برگه بخش Version history of common programs) میبینید که اوبونتو ۱۰٫۰۴ از نسخه ی ۷٫۵ x.org بهره میگیره . توی اون برگه ی راه انداز ها میبینید که نوشته راه انداز برای x.org ۶٫۸ هست و شاید روی اوبونتو ۱۰٫۰۴ کار نکنه . ازمودنش زیانی ندارد  ??? ???

آفلاین aminhacker

• Newbie
  • *
« پاسخ #13 : 09 امرداد 1389، 06:31 ب‌ظ »
من شرمندم که وقت دوستان رو می گیرم اما اون کدا رو هر چی میزنم می گه login error یه همچین چیزایی پسورد رو درس می زنم اما نمیدونم چرا اینجوریه
خودم یک کارایی کردم تو ترمینال میگه direct rendering : yes اما نمیدونم درسه یا نه چون قبله اینکارا اینو نمیدونستم که امتحان کنم :biggrin:
خلاصه دماتون گرم