سلام!
میخوام فلش ام رو بوتیبل کنم وین 7 بریزم توش! که رو اوبونتویی که دارم نصبش کنم! یعنی میخوام سیستم عامل ام رو از لینوکس سویچ کنم به ویندوز و خودم هم بوت اش کنم!
ولی بوت که میکنم سیستم رو از فلش . سیستم به کار خودش ادامه میده! انگار که فلش بوت نیست و اون رو نشناخته!
هم با ویندوز بوتیبل کردم فلش رو هم با لینوکس! ولی سیستم نشناخت! لطفا راهنمایی کنید!
اول توصیه میکنم با برنامه ای مثل unetbootin ایمیج رو بریز روی فلش
بعد با دستور زیر ببین فلش بوتیبل هست یا نه : (زیر نوشته ی بوت فلشت باید یه * باشه وگرنه بوتیبل نیست)
fdisk -l
مثلا این خروجی برای فلش منه که بوتیبل هست و زیر قسمت boot یه * هست :
Disk /dev/sdb: 7.6 GiB, 8178892800 bytes, 15974400 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x302c20b8
Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sdb1 * 2048 15974399 15972352 7.6G c W95 FAT32 (LBA)
اما اگر ایمیجت رو با یه چیزی مثل unetbootin ریختی روی فلش و بعد از اجرای اون دستور دیدی بوتیبل نیست با نرم افزار Gparted میتونی بوتیبلش کنی. نحوهی کار هم به این صورته که وارد نرم افزار میشی و بعد فلشت رو انتخاب میکنی بعد با راست کلیک کردن روی پارتیشن فلشت گزینهی Manage Flags رو میزنی و تیک بوت رو میزاری و بعدش اوکی میکنی و میای بیرون. حالا ایندفعه که فرمان fdisk -l رو اجرا کنی باید زیر گزینهی بوت * باشه.
برای بوت کردن هم باید بایوس رو روی فلش بزاری یا اینکه میتونی موقعی که سیستمت تازه داره روشن میشه کلید f12 رو بزنی و وارد بوت منو بشی و فلشت رو از اون منو انتخاب کنی که از روی اون بوت کنه. البته این f12 برای سیستم منه که از مادربرد گیگابایت استفاده میکنم و ممکنه برای بقیه ی سیستمها متفاوت باشه که میتونی با یه سرچ پیداش کنی.