انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: حذف یک پارتیشن در ابونتو و مشکل در بازیابی اطلاعات  (دفعات بازدید: 947 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین vaysi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
سلام دوستان خسته نباشید
بنده داشتم ابونتو نصب میکردم و ابونتو در هنگام نصب قسمت انتخاب پارتیشن برای نصب یکی از پارتیشن هام که همه اطلاعات مهمم درونش بود رو انتخاب کردم به عنوان پارتیشن swap و همه اطلاعاتم از بین رفت . و کلا اون درایو رو به عنوان فضای اختصاص داده نشده نشون میداد که من از روش چند تا پارتیشن پرایمری ساختم .
خیلی اطلاعات مهمی داشتم سعی کردم با taskdisk برگردونم اما دقیقا نمیدونم چیکار کنم .
اگه میشه کمکم کنید . از ترس اینکه دسترسی به فایل ها سخت بخشه برای بازیابی سیستمم بدون سیستم عامله فعلا . ممنون میشم کمکم کنید .
آفلاین deleted

• Newbie
  • *
  • ارسال: 10
سلام
تا جاییکه به یاد دارم...
قبل از اینکه سعی بر ریکاور کردن کنید -اگر پارتیشن اسوپ کوچک هست- با برنامه dd یه ایمیج از آن تهیه کنید.
بعد، شما باید testdisk را اجرا کنید، پارتیشن اسوپ را انتخاب کنید، و در مرحله بعد، نوع سیستم‌فایل، ntfs را انتخاب کنید و در آخر گزینه deep search را انتخاب کنید.
تست‌دیسک لیست تمام پارتیشن‌هایی که در گذشته ایجاد کردید رو لیست می‌کنه. به‌عنوان مثال ممکنه چند تا پارتیشن ntfs (به فرض اینکه شما پارتیشن ntfs رو به عنوان اسوپ ماونت کردی) رو لیست کنه؛ در این صورت، باید اولین پارتیشن ntfs از بالای لیست را انتخاب کنید؛ و در مرحله بعد -به‌نظرم- دکمه write را به شما نشون می‌ده که باید انتخابش کنید، تا این ساختار و سیستم فایل برگردانده بشه (پارتیشن فرمت شده به حالت قبل بر‌می‌گرده، با تمام دایرکتوری‌ها و فایل‌ها). اگر انجام شد، سیستم را ری‌بوت کنید، تا بصورت خودکار روی سیستمتون ماونت بشه.
اگر پارتیشن ناشناخته بود، یا چیزی برنگشت، دو شرایط دیگه برای امتحان کردن وجود داره. یکی اینکه پارتیشن رو به فرمت قبلی فرمت کنید و از طریق برنامه photorec که به همراه testdisk نصب میشه فایل‌های مورد نظر را برگردانید (بستگی به دسته‌بندی فایل‌ها یا تعداد فایل‌هاتون داره که باید بسنجید آیا این روش برای شما مناسب هست یا نه)، یا اینکه از طریق photorec مستقیما از ایمیجی که گرفتید ریکاور کردن فایل‌ها را انجام بدید.

آفلاین vaysi

• Newbie
  • *
واقعیتش تو برنامه پیشفرض خود ابونتو Disks نشون میده 600 گیگ فضای خالی دارم .
۲ تا درایو به اندازه ۲۰۰ گیگ که فایل هام هستن وجود داره . و چند مگی هم سیستم رزروه .
اما تو برنامه testdisk میزنه ۳۰۰ گیگ برای swap در نظر گرفتم .
عجیبه . قاطی کردم . نمیدونم کدوم درسته .

آفلاین deleted

• Newbie
  • *
لطفا خروجی دو دستور زیر رو قرار بده. در دستور دوم بجای xfs نام سیستم فایل خودتون رو قرار بدید (توسط دستور اول فایل سیستم به شما گفته می‌شه، مثلا ext4):
sudo lsblk -o NAME,SIZE,MOUNTPOINT,FSTYPE
sudo df -ht xfs
« آخرین ویرایش: 07 دی 1396، 10:21 ب‌ظ توسط eight »

آفلاین vaysi

• Newbie
  • *
نتیجه اول :‌
NAME     SIZE MOUNTPOINT          FSTYPE
sda    931.5G                     
├─sda1   7.5G [SWAP]              swap
├─sda2 186.4G                     ext4
├─sda3 187.5G /media/vaysi/Videos ntfs
└─sda4  46.6G /                   ext4
sr0     1024M   

نتیجه دوم با چند نوع فایل سیستم :‌
vaysi@Vaysi-pc:~$ sudo df -ht xfs
df: no file systems processed
vaysi@Vaysi-pc:~$ sudo df -ht ntfs
df: no file systems processed
vaysi@Vaysi-pc:~$ sudo df -ht ext4
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda4        46G  3.8G   40G   9% /

آفلاین deleted

• Newbie
  • *
همینطور که در خروجی مشخصه، از هارددیسک یک ترابایت حدود ۴۰۰ گیگ پارتیشن‌بندی شده.
اما به‌نظر نمیاد شما پارتیشن داده‌هاتون رو بصورت اسوپ ماونت کرده باشید، چون اسوپ ۷.۵ گیگ بیشتر نیست. شما باید خودتون بدونید چه پارتیشن‌هایی داشتید، و چه پارتیشن‌هایی ایجاد کردید. مثلا، شما یه پارتیشن ext4 دارید که ماونتش نکردید، آیا این همون پارتیشنی نیست که اشتباها فرمت کردید؟
واقعیتش تو برنامه پیشفرض خود ابونتو Disks نشون میده 600 گیگ فضای خالی دارم .
۲ تا درایو به اندازه ۲۰۰ گیگ که فایل هام هستن وجود داره . و چند مگی هم سیستم رزروه .
اما تو برنامه testdisk میزنه ۳۰۰ گیگ برای swap در نظر گرفتم .
عجیبه . قاطی کردم . نمیدونم کدوم درسته .

درسته، حدود ۶۰۰ گیگ فضای پارتیشن‌بندی نشده دارید.
به نظرم شما اشتباه می‌کنید، اسوپ سیستم ۷.۵ گیگ بیشتر نیست، و تست‌دیسک هم فکر نمی‌کنم اشتباه نشون بده.
اگر پارتیشن sda2 را اشتباها به فرمت ext4 برگرداندید، دیگه فرمتش رو تغییر ندید، از همان توضیحی که دادم سعی کنید پارتیشن قبلی رو برگردونید. اگر هم نمی‌تونید، برنامه دیگه‌ای هست،... پیام خصوصی براتون فرستادم.
و در آخر، شما باید بدونید چه اتفاقی افتاده و چه تغییری دادید، با حدس و گمان نمی‌شه نتیجه درست گرفت.
اگر به نتیجه نرسیدین، امیدوارم کاربران دیگه بتونن کمک کنند.

آفلاین vaysi

• Newbie
  • *
نه اونی که ماونت نشده نیست اون یه درایو دیگم هست .
من از ترس اینکه دسترسی به فایل ها سخت تر بشه اون فضای خالی رو پارتیشن بندی نکردم .
الان که ابونتو رو نصب کردم دیسک مانیتور خود سیستمم درست نشون میده که 7.5 گیگ سواپ هست و ...
تست دیسک یه بدی داره من وقتی دیپ سرچ رو میزنم ۲ . ۳ ساعت که طول میکشه کامل سرچ میکنه بعد که مثلا یه پارتیشن ntfs میزنم ببینم این همون هست یا نه که رایت کنم تو درایوم دیگه از لیست اون پارتیشن هایی که سرچ کرده خارج میشه و اگه دوباره بخوام به اونا دسترسی پیدا کنم باید ۳ . ۴ ساعت صبر کنم ...

آفلاین deleted

• Newbie
  • *
تست‌دیسک برنامه بسیار حرفه‌ای هست، اما خوب برای انجام یه ریکاوری خوب -در صورتیکه داده‌ها خیلی مهم باشه- یه ایمیج از هارددیسک خراب شده روی یه هارددیسک دیگه می‌گیرن و بعد سراغ دستکاری دیسک یا ریکاوری می‌رن.
باید حوصله به خرج بدید و راهنمایی‌ها و هشدارهایی که داده می‌شه رو دقت کنید. قطع مکرر برنامه در زمان کار ممکنه باعث بشه دیگه نتونید پارتیشن/فایل‌ی رو بازیابی کنید؛ همچنین باز کردن برنامه‌ها و کار با سیستم، مدت زمان انجام کار تست‌دیسک رو افزایش می‌ده.
اگر هم خواستید از طریق photorec فایل‌هاتون رو بازیابی کنید، ابتدا در بخش تنظیمات نوع فایل‌های مورد نظر برای بازیابی رو انتخاب کنید، به این‌صورت زمان کمتری هم طول می‌کشه تا فایل‌ها بازیابی بشه.