سلام دوستان میخواهم که از این مشکل که برای من پیش آمده بود یک خلص مطلب داشته باشم
تا به عزیزان دیگری هم اگر با اینگونه مشکلات دچار میشوند کمک نماید
---------------------------------------------------------------------------------
مشکل : کامپیوتر من ویندوز کمپنی داشت البته ویندوز هشت که آن را به ده قبلا آپدیت نموده بودم
پارتیشن هاردم GPT بود نه MBR
و بایوس هم هر دو قابلیت را فعال داشت ( UEFI و Secure Boot )
چند وقت پیش کوشش کردم که در پهلوی ویندوز اوبونتو را نصب کنم اوبونتو نصب شد و مینوی که سیستم عامل ها انتخاب میشود میامد اما تنها اوبونتو بالا میامد و ویندوز خراب شده بود .
خلاصه اینکه این دو تا با هم هیچ جور نیامدن بعد ویندوز هم مثل سابق بالا نمی آمد تا رفتم که secure boot را خاموش کردم و مشکل ویندوز حل شد .
چند روز پیش دوباره خواستم اوبونتو نصب نمایم که مشکل نصب گرپ بوت لودر بود .
----------------------------------------------------------------------------------
حل : بایوس را به گفته دوستان به legacy تغیر دادم و اوبونتو نصب شد و تنها اوبونتو خبری از ویندوز نیست .
زمانی که میرم در بایوس و legacy را به UEFI تغیر میدهم ویندوز بوت میشود و خبری از اوبونتو نیست مثل این که هیج سیستم عامل دیگری نصب نباشد .
---------------------------------------------------------------------------
برای من کمی راه دور شده هر بار که میخواهم به یکی از این دو سیستم عامل بروم باید اول به بایوس بروم و بعد به سیستم عامل از بوت ریپیر boot-repair در اوبونتو استفاده کردم که گفت باید بایوس را به UEFI تبدیل کنید و این نرم افزار را اجرا کنید .
از اونجای که در قابلیت UEFI تنها ویندوز وجود دارد پس از بوت ریپیر خبری نمی باشد .
و من هم رفتم بوت ریپیر را که در فلش بوت شود دانلود کردم از لینک ذیر
---------------------------------------------------------------------------------
https://netix.dl.sourceforge.net/project/boot-repair-cd/boot-repair-disk-64bit.iso-------------------------------------------------------------------------------------
بعد با rufus-2.18 آنرا در فلش ریختم و سیستم را با بوت ریپیر که بایوس در حالت UEFI بوت بالا آوردم .
چون انترنیت نداشتم نرم افزار بوت ریپیر مسج داد که باید انترنیت وصل باشد فردا به انترنیت متصل شدم و بوت ریپیر در حالت لود شدن ماند و دیگر عکس العمل نشان نداد و من هم در اخیر همین سختی را قبول کردم و دیگر وقت را به ترمیم این مشکل اختصاص ندادم میرم سراغ کار های بعدی که در اوبونتو باید انجام شود .