انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمای نصب سیستم های مدیریت محتوی در لوکال هاست اوبنتو  (دفعات بازدید: 5653 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین HessaM TNT

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 366
  • What ?
پیشگفتار :‌
قصد داشتم این متن رو خیلی کامل تر از اینی که می خونین بنویسم . البته مقالات زیادی رو در این باره نوشتم ولی سعی کردم چکیده ای از مطالب که کاربردی هستند و نیاز کاربر رو برای شروع برطرف می کنه در این نوشته جمع آوری کنم . مطمئنا این مقاله دارای عیب و نقص هایی هست اگر دوستان سوالی براشون پیش اومد مطرح کنند ایشالا حل بشه . برای شروع نیاز به یک نرم افزار داریم که روی localhost نصبش کنیم . از هز سیستمی میشه استفاده کرد ولی من مامبو رو انتخاب کردم . البته دارم یه مقاله کامل برای فروشگاه الکترونیک هم می نویسم که به زودی منتشرش می کنم .

مقدمه :‌
مامبو چیست ؟‌
خیلی از دوستان باهاش آشنایی دارن ولی خوب برای عزیزانی که با این سیستم آشنایی ندارن می نویسم که این نرم افزار برای ایجاد یک وبسایت پویا استفاده می شه . این سیستم دارای امکانات بسیار زیاد و از امنیت بسیار بالایی برخوردار هست . ضمنا این نرم افزار بر طبق قانون GPL نوشته شده و کد باز و طبعا رایگان هست . سیستم های مشابهی از روی هسته اصلی مامبو نوشته شدند که با نام هایی از قبیل جوملا ارائه شدند که تفاوت هایی جزئی با مامبو دارن . این نرم افزار به زبان php نوشته شده .و شما با فراگرفتن این راهنما می تونین تقریبا هر نرمافزاری مثل SMF , PHPnuke , joomla و ... رو نصب کنید .

ابزار های مورد نیاز :
جهت اجرای فایل های php نیاز به Apache و برای استفاده از پایگاه داده به MYsql نیاز داریم .
توضیح :‌اگر از دیسک تکمیلی هما استفاده می کنید هر دوی این برنامه ها در دیسک نهایی وجود دارد .
اندکی اطلاع از php . css . html ( البته نیاز چندانی نیست اگر حتی اولین باره که اسم php رو می شنوید باز هم می تونید با موفقیت از این سیستم استفاده کنید )

ویکی های کمکی برای راهنمایی جامع :
راهنمای نصب سرور  LAMP
http://wiki.ubuntu-ir.org/ApacheMySQLPHP
راهنمای نصب آپاچی ۲ به همراه PHP
http://wiki.ubuntu-ir.org/ApacheHowto

شروع کار :‌
ابتدا نسخه نهایی این سیستم که بوسیله گروه مامبولرن فارسی شده رو دانلود کنید .
لینک مستقیم دانلود :‌http://osp.ir/frs/download.php/292/mambo_465_farsi.tar.gz
دانلود از ospdev.net : لینک http://osp.ir/frs/download.php/292/mambo_465_farsi.tar.gz
وبسایت مامبولرن :‌http://www.mambolearn.com/

بعد از دانلود باید اونو از حالت فشرده خارج کنید .
حالا شما باید از اجرای آپاچی اطمینان حاصل کنید .
در صورتی که خروجی کد زیر httpd (pid 5886) already running بود آپاچی شما راه اندازی شده .
sudo  /usr/sbin/apache2ctl startخوب حالا نوبت این رسیده که فایل های مامبو رو به مسیر اجرا آپاچی منتقل کنین . فایل ها رو کپی کنید و به مسیر زیر منتقل کنید .
/var/wwwالبته قبل از اینکار باید chmod ( سطح دسترسی ) پوشه www رو به ۷۷۷ تغیر بدین . برای این کار در ترمینال به ترتیب وارد کنید :
cd /var/
sudo chmod 777 www
پس از کپی کردن فایل ها در پوشه www شما قادر به اجرای مامبو هستید. وارد مرورگر شده و وارد کنید :‌
localhost
یا
127.0.0.1
هردوی این آدرس و آپی شما رو وارد لوکال هاست میکنه .
خوب برای اینکه عمل لیست کردن انجام بشه و کارتون ساده تر بشه فایل index.html رو از پوشه www حذف کنید . با این کار تمام فایل ها و دایرکتوری های موجود در پوشه براتون لیست میشه و راحت تر وارد مامبو میشین . وقتی در مرورگر localhost رو وارد کردین پوشه مامبو قابل مشاهده هست . در صورتی که از وجود پوشه مامبو در دایرکتوری www اطمینان کامل دارید سطح دسترسی اون رو به ۷۷۷ تغییر بدین . حالا مرورگر رو رفرش کنید (F5) .از لیستی که در مرورگر شما نمایش داده شده روی پوشه مامبو کلیک کنید.

مراحل نصب :‌
خوب حالا شما وارد wizard نصب مامبو شده اید . نام اولین مرحله بررسی قبل از نصب می باشد . در این مرحله پیش نیازهای نصب مامبو توسط سیستم چک می شود تا در صورت عدم رعایت استاندارد ها و ملزومات اخطاری به کاربر داده شود . مهمترین بخش این صفحه سطح دسترسی فایلها و پوشه ها می باشد . در صورتی که هر کدام از گزینه های نمایش داده شده «غیر قابل ویرایش» و با رنگ قرمز اعلام شده سطح دسترسی آن را به 777 تغییر دهید .

توضیح بسیار مهم : هرگز این عمل ( تغییر chmod به ۷۷۷ ) را تحت وب و روی سرورهای اشتراکی انجام ندهید . این عمل منجر به ایجاد خطر حمله شدید خواهد .

در صورتی که همه موارد با رنگ سبز و رعایت شده اعلام گشته با کلیک بر روی دکمه «‌بعد »‌ به صفحه بعد رفته و با شرایط استفاده از مامبو موافقت فرمایید .

پیکربندی بانک اطلاعاتی MySQL:
این مرحله از حساس ترین و مهم ترین بخش های نصب هر سیستم مدیریت محتوی است . و در عین حال ساده ترین مرحله آن . همانطور که از نام صفحه پیداست شما باید اطلاعات بانک Mysql خودتون رو به مامبو منتقل کنید . اطلاعات رو با نمونه زیر کامل کنید :‌

نام هاست : localhost
نام کاربری root : mysql
کلمه عبور MySQL : همان کلمه عبور مدیر اوبنتو می باشد .
نام بانک اطلاعاتی MySQL : نامی که برای آن در mysql مشخص نموده اید . ( برای انجام این کار از منوی Application وارد programming شده و از آنجا Mysql administrator رو انتخاب کنید . اطلاعات زیر را وارد کنید تا وارد mysql بشین :

Server Hostname : localhost
User name : root
Password : پسورد مدیر اوبنتو

و بعد روی Connect کلیک کنید . در منوی سمت چپ روی Catalogs کلیک کنید . هدف ما ساخت یک بانک اطلاعات است پس در قسمت پایینِ کلمه Catalogs کلیک راست کنید و روی Create Schema کلیک کنید . و یک نام برای بانک اطلاعات خود انتخاب کنید . به عنوان مثال mambo . خوب حالا می توانید mysql رو ببندید و به کار خودتون ادامه بدید .
حالا نامی که برای بانک خود انتخاب کردید را در قسمت نام بانک اطلاعاتی MySQL نصب مامبو وازد کنید .
در صورتی که اطلاعات را درست وارد کرده باشید صفحه بعدی با عنوان «نام سایت مامبویی خود را وارد نمایید» را مشاهده خواهید کرد . در این قسمت نامی برای سایت خود مشخص کنید . و روی «بعد» کلیک کنید .
خوب حالا در مرحله 3 شما دو فیلد اول را بدون تغییر رها کنید و در قسمت « پست الکترونیک شما » ایمیل خود را وارد کنید .
در قسمت « کلمه عبور مدیر » کلمه عبوری برای ورود به بخش مدیریت وب خود وارد کنید . ( حتما پسوردی که به صورت random انتخاب شده را پاک کنید و سپس پسورد جدید را وارد کنید )
خوب روی بعد کلیک کنید .
تبریک می گم . مامبوی شما نصب شد . قبل از هر کاری در پوشه www وارد پوشه مامبو شده و پوشه installation رو حذف کنید .
در قسمت بالا روی بخش کاربری کلیک کنید تا وارد سایتی که نصب کردید بشید و برای مدیریت مطالب و محتوی و قالب و دیگر تنظیمات وارد بخش مدیریت شوید .

موفق و موید باشید .
پاسخگوی هر سوالی که در توانم باشد هستم و این نوشته رو گرچه همه دوستان استاد بنده هستن تقدیم می کنم به تمامی اوبنتویی های عزیز .
مقالاتی که در آینده نزدیک ارائه خواهم داد . ایجاد یک فروشگاه الکترونیک قدرتمند - ایجاد یک سایت تبلیغات پیکسلی - ایجاد یک پلانت - ایجاد یک فروم بوسیله SMF

« آخرین ویرایش: 04 مهر 1387، 09:36 ب‌ظ توسط H * F »
.:: بهتره آدم بین بزرگا کوچیک باشه، تا بین کوچیکا بزرگ ::.

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
ممنونم. خسته نباشی.
wordpress هم راحت و کاربردیه. آموزشش هم مشابه همینه.
Godisnowhere

آفلاین HessaM TNT

• Sr. Member
  • *
  • What ?
درسته . ولی وردپرس برای فارسی سازی یه سری تنظیمات داره که خیلی از کاربرها رو گیج میکنه . ولی واقعا قدرتمند و زیباست . در واقع وردپرس فوق العادست .

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
در مورد سختی فارسی سازی، با شما موافق نیستم فقط کافیه که این افزونه: http://wp-persian.com/get/wppersian-patch-2.6.2.zip رو در جایی که wordpress قرار داره، extract کنید، wordpress کاملا فارسی می شه.
توضیحات بیشتر در وب سایت wordpress فارسی هست: http://wp-persian.com/
البته قبول دارم که مومبا و جوملا از wordpress قوی تر و حرفه ای تر هستند.
قابلیت های متن باز در کنار انعطاف php سیستم های مدیریت محتوای قوی مثل مومبا می سازه که خودش زمینه ساز سیستم های قوی دیگه مثل جوملا و SMF میشه. از اون طرف هم سیستم های موازی در حال پیشرفت هستند مثل wordpress
Godisnowhere

آفلاین lovee20002002

• Full Member
  • *
  • ارسال: 118
    • شخصي
سلام از توضیحات ممنون من هم از جوملا استفاده میکنم تو نسخه جدید خیلی قوی هست
joomla.org
joomfa.org هم سایت ساپرت فارسی هست
در لینوکس هیچ چیزی غیر ممکن نیست

آفلاین HessaM TNT

• Sr. Member
  • *
  • What ?
در مورد سختی فارسی سازی، با شما موافق نیستم فقط کافیه که این افزونه: http://wp-persian.com/get/wppersian-patch-2.6.2.zip رو در جایی که wordpress قرار داره، extract کنید، wordpress کاملا فارسی می شه.
توضیحات بیشتر در وب سایت wordpress فارسی هست: http://wp-persian.com/
البته قبول دارم که مومبا و جوملا از wordpress قوی تر و حرفه ای تر هستند.
قابلیت های متن باز در کنار انعطاف php سیستم های مدیریت محتوای قوی مثل مومبا می سازه که خودش زمینه ساز سیستم های قوی دیگه مثل جوملا و SMF میشه. از اون طرف هم سیستم های موازی در حال پیشرفت هستند مثل wordpress
درسته فاراب عزیز . بنده هم عرض کردم که بعضی کاربرا رو گیج میکنه. بنده از طرف دارهای وردپرس هستم .

آفلاین arman_gts

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 46
سلام
میشه یه خورده با جمع و جور تر توضیح بدین
من تازه کارم و زیاد وارد نیستم اگه پراکنده باشه (مثل الان) درست متوجه نمی شم
من سی دی هما رو دارم از داخل اون lamp رو  نصب می کنم اما بعد از اینو درست نمی دونم چیکار کنم
localhost رو که می زنم its work  نشون می ده
اگه میشه مراحلشو به ترتیب و جوری که مبتدیا بتونن بفهمن بزارین

ممنون [-X
google
و دیگر هیچ . . .

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
آقا حسام کارت خیلی درست بود. خیلی ممنونم. خسته نباشی.

سلام از توضیحات ممنون من هم از جوملا استفاده میکنم تو نسخه جدید خیلی قوی هست
joomla.org
joomfa.org هم سایت ساپرت فارسی هست

بله. خیلی کارش توپه و خیلی هم قوی. ولی خیلی باگ های خطرناک داره ولی حل میشه. مخصوصا Component هاش.

آفلاین HessaM TNT

• Sr. Member
  • *
  • What ?
نقل‌قول
آقا حسام کارت خیلی درست بود. خیلی ممنونم. خسته نباشی.
ناربه جان شما همیشه به من لطف داشتی

آفلاین HessaM TNT

• Sr. Member
  • *
  • What ?
سلام
میشه یه خورده با جمع و جور تر توضیح بدین
من تازه کارم و زیاد وارد نیستم اگه پراکنده باشه (مثل الان) درست متوجه نمی شم
من سی دی هما رو دارم از داخل اون lamp رو  نصب می کنم اما بعد از اینو درست نمی دونم چیکار کنم
localhost رو که می زنم its work  نشون می ده
اگه میشه مراحلشو به ترتیب و جوری که مبتدیا بتونن بفهمن بزارین

ممنون [-X
آرمان جان سلام
اگر شما LAMP رو نصب کردید پس حتما , Apache, MySQL and PHP با موفقیت نصب هستن !
برای اطمینان از اینکه آپاچی start شده ( توی متن هم هست ) اینو وارد کنید :
sudo  /usr/sbin/apache2ctl startاگر خروجی این بود = httpd (pid 5886) already running
پس همه چیز حله !

وارد این مسیر بشین و اون فایل html رو پاک کنین ... همین !
/var/www

آفلاین arman_gts

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 46
آقا دستت درد نکنه
حل شد
google
و دیگر هیچ . . .

آفلاین HessaM TNT

• Sr. Member
  • *
  • What ?
خواهش می کنم . در خدمتم ! :)

آفلاین alis313

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 313
  • هو معکم اینما کنتم
سلام
من دارم روی لوکال هاست کار می کنم تمام مراحل زیر رو انجام دادم:
نصب آپاچی و دیگر موارد لازم
ایجاد دیتا بیس با my sql
نصب وردپرس
تغییر دسترسی /var/www
ولی الان تو مرحله آپلود ازم تنظیمات ftp رو میپرسه که نمیدونم چکار کنم
در ضمن vsftpd رو هم نصب کردم ولی بقیه چیزا رو بلد نیستم.