انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: مهاجرت از ویندوز به لینوکس  (دفعات بازدید: 492 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین زاگرس

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 32
  • Xubuntu Desktop
مهاجرت از ویندوز به لینوکس
« : 14 فروردین 1399، 05:36 ب‌ظ »
سلام به همه ی دوستان
جدیدا در تلاش هستم که بتونم لینوکس رو بهتر درک کنم تا در نهایت از ویندوز وارد محیط لینوکس بشم، شاید توصیه خیلی ها این باشه که معقولانه اش اینه که ویندوز رو در کنار لینوکس داشته باشی ولی من دلایل خودم رو دارم و به هیچ وجه خواهان موندن تو ویندوز نیستم، به خاطر کرک هایی که توی این سیستم عامل وجود داره، حالا سوالی که دارم اینه:
اگر از ویندوز به لینوکس مهاجرت کنیم، چه بلایی سر درایوهای ویندوزی ما میاد، این درایوها در لینوکس هم خودشون رو نشون میدن یا تغییراتی توش حاصل میشه؟ اخه من اطلاعات مهمی توی درایوهام دارم و متاسفانه اکسترنالی به این حجم ندارم که بخوام همه رو توی اون انتقال بدم و در نهایت نصب لینوکس کنم، اگر اطلاعاتی در این خصوص دارید راهنمایی کنید ممنونتون میشم.

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
پاسخ : مهاجرت از ویندوز به لینوکس
« پاسخ #1 : 14 فروردین 1399، 06:13 ب‌ظ »
اکثر توزیع های out of the box مثل اوبونتو، دبین، فدورا، اپن سوزه و... درایو های NTFS رو شناسایی میکنن و میتونین باهاشون کار کنین، در صورتی هم که از توزیع هایی مثل آرچ استفاده میکنید میتونین با نصب بسته ntfs-3g ازشون استفاده کنید.
ولی خب کار استاندارد اینه که یه پارتیشن هوم داشته باشید و فایل هاتون اونجا باشن.

آفلاین زاگرس

• Jr. Member
  • *
  • Xubuntu Desktop
« پاسخ #2 : 14 فروردین 1399، 06:19 ب‌ظ »
اکثر توزیع های out of the box مثل اوبونتو، دبین، فدورا، اپن سوزه و... درایو های NTFS رو شناسایی میکنن و میتونین باهاشون کار کنین، در صورتی هم که از توزیع هایی مثل آرچ استفاده میکنید میتونین با نصب بسته ntfs-3g ازشون استفاده کنید.
ولی خب کار استاندارد اینه که یه پارتیشن هوم داشته باشید و فایل هاتون اونجا باشن.

ممنونم از پاسخگوییتون
یعنی باید یک پارتیشن به نام پارتیشن Home بسازم و همه‌ی فایلهام رو به اون پارتیشن انتقال بدم؟ در واقع علاوه بر درایو C که درایو ویندوز هست، الباقی پارتیشن هایی رو که دارم باید به یک درایو به نام Home انتقال بدم؟ درست فهمیدم؟

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
« پاسخ #3 : 14 فروردین 1399، 06:23 ب‌ظ »

ممنونم از پاسخگوییتون
یعنی باید یک پارتیشن به نام پارتیشن Home بسازم و همه‌ی فایلهام رو به اون پارتیشن انتقال بدم؟ در واقع علاوه بر درایو C که درایو ویندوز هست، الباقی پارتیشن هایی رو که دارم باید به یک درایو به نام Home انتقال بدم؟ درست فهمیدم؟
تو گنو/لینوکس پارتیشنی وجود داره به نام /home ، این پارتیشن محلیه که کاربر قراره فایل هاش رو در اون قسمت نگهداری کنه، و چون خود سیستم عامل تو پارتیشن مجزایی به نام / یا root نصب میشه، در صورت ایجاد مشکل برای سیستم عامل، فقط پارتیشن / فرمت میشه و مجددا توزیع توش نصب میشه، در واقع اتفاقی برای پارتیشن home نمیوفته و به فایل ها آسیبی نمیرسه.
پارتیشن home در هنگام نصب توزیع لینوکسیتون توسط شما باید ساخته بشه، و یا در صورتی که قبلا توی توزیع دیگه ای ساختید، مونت پوینت اون پارتیشن رو روی home بذارید و به هیچ عنوان تیک فرمت رو نزنید، با زدن مونت پوینت home برای پارتیشن هومی که قبلا تو یه توزیع قدیمی استفادش میکردید، به توزیع جدید میفهمونید که این پارتیشن رو به عنوان home در نظر بگیر.
حتما حتما حتما در مورد شیوه نصب و این که هر پارتیشن به چه دردی میخوره مطالعه کنید.
« آخرین ویرایش: 14 فروردین 1399، 06:26 ب‌ظ توسط mrostd »

آفلاین Sun-PDA

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 841
« پاسخ #4 : 14 فروردین 1399، 09:11 ب‌ظ »
البته این نکته رو به مطالب بالا اضافه کنم که پارتیشن ntfs رو نمیتونید بعنوان home مونت کنید
بنابر این اگر اطلاعاتی روی پارتیشن های ویندوزی دارید و نمیتونید حتی موقت به یک جای دیگه انتقال بدید بهتره فعلا به اون پارتیشن ها دست نزنید

آفلاین زاگرس

• Jr. Member
  • *
  • Xubuntu Desktop
« پاسخ #5 : 14 فروردین 1399، 11:38 ب‌ظ »
البته این نکته رو به مطالب بالا اضافه کنم که پارتیشن ntfs رو نمیتونید بعنوان home مونت کنید
بنابر این اگر اطلاعاتی روی پارتیشن های ویندوزی دارید و نمیتونید حتی موقت به یک جای دیگه انتقال بدید بهتره فعلا به اون پارتیشن ها دست نزنید

یعنی اگر بدون دست زدن به پارتیشن ها نصب ویندوز کنم، مشکلی برای درایوهام پیش نمیاد و درایوها توی لینوکس نشون داده میشه؟

آفلاین دکتر کاظمی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 252
  • Manjaro+Cinnamon
« پاسخ #6 : 15 فروردین 1399، 12:51 ق‌ظ »

یعنی اگر بدون دست زدن به پارتیشن ها نصب ویندوز کنم، مشکلی برای درایوهام پیش نمیاد و درایوها توی لینوکس نشون داده میشه؟
شما برای نصب لینوکس یکی از پارتیشن های ویندوز را که احتیاج ندارید برای لینوکس اختصاص دهید مثلاً درایو C که ویندوز در آن نصب می‌شود را اطلاعات آن را به درایورهای دیگر منتقل کنید و آن را حذف کنید و لینوکس را در آن نصب کنید بقیه درایوهای ویندوز را دست نزنید چون در لینوکس نشان داده می‌شوند