انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: پیدا کردن لیست تمام نرم افزار نصب شده در اوبونتو  (دفعات بازدید: 1976 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alimetal2000

• Newbie
  • *
  • ارسال: 13
با سلام

چگونه می توانیم تمام نرم افزار که روی اوبونتو نصب کردیم را در ترمینال لیست کنیم ؟ چونکه در بیشتر موارد همه نرم افزارها در software center ,و یا software update لیست نمی شود ؟ من خودم از دستور dpkg -l در محیط ترمینال استفاده می کنیم اما باز اسم نرم افزاری که نصب کردم را پیدا نمی کنم

آفلاین Mohammad191

• Newbie
  • *
  • ارسال: 12
  • یه علاقه مند به لینوکس و متن باز ...
سلام
بعد از وارد کردن دستور dpkg -l با کلید های up و down می توانید در لیست پیمایش کنید همچنین دستور زیر هم هست:
sudo apt list --installed packagename
که می تونید بدون packagename هم وارد کنید که تمام پکیج ها رو لیست میکنه.
امیدوارم مشکلتون حل بشه.
« آخرین ویرایش: 14 شهریور 1399، 04:03 ب‌ظ توسط Mohammad191 »
Nobody can give you freedom. Nobody can give you equality or justice or anything. If you are a man, you take it...  Malcolm X

آفلاین علیرضا. آ.

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 333
aptitude هم انجام میده ( یخورده خوشگل تر و بهتره ! ) .

آفلاین alimetal2000

• Newbie
  • *
ایا میشود مثل add/remove program ,ویندوز بشه تمام نرم افزار های نصب شده را دید ؟ بجز software center اوبونتو

یکم این روشها وقت گیر هست برای پیدا کردن یک نرم افزار . مشکل زمانی بزرگ میشود که شما بخواهید یک نرم افزار نصب شده را پیدا کنید و بخواهید ان را پاک کنید . زمان زیادی طول میکشد از توی لیست اسم دقیق را پیدا و ان نرم افزار را پاک کنید .

آفلاین alimetal2000

• Newbie
  • *
مرسی از جواب خوبتان . اما این دستورات بجز نرم افزار چیزهای و پکج های دیگری هم نشان می دهد و باعث سردرگمی میشود . ایا راه بهتری هم وجود دارد . ؟ مرسی

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
احتمالا بسته‌هایی که نصب کردید و در dpkg یا apt list نمی‌بینید، بسته‌های اسنپ هستند. شاید برنامه مورد نظر رو با دستور زیر بتونید پیدا کنید.

snap list
« آخرین ویرایش: 14 شهریور 1399، 06:24 ب‌ظ توسط M!lad »
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 896
  • ... :|
مرسی از جواب خوبتان . اما این دستورات بجز نرم افزار چیزهای و پکج های دیگری هم نشان می دهد و باعث سردرگمی میشود . ایا راه بهتری هم وجود دارد . ؟ مرسی
منظورتون چیه؟
این دستور‌ها لیست تمام پکیج‌های نصب شده روی سیستم رو نشون می‌دن (از جمله نرم‌افزار‌هایی که از طریق apt یا بسته‌های .deb نصب کردید.
اگه دنبال نرم‌افزار خاصی توی لیست می‌گردید، می‌تونید خروجی این دستور‌ها رو به grep بدید و عبارت مورد نظر خودتون رو جستجو کنید. اینجوری:
dpkg -l | grep "PACKAGE-NAME"نرم‌افزاری که دنبالش هستید رو به چه صورت نصب کردید؟

آفلاین Mohammad191

• Newbie
  • *
  • ارسال: 12
  • یه علاقه مند به لینوکس و متن باز ...
شاید خوندن این مطلب بتونه کمکتون کنه:
https://www.howtogeek.com/229682/how-to-find-out-exact-package-names-for-applications-in-linux
Nobody can give you freedom. Nobody can give you equality or justice or anything. If you are a man, you take it...  Malcolm X

آفلاین \SmHk/

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 318
  • کاربر کوبونتو بودم
فکر کنم منظور شما اینه که بیشتر نرم افزار هایی خودتون نصب کردید رو می خواهید و نه نرم افزار های سیستمی؟
دستوری مثل dpkg -l تمام نرم افزار ها هم سیستمی و بسته های موردنیاز برنامه هایی که نصب کردید رو همچنین خود برنامه ای که نصب کردید رو نشون میده (به جز اونایی که احتمالا تو اسنپ هستند.(همونور که بالاتر گفتند.))

آفلاین alimetal2000

• Newbie
  • *
فکر کنم منظور شما اینه که بیشتر نرم افزار هایی خودتون نصب کردید رو می خواهید و نه نرم افزار های سیستمی؟
دستوری مثل dpkg -l تمام نرم افزار ها هم سیستمی و بسته های موردنیاز برنامه هایی که نصب کردید رو همچنین خود برنامه ای که نصب کردید رو نشون میده (به جز اونایی که احتمالا تو اسنپ هستند.(همونور که بالاتر گفتند.))

دقیقا  تمام لیست نرم افزارهای که خودم نصب کردم رو میخواهم ببینم !! این دستور را هم امتحان کردم dpkg -l | grep
"PACKAGE-NAME"  ... اما یک نکته مثل من google chrome را نصب کردم . اما زمانی که می خواهم این کروم را پاک کنیم . باید اسم دقیق و کامل ان را تایپ کنم توی ترمینال تا بتوانم کروم را پاک کنم . چطوری می توانم اسم کامل و دقیق نرم افزار های که نصب کردم را لیست کنم تا بعدن برای پاک کردن به مشکل بر نخورم . مثلا google chrome را نصب کردم . بعد می بینم به این اسم نصب کرده google chrome-stable. ,وقتی می خواهم کروم را پاک کنم میگویید این نرم افزار وجود ندارد و یا نصب نشده . مرسی برای وقتی که می گذارید و به من پاسخ می دهید .

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *

دقیقا  تمام لیست نرم افزارهای که خودم نصب کردم رو میخواهم ببینم !! این دستور را هم امتحان کردم dpkg -l | grep
"PACKAGE-NAME"  ... اما یک نکته مثل من google chrome را نصب کردم . اما زمانی که می خواهم این کروم را پاک کنیم . باید اسم دقیق و کامل ان را تایپ کنم توی ترمینال تا بتوانم کروم را پاک کنم . چطوری می توانم اسم کامل و دقیق نرم افزار های که نصب کردم را لیست کنم تا بعدن برای پاک کردن به مشکل بر نخورم . مثلا google chrome را نصب کردم . بعد می بینم به این اسم نصب کرده google chrome-stable. ,وقتی می خواهم کروم را پاک کنم میگویید این نرم افزار وجود ندارد و یا نصب نشده . مرسی برای وقتی که می گذارید و به من پاسخ می دهید .
خب مثلا بنویس apt remove google-c و بعد دو بار tab بزن تا لیست پیشنهاد‌ها رو بیاره.
یا همونجوری که گفته شد مثلا بزنی
apt list --installed | grep "chrome" تا اسم کاملش رو ببینی.
پ.ن: البته می‌تونی بری log‌های dpkg رو هم ببینی. ولی خیلیییی فایل شلوغیه (از اون که اشاره شد هم شلوغ‌تره!) چون تمام اطلاعات فرایند نصب بسته‌ها هست. ولی خوبیش اینه تاریخ هم داره.

آفلاین alimetal2000

• Newbie
  • *
اگر apt remove google-c را تایپ کنم خود اوبونتو اسم کاملا را تشخیص می دهد و ان را پاک می کند ؟ بدون اینکه ما اسم کامل پکیچ و یا اسم نرم افزار را بدانیم و یا تایپ کنیم  ؟ یعنی با یک -c  موضوع حل میشود ؟

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *
اگر apt remove google-c را تایپ کنم خود اوبونتو اسم کاملا را تشخیص می دهد و ان را پاک می کند ؟ بدون اینکه ما اسم کامل پکیچ و یا اسم نرم افزار را بدانیم و یا تایپ کنیم  ؟ یعنی با یک -c  موضوع حل میشود ؟
نه! منظور این بود که اگه دو بار کلید tab رو بزنی، خودش ادامه دستور رو کامل می‌کنه. چون احتمالا تنها نرم‌افزاری که با google-c اسمش شروع شده، google-chrome-stable هست، خودش با زدن کلید tab اسمش رو کامل می‌نویسه.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
دقیقا  تمام لیست نرم افزارهای که خودم نصب کردم رو میخواهم ببینم !!
$ apt list --manual-installed
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن