سلام به دوستان و متخصصان عزیز
بنده قصد دارم یه سری ویدیو آموزشی رو بسازم و آپلودکنم.لپ تاپ من قدیمیه و رزولوشن اون 1366 در 768 هستش.به نظرتون منطقیه که از رزولوشن 1080p برای Render کردن ویدیوهام استفاده کنم!؟ فکر میکنم این کار حجم فایل تولیدی رو افزایش میده ولی روی کیفیت تاثییری نداره چون کارت گرافیک لپتاپ من نمیتونه 1080 باشه.ولی فکر میکنم اگر از 1080 استفاده کنم بهتره چون اکثر سایت های آموزشی و حتی غول فناوری گوگل رزولوشن 1080 رو برای ساخت ویدیو آموزشی در یوتیوب توصیه کردند.به نظر شما از کدوم رزولوشن برای ساخت ویدیو و آپلود اون در اینترنت استفاده کنم!؟ البته بخش هایی از آموزش من از روی یک سیستم دیگر ضبط شده و اون سیستم توانایی نمایش 1080 رو داره.یعنی ویدیوهای من ترکیبی از این دو رزولوشن هستند.
من دیدم برخی از مدرسین فایل های با کیفیت 1080 رو با ظرفیت خیلی پایین Render کردن و کیفیت خوبی هم داره.مثلا یه ویدیو 1080 با مدت زمان 12 دقیقه و کیفیت خیلی خوب تولید شده بود که فقط 16.8 مگابایت حجم اون هستش.بعید هم میدونم از گنولینوکس استفاده کرده باشند و به احتمال قوی از ویندوز و نرم افزارهایی مثل Camtasia که تجاری و ویندوزی هستند استفاده کرده اند.
ابزارهای مورد استفاده من این ها هستند :
من از سیستم عامل Fedora KDEاستفاده میکنم.با یکی از بهترین نرم افزارهای Screen cast تو گنو/لینوکس به اسم VokoScreen NG ویدیوهامو ضبط میکنم.من یه ویدیو 9 دقیقه ای رو با این نرم افزار ضبط کردم حجم اون 19 مگابایت شد.ویدیو هم رزولوشن اش 1366 در 768 با 20 فریم در ثانیه. بعد همون ویدیو ضبط شده رو با Kdenlive ویرایش کردم.وقتی با kdenlive بافرمت MP4-H264 خروجی گرفتم.فایل خروجی 24 مگابایت شد.یعنی افزایش حجم داره.با این که کیفیت ش هم پایین تر از ویدیو اصلی بود.
فقط فرمت MP4-H265 کیفیت خوبی در مقابل ظرفیت خوب رو به من میده.مجدداً با فرمت H265 ویدیو رو رندر کردم این دفعه کیفیت خیلی بهتر شد.ظرفیت اون هم فقط 12 مگابایت شد که کاملا قابل قبوله و حتی از ظرفیت اصلی ویدیو هم که با VOKO SCREEN ضبط کرده بودم کم حجم تره و کیفیتش هم پایین نیومده.
به نظرتون با امکانات و ابزارهای موجود از کدام رزولوشن و کدام فرمت ویدیو استفاده کنم!؟ 20 فریم بر ثانیه مناسبه یا بهتر بود از FPS بیشتری استفاده میکردم.که البته الان دیگه FPS رو نمیشه تغییر داد.چون با تغییر FPS سرعت پخش زیاد میشه و مشکل پیش میاد.
آیا فرمت H265 به دلیل جدید بودن تو همه سیستم عامل ها پشتیبانی میشه !؟ اندروید و ویندوز و mac و... ؟ مشکلی برای پخشش با Player های رایج نیست !؟
شرمنده خیلی سوال پرسیدم.ممنون میشم جواب سوالاتمو بدید.شاید سوالات من به درد دوست داران جامعه Open Source هم بخوره ...
با تشکر