با سلام
دوستان من چند مدتیه اوبونتو رو نصب و استفاده میکنم و علتش هم به نظرم سرعت بیشترش نسبت به ویندوزه و اینکه استفاده من به صورت حرفه ای نیست و من فقط برا برنامه نویسی ازش کار میکشم واسه همین ممکنه با اصطلاحات مهم لینوکسی اشنایی زیادی نداشته باشیم و لطفا اگر جوابی رو خواستید بنویسید و کلمات لینوکسی توش بود یه توضیح مختصری هم بدید ممنون میشم .
مشکلی که جدیدا (حدودا چند ماهیه) باهاش دست و پنجه نرم میکنم و خیلی از اوقات موجب شده که مجبور بشم اوبونتو جدید نصب کنم اینه که چند روز بعد از نصب اوبونتو هر از گاهی شروع به لگ میکنه و بعضی اوقات بعضی نرم افزار ها اجرا نمیشه (مثلا همین حالا ترمینال بالا نمیاد و Force Quit میده) و وقتی هم روشون کلیک میکنم سیستم به لگ میخوره و تو کار برنامه های دیگه هم کمی اختلال ایجاد میشه تا زمانی که برنامه مشکل دار رو ببندم . عموما بعد از این مشکل اگه سیستم ری استارت بشه دیگه به صورت کامل بوت نمیشه و وارد صفحه زیر میشه :
و اونجا مجبورم دستور fsck -f /dev/sda5 رو بزنم که sda5 که مربوط به پاریتشن home هست رو فیکس کنه و همیشه هم bad block هایی که داره واسه فیکس شدن . یعنی درواقع فک کنم بعد از ری استارت پارتیشن dev/sda5 مونت نمیشه به خاطر bad sector هاش .
چه راه حلی وجود داره واسه اینکه از شر این سکتور های ناقص پارتیشن home راحت شم ؟ ایا با کامل پاک کردن این پاریتشن درست میشه یا که برم سر وقت حذف کامل داده های داخل هارد و پارتیشن بندی جدید ؟ یا هم اگر نرم افزاری بهتر واسه درست کردن bad sector ها هست بهم معرفی کنین لطفا تا ببینم میشه مشکل رو حل کرد یا خیر.
با تشکر