با سلام خدمت دوستان
ویندوزی که روی لبتاب من نصب است ویندوز 8 64بیتی است و bios mode ان legacy است. موقع نصب اوبونتوگزینه نصب کنار ویندوز فعال نمیشود و باید پارتیشن بندی را بصورت دستی انجام بدم..پیش از شروع نصب در ویندوز من فضای100 گیگ در درایو c را بصورت unlocated در آوردم جهت نصب لینوکس..موقع پارتیشن بندی فضای خالی نشان داده میشه وقتی پارتیشن boot را میسازم در ادامه اون free space تبدیل میشود به unusable.حدس میزنم به خاطر bios mode باشه که Legacy است..
ممنون میشم راهنمایی کنی تا مشکل را حل کنم و اینکه اگر نیاز به تغییر bios mode به uefi هست چطور میتوانم بدون تعویض ویندوز اینکار را انجام بدم
اوبونتو زنده (همون چیزی که میتونید باهاش اوبونتو رو نصب کنید) رو بوت کنید، زه ترمینال باز کنید، میتونیوگد کلیدهای ctrl + alt + t رو بزنید یا اینکه توی منوی برنامهها، دنبال ترمینال بگردید.
بعد این دستورات رو بزنید و خروجی رو اینجا قرار بدید.
sudo fdisk -l /dev/sda
lsblk
efibootmgr
برای کپی کردن متن از ترمینال، اول متن رو انتخاب کنید و بعد کلیدهای ctrl + shift + c رو فشار بدید. برای کپی کردن متن داخل ترمینال، از ctrl + shift + v استفاده کنید.
موقعی که میخواهید خروجی اون دستورات رو توی انجمن بفرستید، از تگ کد استفاده کنید تا درست نمایش داده بشه. برای اینکار، موقع نوشتن، توی دکمههایی که بالا قرار دارند، بزنید روی اونکه علامت # داره، بعد از این به تگ کد توی متن قرار میگیره. خروجی رو بین اون تگ قرار بدید.
از قابلیت پیشنمایش استفاده کنید تا ببینید متن تقریبا چجوری برای بقیه نمایش داده میشه.