انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: تفاوت نسخه 21.10 با 20.04.3 اوبونتو در چیه  (دفعات بازدید: 744 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین obontu

• Full Member
  • *
  • ارسال: 173
سلام دوستان

تفاوت نسخه  21.10   20.04.3  اوبونتو در چیه دقیقا؟ چه ارتقاهایی داشته چه نرم افزار هایی اضافه شده ..

و اینکه اوبونتو کدوم نسخهاشو LTS میکنه نگاه که میکنم انگار عدد های زوج نسخه LTS هستند و احتمالا اخرین نسخه بهبود یافته ۲۲ بشه LTS درسته؟

و سوال سوم اینکه نسخه مینی که پشتیبانی کاملی ازش داشته باشه اوبونتو کدومه؟ هم اپدیت امنیتی و هم اپدیت استاندارد.

سوال چهارم هم اینکه اگه Ubuntu 20.04.3 نسخه LTS هست آیا برای لوبونتو کو بونتو زوبونتو و سایر توزیعهای اوبونتو نسخه 20.04.3  هم LTS میشن؟

یعنی Lubuntu  20.04.3  نسخه LTS داره؟ و .....
« آخرین ویرایش: 16 دی 1400، 05:13 ب‌ظ توسط obontu »

آفلاین EnriqueTTE

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 607
پاسخ : تفاوت نسخه 21.10 با 20.04.3 اوبونتو در چیه
« پاسخ #1 : 16 دی 1400، 05:30 ب‌ظ »
سوال اول رو دوستان دیگه باید جواب بدن
سوال دوم اگر نسخه بندی رو بصورت x.y.z درنظر بگیریم، نسخه هایی که x زوج باشه و y برابر ۴ باشه، LTS هستن. مثل ۲۰.۰۴ ، ۱۸.۰۴
سوال سوم رو متوجه نشدم.
سوال چهارم، بله. هر نسخه‌ای که لوبونتو، زوبونتو و سایر توزیع های مبتنی بر اوبونتو دارن، بر اساس همون نسخه از اوبونتو ساخته شده. زوبونتو ۲۱.۱۰ از اوبونتو ۲۱.۱۰ گرفته شده. پس اگر توزیع مبتنی بر اوبونتویی میخواید که LTS باشه، نسخه‌ای رو نصب کنید که بر اساس جواب سوال دوم LTS باشه.
I am Enriquette

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #2 : 16 دی 1400، 09:16 ب‌ظ »
۱- توی نسخه برنامه‌ها تفاوت دارند. در مورد اینکه چه چیز‌هایی اضافه شده، زیاد مطمئن نیستم، ولی احتمالا بعضی بسته‌ها کلا حذف شدن و بسته‌های دیگه جای اونها رو گرفته. بعضی بسته‌ها هم جدید اضافه شدن. تفاوت عمده بین نسخه گنوم، کرنل و شاید بشه گفت، zfs هست.
توی اوبونتو 20.04، از گنوم 3.30 استفاده شده، در حالی که نسخه گنوم توی اوبونتو 21.10، برابر 40 هست.

اوبونتو 20.04 از کرنل 5.8 استفاده می‌کنه در حالی که از کرنل 5.13 توی اوبونتو 21.10 استفاده میشه.

از zfs 0.8.6 توی اوبونتو 20.04 استفاده میشه، این نسخه از رمزنگاری و خیلی قابلیت‌های دیگه zfs پشتیبانی نمی‌کنه، در حالی که توی اوبونتو 21.10 می‌تونید zfs 2.0.6 رو داشته باشید.
اگه از zfs استفاده نمی‌کنید، این مورد آخر نباید زیاد برای شما اهمیت داشته باشه.
نسخه بقیه بسته‌ها هم جدیدتره.

یه فرق دیگه‌ای که اوبونتو 21.10 با نسخه‌های قبلی داره این هست که توی این نسخه (و احتمالا نسخه‌های بعدی)، فایرفاکس به طور پیش‌فرض از طریق snap نصب شده، اما همچنان فایرفاکس از طریق apt در دسترس هست و می‌تونید از اونجا هم نصب کنید.

۲- نسخه‌هایی که توی ماه چهارم سال‌های زوج منتشر میشه، lts هست. با توجه به این، هر رو سال یه بار نسخه lts جدید منتشر میشه. آخرین نسخه lts، نسخه 20.04 بود. این نسخه تا 2025 پشتیبانی میشه. نسخه lts قبلی، 18.04 هست و تا 2023 پشتیبانی میشه. نسخه قبل‌تر، 16.04 بود که توی سال 2016 منتشر شده بود و پشتیبانی رایگان از اون، حدود ۸ ماه پیش تموم شد. با پرداخت هزینه به cononical، می‌تونید تا ۱۰ سال یا بیشتر هم پشتیبانی بگیرید.
این پشتیبانی بیشتر، بدرد بعضی شرکت‌ها می‌خوره. زیاد برای کامپیوتر‌های معمولی مناسب نیست چون نرم‌افزار‌ها خیلی قدیمی هستند.

نسخه‌های جدید اوبونتو، هر ۶ ماه یه بار منتشر میشن. نسخه‌هایی که lts نیستند، ۹ ماه پشتیبانی دارند. نسخه‌ها توی ماه‌های ۴ و ۱۰ سال میلادی منتشر میشن.
پیشنهاد میشه برای کامپیوتر معمولی، از نسخه آخر اوبونتو استفاده بشه، تا اینکه بخواهید روی نسخه lts قبلی بمونید. دلیلش این هست که معمولا کاربر به نسخه‌های جدید‌تر برنامه‌ها نیاز داره و این نسخه جدید، الزاما توی اوبونتو lts وجود نداره.
در صورتی که آخرین نسخه اوبونتو، یه نسخه lts باشه، نرم‌افزار‌های اون نسبتا جدید حساب میشن.

۳- منظورتون از نسخه مینی چی هست؟

۴- بله. اونها طعم‌های مختلف اوبونتو با میزکار‌های متفاوت هستند. مخازن اونها با اوبونتو یکی هست. تفاوتشون توی میزکاری هست که به طور پیش‌فرض نصب شده.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین obontu

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 17 دی 1400، 11:18 ق‌ظ »
سلام
ممنون

منظورم از سوال سوم :

موقعی که xubuntu را خواستم نصب کنم دو حالت داشت نسخه استاندارد و نسخه ای که حداقل برنامه ها را داره

فایل iso را برای اوبونتو گرفته بودم ولی یادم نیست از اینترنت فایلها را نصب میکنه یا نه چون نسخه ای که دانلود کردم  فکنم زیر ۱۰۰ مگ بود.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 19 دی 1400، 04:04 ب‌ظ »
اوبونتوی میزکار یه ایزو بیش‌تر نداره که اون هم حدود ۲٫۵ گیگه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #5 : 20 دی 1400، 12:09 ب‌ظ »
موقعی که xubuntu را خواستم نصب کنم دو حالت داشت نسخه استاندارد و نسخه ای که حداقل برنامه ها را داره

فایل iso را برای اوبونتو گرفته بودم ولی یادم نیست از اینترنت فایلها را نصب میکنه یا نه چون نسخه ای که دانلود کردم  فکنم زیر ۱۰۰ مگ بود.
وقتی از طریق نصاب گرافیکی اوبونتو یا طعم‌هاش رو نصب می‌کنید، دوتا گزینه دارید:
۱- نصب معمولی: توی این گزینه، علاوه بر میزکار‌ (محیط گرافیکی) و فایرفاکس، یه سری برنامه دیگه مثل libre office، چنتا بازی ساده و چندین برنامه کاربردی مثل کنترل دوربین، پخش‌کننده چند رسانه، پخش‌کننده صدا، ابزار برای خوندن مستندات الکترونیکی مثل pdf و اینجور چیز‌ها نصب میشه.

۲- نصب حداقلی: توی این حالت فقط محیط گرافیکی به همراه فایرفاکس و چیز‌هایی که برای محیط گرافیکی لازمه (مثل یه مدیرفایل) نصب میشن.

این دوتا فرق خاصی با هم ندارند. فقط توی اولی، چندین بسته بیشتر نصب شده. مخازن و برنامه‌های اونها مثل هم هست، بروزرسانی‌های امنیتی رو توی هر دو دریافت می‌کنید و خیلی راحت می‌تونید چیز‌هایی که توی اولی نصب شده، توی دومی هم نصب کنید. در اصل تفاوتی ندارند، توی اولی به طور پیش‌فرض چنتا بسته بیشتر نصب شده.
نصاب گرافیکی فایل‌ها رو از داخل iso کپی می‌کنه توی محل نصب. تا جایی که می‌دونم، این نصاب چیز‌ها رو از اینترنت دریافت نمی‌کنه.

اینکه می‌گید حجم iso دانلود شده کمتر از 100Mib هست، عجیبه. فکر نکنم اوبونتو نسخه سرور هم اینقدر کم حجم باشه. حتی نسخه netinstall از iso های دبیان که همه چیز رو موقع نصب، از اینترنت دریافت می‌کنند، 400Mib هست.
فکر کنم اون iso درست دانلود نشده بوده، یا فایل دچار مشکل شده یا اینکه حجم رو اشتباه دیدید. برای اینکه ببینید iso درست دانلود شده یا نه، hash اون رو باید بررسی کنید.

آفلاین obontu

• Full Member
  • *
« پاسخ #6 : 20 دی 1400، 09:15 ب‌ظ »
پیشنهاد میشه برای کامپیوتر معمولی، از نسخه آخر اوبونتو استفاده بشه، تا اینکه بخواهید روی نسخه lts قبلی بمونید. دلیلش این هست که معمولا کاربر به نسخه‌های جدید‌تر برنامه‌ها نیاز داره و این نسخه جدید، الزاما توی اوبونتو lts وجود نداره.
در صورتی که آخرین نسخه اوبونتو، یه نسخه lts باشه، نرم‌افزار‌های اون نسبتا جدید حساب میشن.

من فکر می کردم که نسخه ltsپایدارتره و اینکه نسخه های جدید ۶ ماه یک بار عوض میشن بخاطر اینکه ازمایشی هستند پس بهتره همون LTS را استفاده کنم
یعنی الان شما میفرمایید جدیدترین نسخه بهتره پس ٫

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #7 : 21 دی 1400، 02:06 ق‌ظ »
همیشه جدیدترین نگارش پایدار، بهترینه. LTSها فقط برای کارسازها خوبن، اون هم نه همیشه.
« آخرین ویرایش: 21 دی 1400، 11:35 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #8 : 21 دی 1400، 11:04 ق‌ظ »
من فکر می کردم که نسخه ltsپایدارتره و اینکه نسخه های جدید ۶ ماه یک بار عوض میشن بخاطر اینکه ازمایشی هستند پس بهتره همون LTS را استفاده کنم
یعنی الان شما میفرمایید جدیدترین نسخه بهتره پس ٫
مشخصه که نسخه lts پایدارتره. نسخه‌هایی که هر ۶ ماه منتشر میشن، آزمایشی نیستند. نسخه آزمایشی نسخه‌ای هست که هنوز نیومده و داره روش کار میشه. نسخه 22.04 نسخه آزمایشی فعلی هست. بعد از اینکه منتشر بشه، نسخه 22.10 میشه نسخه آزمایشی و به همین ترتیب ادامه داره.

نسخه lts پایداری بیشتری داره ولی الزاما نسخه جدید برنامه‌ها رو ندارید.