موقعی که xubuntu را خواستم نصب کنم دو حالت داشت نسخه استاندارد و نسخه ای که حداقل برنامه ها را داره
فایل iso را برای اوبونتو گرفته بودم ولی یادم نیست از اینترنت فایلها را نصب میکنه یا نه چون نسخه ای که دانلود کردم فکنم زیر ۱۰۰ مگ بود.
وقتی از طریق نصاب گرافیکی اوبونتو یا طعمهاش رو نصب میکنید، دوتا گزینه دارید:
۱- نصب معمولی: توی این گزینه، علاوه بر میزکار (محیط گرافیکی) و فایرفاکس، یه سری برنامه دیگه مثل libre office، چنتا بازی ساده و چندین برنامه کاربردی مثل کنترل دوربین، پخشکننده چند رسانه، پخشکننده صدا، ابزار برای خوندن مستندات الکترونیکی مثل pdf و اینجور چیزها نصب میشه.
۲- نصب حداقلی: توی این حالت فقط محیط گرافیکی به همراه فایرفاکس و چیزهایی که برای محیط گرافیکی لازمه (مثل یه مدیرفایل) نصب میشن.
این دوتا فرق خاصی با هم ندارند. فقط توی اولی، چندین بسته بیشتر نصب شده. مخازن و برنامههای اونها مثل هم هست، بروزرسانیهای امنیتی رو توی هر دو دریافت میکنید و خیلی راحت میتونید چیزهایی که توی اولی نصب شده، توی دومی هم نصب کنید. در اصل تفاوتی ندارند، توی اولی به طور پیشفرض چنتا بسته بیشتر نصب شده.
نصاب گرافیکی فایلها رو از داخل iso کپی میکنه توی محل نصب. تا جایی که میدونم، این نصاب چیزها رو از اینترنت دریافت نمیکنه.
اینکه میگید حجم iso دانلود شده کمتر از 100Mib هست، عجیبه. فکر نکنم اوبونتو نسخه سرور هم اینقدر کم حجم باشه. حتی نسخه netinstall از iso های دبیان که همه چیز رو موقع نصب، از اینترنت دریافت میکنند، 400Mib هست.
فکر کنم اون iso درست دانلود نشده بوده، یا فایل دچار مشکل شده یا اینکه حجم رو اشتباه دیدید. برای اینکه ببینید iso درست دانلود شده یا نه، hash اون رو باید بررسی کنید.