دبیان و گیگس و سوزه این انتخاب رو موقع نصب میدن تو اونهایی که دیدم.
در دبیان بصورت خیلی ناقص این انتخاب را به کاربر می دهند.( تا حالا گیگس و سوزه را نصب نکرده ام)
مثلا در رابطه با دبیان ، در مراحل نصب در جایی از شما پرسیده می شود که کدامین میزکار را می خواهید نصب نمایید؟
شما می توانید از بین میزکارهای ارایه شده یکی را انتخاب نمایید.( عکس 1)
و یا اینکه دبیان را بصورت مینیمال نصب کنید. و بعد میزکار دلخواهتان را نصب نمایید.فرض می نماییم مثلا من می خواهم میزکار گنوم را نصب نمایم.( عکس های 2 و 3 )
خواهشا به لیست بسته ها یک نگاهی بیاندازید. سرگیجه آور نیست؟ انگار برای یک سرماخوردگی به یک پزشک مراجعه کرده اید و پزشک انواع و اقسام داروها و
ویتامین ها برای شما نسخه کرده است و لیست بلند بالایی برای شما فراهم کرده است که مصرف نمایید.
بلکه من از گیم خوشم نمی آید آیا مجبور به استفاده از بسته gnome-games و gnome-chess ,... هستم؟
بلکه من علاقه ای به دانستن وضعیت آب و هوا نیستم ، حتما بایستی از gnome-weather استفاده نمایم؟
بلکه من علاقه ای به استفاده از برنامه cheese ندارم؟
بلکه من علاقه ای به استفاده از libre office ندارم و یک text editor معمولی هم برایم کفایت می کند؟
بلکه به هیچ عنوان Excel بدردم نمی خورد و تنها برنامه writer برایم کافیست؟
و....
شاید بنظر توسعه دهنده ها خیلی از این برنامه ها مهم باشند و بایستی حتما در توزیع و یا میزکاری که برای توسعه آن زحمت می کشند باشند تا خدای نکرده از سایر رقبا عقب نمانند.
ولی غافل از اینکه شاید برای کاربری فقط تعدادی از این برنامه ها لازم باشد و بقیه اش روی مخ باشد، چرا بایستی برنامه ای که نمی خواهیم استفاده نماییم در سیستممان جا خوش کند و دایم به ما چشمک بزند و به ما بگوید که " هی ، من اینجا هستم ،اگر جرات داری حذفم کن تا ببینی چه بلایی سر سیستمت می آورم؟!).
( دوستان تازه کار بدانند که گاها با حذف یکی از بسته های پیش فرض توزیع یا میزکارها، نصف سیستم می رود روی هوا!!)
یک توزیع یک ساختار پایه ای دارد که من شکی بدان ندارم، بایستی برنامه های مربوط به نمای ظاهری توزیع اعم از فونت ها و آیکن ها و ...
باشند، بایستی برنامه های مرتبط با file manager و wire , wireless , panel , dock و.... باشند. ولی آیا بهتر نیست برای سایر برنامه ها بگذاریم بعد از نصب و بعد از لود و بالا آمدن توزیع برای اولین بار در طی یک لیستی از خود کاربر از میان برنامه های پیشنهادی موردنظر توسعه دهندگان ، دست به انتخاب بزند؟
این یکی از دلایل اصلی است که با وجودیکه من از ظاهر و ساختار ابونتو و میزکار گنوم در دبیان و... خیلی خوشم می آید و دوستشان دارم ولی این عدم احترام به حق کاربر در انتخاب باعث شده که من از توزیع ها و میزکارهای آماده استفاده نکنم.
آیا زمان آن نرسیده که توسعه دهندگان دست از این سماجت شان در این زمینه دست بردارند؟
شاید هم من دارم اشتباه فکر می کنم؟ واقعیت این است که نمی دانم.
هر چند که می دانم هیچ وقت در این زمینه هیچ اقدام اساسی انجام نخواهد شد ولی حداقل می خواستم ، حرفهای دلم را با شما در میان بگذارم.
پیروز و موفق باشید.