سلام
توی ویندوز هم تقریبا همین مشکل هست و برای باز کردن فایل یا پوشه باید ی پاپ آپ رو تایید کنم.
سلام
توی اون pop up دقیقا چه چیزی مینویسه؟
توی لینوکس حتی سودو هم جواب نمیده
root@mahdi-ThinkCentre-M58:/media/mahdi/01D86ADE7C296040/Movie# mkdir matin
mkdir: cannot create directory ‘matin’: Read-only file system
چون اون فایلسیستم به صورت فقط خواندنی (ro) سوار شده. در این حالت، هیچ جوره نمیتونید روی اون چیزی بنویسید مگه اینکه به صورت خواندنی نوشتنی سوارش کنید.
احتمالا دلیل اینکه اون فایلسیستم به صورت فقط خواندنی سوار شده اینه که سیستمعامل فکر میکنه اون فایلسیستم در حال استفاده هست.
ویندوز قابلیتی داره به اسم fastboot
وقتی fastboot فعاله و ویندوز رو خاموش میکنید، ویندوز به طور پیشفرض خاموش نمیشه، بلکه وارد حالت خواب زمستانی (hibernation) میشه. در این حالت، چیزهای داخل رم روی حافظه ذخیرهسازی نوشته میشن و بعد برق کامپیوتر قطع میشه.
موقع روشن شدن دوباره، این چیزها از حافظه ذخیرهسازی به رم برمیگردن.
با این روش زمان بوت کمتر میشه و کامپیوتر میتونه سریعتر بالا بیاد.
وقتی ویندوز توی حالت خواب زمستانی قرار میگیره، یه پرچم رو روی فایلسیستمهای مورد استفادش فعال میکنه تا اگه چیزی موقع خواب زمستانی خواست از اون فایلسیستم استفاده کنه، متوجه بشه این فایلسیستم توسط یه جای دیگه در حال استفاده هست.
به همین دلیل توی زورین نمیتونید چیزی روی اون فایلسیستم بنویسید.
برای حل این مشکل، fastboot رو توی تنظیمات ویندوز خاموش کنید. فکر کنم بشه اون رو توی تنظیمات بایوس یا uefi هم خاموش کرد.
راه حل دیگه اینه که از ntfsfix استفاده کنید. ولی وقتی دوباره برید توی ویندوز و برگردید، دوباره مثل قبل میشه.
از مشکل که بگذریم، بهتره کلا با گنو/لینوکس چیزی روی فایلسیستمهای ntfs ننویسید.
ntfs یه فایلسیستم انحصاری هست و به غیر از مایکروسافت کسی نمیدونه دقیقا چجوری کار میکنه. به همین خاطر پشتیبانی از اون توی گنو/لینوکس از طریق مهندسی معکوس بدست اومده.
به همین دلیل عملیاتهای نوشتن روی ntfs از طریق گنو/لینوکس، خطر این رو داره که فایلسیستم رو خراب کنه.
من تا حالا ندیدم اینجوری بشه، ولی این احتمال وجود داره.
یک کاربر دیگه توی گنو/لینوکستون ایجاد و از اونجا امتحان کنید
فرقی نمیکنه. اون فایلسیستم به صورت فقط خواندنی سوار شده و حتی کاربر روت هم نمیتونه چیزی داخلش بنویسه.