انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: opencl در amd  (دفعات بازدید: 268 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
opencl در amd
« : 23 امرداد 1401، 03:48 ق‌ظ »
سلام مشکلم در موضوع مشخصه، متوجه شدم که opencl در mesa کار نمیکنه دلیلش رو نمیدونم، شیوه های عجیب غریبی مثل opencl انحصاری نصب کن ولی از آزاد استفاده کن دیدم... و یا مثلا boinc-client-opencl نصب کن و... خلاصه کلی برنامه هم نصب کردم ولی انگار بدون راه انداز اصلیش درست بشو نیست که نه :P و نکته بدتر اینه nvidia در دوان موجوده ولی amd نه! و باید از خود amd بگیرم راه انداز و کلی داستان که اصلا حوصله خرابی سیستم ندارم../:

درکل سوالاتم:
1- میشه opencl با mesa و نصب نکردن چیز انحصاری داشت؟
2- میصرفه راه انداز انحصاری نصب کرد؟
3- من برای amd مجبور بودم firmware های انحصاری amd نصب کنم وگرنه قدرتش که پایین بود و مشکلاتی بود به کنار، حتا نمیتونستم وضوح صفحه نمایشم تنظیم کنم، خب با این وجود که من یه قسمتی از راه انداز انحصاری نصب کردم(البته نمیدونم firmware به کدوم بخش مربوطه ولی به هرحال انحصاری هست) چرا نباید راه انداز کامل amd که انحصاری هست نصب کنم؟ خب اگه نرم افزار انحصاری ایمن نیست من قبل ترش در بخش firmware این موضوع نقص کردم.. غیر از اینه؟

پ‌ن: یه سوال که برام پیش اومد اینه که چرا انویدیا که انقدر میگن داغونه بدون هیچ چیز انحصاری راه انداز nouveau خوب کار میکنه؟
ولی برای amd بدون firmware های انحصاری حتا نمیگفت که گرافیکم amd هست دقیقا مثل ویندوزی شده بود که راه اندازش نصب نیست..، من حتا در حد همون راه انداز nouveau هم راضی هستم اگه قرار نباشه هیچ چیز انحصاری نصب کنم
« آخرین ویرایش: 23 امرداد 1401، 04:39 ق‌ظ توسط ali-n »

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
پاسخ : opencl در amd
« پاسخ #1 : 23 امرداد 1401، 04:14 ب‌ظ »
همون nouveau هم برای اینکه درست کار کنه، به firmware های انحصاری نیاز داره.
راستش هر پردازنده گرافیکی که دیدم، برای کار حداقل به firmware انحصاری نیاز داشته.

شاید بعضی پردازنده‌های گرافیکی که همراه پردازنده‌های arm هستند اینجوری نباشند. ولی اونهایی از arm که دیدم، همچنان با firmware انحصاری کار می‌کردند.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #2 : 24 امرداد 1401، 01:52 ق‌ظ »
دستتون درد نکنه یعنی میشه گفت راه انداز nouveau از قبل توی سیستم و بدون apt گنجانده شده به علت ضروری بودن برای اجرای گرافیک ، چون با vrms میگفت بهم هیچ بسته انحصاری ندارم توی سیستم ولی بازم nouveau کار میکرد!
درسته رزبری پای هم همینطور بود،‌ البته بازم وقتی همه بسته های انحصاری پاک میکردم و vrms میگفت سیستم کامل آزاده کار میکرد، که فکر میکنم رزبری پای هم بدون apt یه سری firmware داشت.. (البته از رو حدس میگم فقط)

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #3 : 26 امرداد 1401، 03:47 ب‌ظ »
nouveau می‌تونه تا حدودی بدون firmware های انحصاری کار کنه، ولی بعضی وقتا firmware انحصاری لازم داره.
میدونید که زکات علم نشر آن است