انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: فقدان دستور displaydns در گنو لینوکس  (دفعات بازدید: 745 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 845
  • میلاد فشی
فقدان دستور displaydns در گنو لینوکس
« : 14 آذر 1401، 10:58 ق‌ظ »
همون طور که میدونیددستور ویندوزی Ipconfig /displaydns درگنو/لینوکس معادل ندارد ! اما باید درلینوکس نرم افزار nscd یا dnsmasq رونصب کنید.حتی قبل از systemd فرآیند dns cache اصلا در سطح OS انجام نمی شد.ولی بعد از استفاده توزیع ها از systemd هرچند فرآیند dns cache در سطح os صورت میگیرد.ولی باز هم دستور سرراست و راحتی مثل دستور ویندوزی فوق برای نمایش dns cache وجود ندارد!
حتی من جستجوی زیادی در گوگل داشتم و به دو دستور زیر رسیدم.
sudo killall -USR2 systemd-resolved && journalctl -u system-resolved > ~/dns-cache.txt
ولی متاسفانه وقتی فایل text بالا رو باز کردم خبری  از رکوردهای dns نبود ! و فقط داخل فایل متنی نوشته شده : -- No entries --

به نظر شما چرا این دستور کاربردی رو  در گنو/لینوکس نداریم !؟ اون هم گنو/لینوکسی که همیشه قدرت بیشتری در بحث ترمینال و محیط CLI داشته ! یکی از کاربردهای دستور فوق دونستن IP سایت هاست.خوب چه طوری میشه IP مختص به domain name سایت ها رو دونست !؟

باتشکر
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)
To love GNU/Linux, you don't need to hate Microsoft

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : فقدان دستور displaydns در گنو لینوکس
« پاسخ #1 : 14 آذر 1401، 11:59 ق‌ظ »
چون اصلاً وجود چنین دستوری ناشی از یه فاجعه در طرّاحی سیستم‌عامله!
اگه می‌خوای نشونی آی‌پی دامنه‌ها رو بدونی از nslookup استفاده کن.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #2 : 15 آذر 1401، 09:20 ق‌ظ »
چون اصلاً وجود چنین دستوری ناشی از یه فاجعه در طرّاحی سیستم‌عامله!
اگه می‌خوای نشونی آی‌پی دامنه‌ها رو بدونی از nslookup استفاده کن.
مهندس بهزادی لطف میکنی بیشتر توضیح بدی! چرایی موضوع برام مهم شده.
اگر بحث حملات  Cyber-criminal هستش.خوب  هکر میتونه host file رو دستکاری  کنه.خوب گنو/لینوکس  هم مثل ویندوز host file داره  ???
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #3 : 16 آذر 1401، 02:14 ب‌ظ »
هیچ فرایند انبارشی نباید به این صورت خام در دسترس همه باشه. خطر این مورد نه در اینه که بشه مقصد رو عوض کرد؛ که در اینه که خیلی راحت می‌شه تاریخچهٔ جاهایی که فرد بهش سر زده رو درآورد.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #4 : 17 آذر 1401، 10:23 ق‌ظ »
هیچ فرایند انبارشی نباید به این صورت خام در دسترس همه باشه. خطر این مورد نه در اینه که بشه مقصد رو عوض کرد؛ که در اینه که خیلی راحت می‌شه تاریخچهٔ جاهایی که فرد بهش سر زده رو درآورد.
بله مهندس بهزادی اتفاقا من قبلا راجب این موضوعات توی اینترنت هم سرچ کرده بودم.این دستور به هر حال فعالیت های جستجوی کاربر رو افشا میکنه.ولی خوب دستور ویندوزی ipconfig /flushdns باعث میشه DNS Cache به طور کامل حذف و پاک بشه و مشکل افشا رو حل میکنه (Hide search behavior).
کلاً به ۳ دلیل باید کش DNS رو حذف کرد.یکی اش پاک کردن History هستش که شما بهش اشاره کردید.برای Security against manipulation که همون موضوعی هستش که من بهش اشاره کردم.یعنی مقابله با دستکاری های هکرها و Cyber criminals.یکی هم Solve technical problems هستش.که برای مشکل گشایی پیغام عدم دسترسی به وب سایت ها کاربرد داره.مثلا IP مرتبط باdomain name تغییر کرده باشه و ...
اتفاقا گنو/لینوکس و  mac OS هر دو دستوری برای نمایش DNS Cache ندارند ولی دستور پاک کردن DNS Cahe رو دارند.
تو mac OS با دستور زیر میشه DNS Cahce رو پاک کرد :
sudo killall -HUP mDNSResonder
تو UBUNTU با دستور زیر میشه DNS Cahce رو پاک کرد :
sudo systemd-resolve --flush-cachess
توی دیگر توزیع ها :
sudo /etc/init.d/dns-clean start