من میخوام شرایط و قدرت cpu های مورد استفاده در میکرو کنترلر هارو باز سازی کنه تاببینم که برنامم در مقایسه با واقعیت بازدهیش خوبه یا نه. آیا برنامه ای چیزی میشناسید؟
راجب AVR قبلا مردمانش بهم گفتن برم روی سختافزار واقعی امتحان کنم و شبیهساز هاش بهم نتایج نادقیق و غیر واقعی میدن.
این قضیه چند دلیل داره.
۱. ارزان بودن قطعات. کلا یه برد آردوینو (مدل Uno) و یک breadboard و تعدادی سنسور و LED و ... فکر نکنم بیش از یک میلیون تومان (در بدترین حالت) تمام بشه براتون. نتیجه اینه که تست قضیه روی خود سختافزار منطقیتره.
۲. ایدئال بودن و غیرواقعی بودن نرمافزارهای شبیهساز.
با عرض معذرت از اساتید این رو بگم که وقتی شما سختافزاری طراحی میکنید، معمولا در نرمافزارهای شبیهساز (حالا چه SPICE چه Proteus و ...) حالت ایدئال رو در نظر میگیرید. در حالت ایدئال نویز وجود نداره، امپدانس پایهها در نظر گرفته نشده، مقاومت سری با منبع در نظر گرفته نمیشه، تاثیری که شکل و طول سیم روی مدار میذاره هم چشمپوشی میشه و ... . نتیجه؟ نتایج آزمایش شما کاملا با فرمولهای ریاضیاتی که استفاده کردید میخونه.
اما در حالت واقعی همه اینها هست.
یه نمونه ساده بگم:
من داشتم یه مدار ساده با سنسور DHT22 میبستم که دیتای دما و رطوبت محیط رو بگیره و جایی ذخیره کنه. حساب کرده بودم یک مقاومت ۳۳۰ اهمی باید اینجا باشه. اما خیلی چیزا باعث شد که کلا مقاومتی نباشه. یکیش، نویزی بود که سیستم برق شهری روی سیستم مینداخت (مجبور شدم یک قفس فارادی درست کنم)، بعدش مقاومت خود برد آردوینو که طبیعتا با تغییر شرایط محیطی، تحتالشعاع قرار میگیره.
بعدش رفتم سراغ مقاومت سری با باتریها. کلا دیدم یه چیزی نزدیک ۳۰۰ اهم مقاومت در خود مدار ایجاد شده! چرا دیگه مقاومت اضافه کنم؟ ((:
خلاصه اگر مردمان AVR میگن قطعات رو بخرید، دلیل همچین چیزاییه.