انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: تفاوت بین real user,groups و effective user,groups چیست؟ نیاز به پاسخ دارم  (دفعات بازدید: 296 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین blackknight7323

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
نیاز به پاسخ دارم.
BK7323

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2657
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
نیاز به پاسخ دارم.
شاید چیزی که می گم کمیش غلط باشه.
هر process و file در linux مطعلق به یک(یا چنتا) group و owner  هست که لینوکس با این اطلاعات سطح دسترسی( برای اجرا , تغیر , مدیریت و .. process ها و file ها)  group ها و user ها به file ها و process  ها رو مشخص میکنه.

ruid همون id مخصوص به تنها یک یوزر هست و قابل قرض دادن هم نیست ( فرض میکنیم که یک ruid داریم که مقدارش 1000 هست ,پس هیج وقت دو کاربر نمیتونن به طور همزمان ruid 1000 داشته باشن)  و کاربر روت با اون میره به سیستم عامل میگه که می خوام مثلا فلان کارو انجام بدم و سیستم عامل هم می بینه که اون ruid دسترسی اون کار را داره یا نه( که البته یوزر روت دسترسی همه چیزو داره ;) )
ولی بعضی وقت ها ما نیاز داریم که کاری رو از طرف یوزر روت انچام بدیم ولی با ruid خودمون نمیتونیم اون کار را بکنیم چون سیستم عامل فقط به کسی که ruid روت را داشته باشه اجازه اون کار را میده و همینطور نمی تونیم از ruid روت استفاده کنیم چون فقط مختص یک یوزر هست.
اما میتونیم از euid یوزر روت استفاده کنیم و Euid بر خلاف Ruid مختص یک کاربر نیست و میشه اونو قرض گرفت و ما اگه اون کار را با Euid روت انجام بدیم سیستم عامل این اجازه رو به ما میده.
egid و rgid هم همینطور.
اکه جاییش غلطه بگید  8)
و ما با دستور sudo ,  میتونیم euid یوزر روتو قرض بگیریم
« آخرین ویرایش: 02 اسفند 1401، 12:22 ب‌ظ توسط 🇬🇧United Kingdom🇬🇧 »
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧