....
در فدورا GNOME Software برای من بدون مشکل کار میکنه ولی dnf در خط فرمان تحریم است که باید یک آینه بطور دستی تنظیم کرد چون سرور مرکزی که https://mirrors.fedoraproject.org است به ایران خدمت نمیدهد.
علت این وضعیت برای من مشخص نبود و فکر میکردم GNOME Software چون از AppStream استفاده میکند شاید به یک مخزن ثالث و مستقل دسترسی دارد ولی چند روز بعد فهمیدم که علت این است چون من فدورا ۳۹ را همون اوایل که منتشر شد یعنی نوامبر ۲۰۲۳ (۷ ماه قبل) نصب کردم که فعلاً هم فقط همان را دارم، آن زمان هنوز سایتها و سرورهای پروژه فدورا، ایران را تحریم نکرده بودند (برای من که آزاد بودند) و چون dnf از metalink استفاده میکند آن زمان از طریق metalink یک یا چند لیست از آینهها (mirror) در سیستم من ذخیره شد، و آنطور که راهنمای dnf و همینطور dnf.conf میگوید فایلهای cache در آدرس زیر قرار دارند:
/var/cache/dnf
در آن شاخه، یک تعداد پوشه وجود دارند که مربوط به مخازن هستند و در هر پوشه، یک فایل metalink.xml و یک پوشه با نام repodata قرار دارد که در داخل آن، یک فایل با نام repomd.xml قرار دارد، این دو فایل (metalink.xml و repomd.xml) حاوی لینکهای آینه (mirror) هستند که همان اوایل که فدورا ۳۹ را نصب کردم ایجاد شده بودند، پس به همین دلیل با GNOME Software میتوانستم بروزرسانیها و برنامههای مخزن اصلی (بستههای RPM) را نصب کنم؛ همچنین امروز تست کردم دیدم در ترمینال هم dnf مسدود نیست، من از زمان نصب این نسخه از فدورا فقط یک یا دو بار خیلی وقت پیش از dnf استفاده کرده بودم و ظاهراً مشکل از ارتباط اینترنت من یا آینه بود.