انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مخزن چیه؟ چه جوری میشه چیزی بهش اضافه کرد؟  (دفعات بازدید: 2452 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین (moosa nazemi)

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 511
  • ایران - مازندران - قائمشهر
سلام من تو کار با لینوکس تازه کارم اول رفتم سراغ فدورا ولی بعد دیدم اوبونتو جالبتره با نصب رو راه اندازیش مشکلی ندارم
ولی تو فروم و سایت های مختلف می گشتم که چند تا برنامه پیدا کنم اکثرا یه چیزی شبیه این نوشته بود:

نقل‌قول
برای نصب این نسخه باید مخزن PlayOnLinux را اضافه کنید و از آن مخزن برنامه ی PlayOnLinux را نصب کنید.

sudo wget http://deb.playonlinux.com/playonlinux_lucid.list -o /etc/apt/source.list.d/playonlinux.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install playonlinux

میخواستم بدونم مخزن چیه؟
چهجوری میشه چیزی بهش اضافه کرد؟
معنی اون نوشته های اینگلیسی چیه؟

و یه سوال دیگه سایت رسمیه زوبونتو چیه؟ من که هر چی گشتم پیداش نکردم.
زوبونتو رو باید از کجا دانلود کنم؟

غلام همت آنم که زیر چرخ کبود   ز هر چه رنگ تعلق پذیرد آزاد است.

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
  • ارسال: 143

آفلاین (moosa nazemi)

• High Sr. Member
  • *
از این که این قدر زود جواب دادی ممنون
الان میدونم مخزن چیه اگه میشه بگید منظور اون نوشته های اینگلیسی که معمولا وسطش ادرس یه فایل هست چیه؟

واین که من چند تا از برنامه ها رو از همین راه نصب کردم تو مخزن دنبال چند تا چیز گشتم و چند تا شون رو نصب کردم اول از من پسورد ریشه رو خواست و بعد کمی انتظار نصب تموم شد و گفت برنامه به خوبی نصب شده دگمه نصب هم به حذف تبدیل شد

حالا اون برنامه که نصب شده کجا رفته؟ ??? ??? ::)
من که نتونستم پیدا کنم.

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
معمولا در اوبونتو برای اغلب کارها دو روش وجود دارد : استفاده از رابط گرافیکی و استفاده از خط فرمان
کاری که این دستورات انجام می دهند این است که آدرس محل قرار گیری مخازن غیر رسمی PlayOnLinux را به لیست مخازن قابل شناسایی برای مدیر نرم افزار ها اضافه می کنند. سپس از مدیر نرم افزار apt می خواهد تا این اطلاعات خود را به روز رسانی کند و از نرم افزار های موجود در تمامی مخازنی که می شناسد مطلع شود. چون دستور اول یک مخزن جدید استفاده کرده است پس بعد از به روز رسانی apt بسته های جدیدی را خواهد شناخت. در خط سوم از apt خواسته می شود که بسته playonlinux را نصب کند.
بهتر است بدانید تمامی این کارها را می توان با استفاده از رابط گرافیکی نیز انجام داد . اما در شرایط فعلی اگر همه چیز خوب پیش رفته باشد باید بسته playonlinux روز سیستم شما نصب شده باشد. حال نوبت به اجرای آن می رسد. من آگاهی چندانی در رابطه با این بسته ندارم و نمی دانم چطور می توانید آن را اجرا کنید اما معمولا یک قاعده کلی در رابطه با این جور بسته ها وجود دارد. نرم افزار نصب شده یا از طریق منوی Application  قابل دسترس خواهد بود (پس تمامی بخش های این منو را نگاه کنید.) و یا از طریق خط فرمان می توانید به آن دسترسی داشته باشید.( پس دستور playonlinux را در خط فرمان اجرا کنید.) البته ممکن است هیچ کدام از این روش ها کار نکند. پس بهتر است همان جایی که این مطالب را در آن خوانده اید نحوه اجرای نرم افزار را نیز مطالعه کنید.
موفق باشید.

آفلاین (moosa nazemi)

• High Sr. Member
  • *
دوست عزیز این برنامه فقط یه مثال بود که از یه سایت گرفتم من تمامیبرنامه هایی که از طریق مخزن نصب کردم رو نمیتونم بالا بیارم چند تا برنامه تا حالا نصب کردم یکی بازی بود یکی نوشته بود مولتی بوت یهسایت معرفیش کرده بود و 4-5 تا هم برنامه برای پخش فیلم و اهنگ بود یکی هم کا ام پیلیر بود

در این میان فقط یه پلیر بود که تو قسمت پلیرها اومد
یعنی اون برنامه هایی که نصب کردم مشکل داره؟   ???

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
نگاه کنید یکی از مشکلاتی که اغلب کاربران تازه کار با آن مواجه هستند عدم آشنایی با مفهوم بسته های نرم افزاری و انواع آن می باشد. هر بسته نرم افزاری در گنو/لینوکس یک نرم افزار است که کار مشخصی را بر عهده دارد. بسته های را با توجه به کاربرد آنها می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:(البته این تقسیم بندی دقیق و علمی نیست و موضوعات دیگری نیز باید توجه شود که من برای جلوگیری از پیچیده شدن مطالب آنها را به شکل ساده این طور تقسیم بندی کرده ام.)

* نرم افزار کاربردی گرافیکی : چنین بسته ای پس از نصب شدن قابلیت اجرا به صورت یک برنامه گرافیکی را دارد. اغلب این بسته ها پس از نصب یک میانبر در منوی Application  ایجاد می کنند تا از این طریق اجرا شوند. البته همواره شما می توانید با نوشتن نام فایل اجرایی این برنامه در خط فرمان نیز آن را اجرا کنید. (مثلا حتی نرم افزار مدیر فایل ها در اوبونتو هم یک فایل اجرایی به نام nautilus دارد که اگر آن را در خط فرمان اجرا کنید موجب نمایش مدیر فایل ها می شود.)

*نرم افزار کاربردی خط فرمان: چنین بسته ای شامل یک نرم افزار می باشد که تنها در محیط خط فرمان کار می کند. پس از نصب این بسته شما باید نام فایل اجرایی آن را در خط فرمان نوشته و اجرا کنید.

*کتابخانه ها: بسیاری از بسته هایی که بر روی سیستم شما نصب می شوند یک نرم افزار کاربردی نیستند بلکه یک کتابخانه محسوب می شوند. یک کتابخانه نرم افزاری است که یک کاربر معمولی هیچ استفاده ای از آن نمی تواند داشته باشد و استفاده کننده اصلی آن سایر نرم افزار ها می باشند. به طور مثال معمولا هر نرم افزار کاربردی که شما نصب می کنید همراه با خود تعدادی بسته کتابخانه ای هم نصب می کند. ( که به آنها وابستگی Dependency های آن نرم افزار گفته می شود) تا بتواند کار های مورد نیاز خود را با استفاده از آن کتابخانه ها انجام دهد.

با توجه به همه ی این موارد ابتدا شما باید با نوع بسته ای که نصب می کنید اشنا باشید تا بتوانید راه استفاده از آن را نیز پیدا کنید. با توجه به این که شما هنوز ممکن است تجربه کافی نداشته باشید من پیشنهاد می کنم به جای استفاده از خظ فرمان برای نصب نرم افزار ها ، از Ubuntu Software Center استفاده کنید. زیرا اغلب نرم افزار های موجود در آن یک گزینه نیز در منوی Application  ایجاد می کنند و موجب سردرگمی شما نمی شوند.

موفق باشید.

آفلاین Ramshini

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
  • اگر تنهاترین تنها شوم، باز هم خدا هست ....
سلام!
نقل‌قول
حالا اون برنامه که نصب شده کجا رفته؟ Huh? Huh? Roll Eyes
من که نتونستم پیدا کنم.
من هم همین مشکل رو دارم؛ این بسته‌های نرم‌افزارهایی که دانلود کردیم کجا ذخیره شدن؟ ینی الان مثلن مجبور بشم اوبونتو رو دوباره نصب کنم باید تمام این نرم‌افزارهایی که دانلود کردم دوباره دانلود کنم و نصب کنم؟ یا جایی ذخیره شدن و می‌تونم ازشون فرضا روی دی‌وی‌دی بک‌آپ بگیرم؟!!

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
/var/cache/apt/archives

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
اون آدرسی که دوستمون دادن رو بری همه همونجا هستن!
واسه بک آپ هم میتونی همه رو دستی خودت کپی کنی
را دیگه هم استفاده از برنامه aptoncd هست که خودش بک آپ میگیره و یه فایل  ISO میده که میتونی نگه داریش  و هروقت خواستی با همون برنامه Restore کنی!
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

آفلاین Ramshini

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
  • اگر تنهاترین تنها شوم، باز هم خدا هست ....
r_m1232002 و Alir3z4 ممنون.