انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: نصب ابونتو در کنار ویندوز 7  (دفعات بازدید: 11898 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین عادل

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 41
نصب ابونتو در کنار ویندوز 7
« : 12 آبان 1389، 12:31 ق‌ظ »
اگر بخواهم ابونتو نسخه 10.10 را در کنار ویندوز 7 روی لبتاپ داشته باشم. برای این کار چه باید کرد؟

سوالات من در این رابطه:
1- ابتدا باید ابونتو را نصب کنم با ویندوز 7؟
2- برای اینکه اطلاعات موجود در هارد از بین نرود، چه پیشنهادی دارید؟ پارتیشن مربوط به ابونتو را قبل از نصب ابونتو ایجاد کنم؟
(در حال حاضر 2 درایو C, D دارم که اطلات درایو D از نباید از بین برود و مثلا درایو C را تقسیم به 2 درایو کنیم و یکی را NTFS و دیگری را برای ابونتو در نظر بگیریم؟)
3- منوی بوت را می توان بصورت دوال تنظیم کرد که یکی برای ورود به ویندوز و یکی برای ورود به ابونتو باشد؟
4-با توجه به اینکه پسوند درایو های غیر ابونتو NTFS می باشد، برای دسترسی در ابونتو به درایوهای NTFS چه باید کرد؟
آنقدر شكست ميخورم تا راه شكست دادن را بياموزم!

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
پاسخ به: نصب ابونتو در کنار ویندوز 7
« پاسخ #1 : 12 آبان 1389، 01:11 ق‌ظ »
بصورت عملی هر دو کار رو میشه کرد: هم میشه اول اونو نصب کرد و هم برعکسش ولی بهتره برای دفعات اول بعد از نصب ویندوز به نصب اوبونتو اقدام کنی! اوبونتو هوشمندتر هست و توی مراحل نصب کمکت می کنه.
به مستندات ویکی مراجعه کن و مراحل نصب رو با دقت بخون! توی مرحله یکی مونده به آخر ( یادم نیست 7 یا 6 ) ازت می پرسه می خوای اطلاعات اون یکی سیستم عامل رو توی اوبونتو داشته باشی که در صورت تایید ( فعال کردن تیکش که فکر کنم پیش فرض فعال هست ) به اون پارتیشن ها دسترسی خواهی داشت.
تنظیم منوی بوت که در اوبونتو از بوت لودری به نام Grub یا گراب استفاده می شه به عهده خود سیستم عامل اوبونتو هست و ترتیبش رو برای شما خواهد داد!
پیشنهاد می کنم شما در اولین نصب ها از ووبی استفاده کنید تا اوبونتو در همون درایو ویندوز نصب بشه. برای پارتیشن بندی اگر مستندات رو بخوبی خوندید و به کار با برنامه جی پارتد مسلط شدید ( این مهمه ها چون خیلی از دوستان اطلاعاتشون رو توی یه اشتباه ساده از دست می دن ! ) می تونید از همون درایو سی به اندازه مورد نیازتون برای روت ، خانه و بوت جدا کنید اما تا مطمئن نشدید برای هر کدوم به چه میزان نیاز دارید اگر خواستید پارتیشن جدا کنید از همون که ویندوز روش نصبه جدا کنید. فکر کنم برنامه هائی مثل پارتیشن مجیک این کار رو در ویندوز براتون انجام بدن!
اما یه نکته مهم:
بطور قطعی و مسلم هر کاربر حرفه ائی رایانه پشتیبان گیری رو شرط اولیه هر جرکتی روی سیستم عامل می دونه! بهتره شما هم این شرط رو به هیچ وجه از قلم نندازید و قبل از هر کاری از اطلاعاتتون پشتیبان مطمئن تهیه کنید تا خیالتون از این بابت کاملا راحت باشه!
این کار رو ( پشتیبان گیری رو ) تبدیل به یه عادت برای شروع مانور روی درایو ها و سیستم عامل بنمایید!
از دست دادن اطلاعات در حین عملیات چیزی بعید و دور از ذهن نیست!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین Bitars

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
« پاسخ #2 : 12 آبان 1389، 02:54 ق‌ظ »
پیشنهاد من اینه که اول پارتیشن بندی مناسب درست بکنی، (البته اگه واردی و انجام دادی وگرنه اصلا طرفش نرو که بلاش خانمان سوزه)  مثلا یه درایو 30 گیگ درست کن با فرمت fat32 . خب به بعد کار چندانی نیست شما cd  یا DVD  اوبونتو رو وارد می کنی و بعد از بالا اومدن کلید نصب رو میزنی خب بعد از این 3 تا آیتم بهت میده که آخریش مربوط به اینترنته اگه اینتر نت داری که از طریق اپلت شبکه توی نوار بالا تنظیمش کن. و تیک نصب پلاگین های موسیقی رو بزن که باز بعدا هی دنبالشون نگردی. و با توجه به توضیحات پیش برو تا به مرحله هارد دیسک برسی که اونجا باید به صورت دستی تنظیمش کنی. بهتره واسه این کار از طریق نصب رسمی که واسه 10.4 فک کنم خود اوبونتو منتشر کرد استفاده کنی. یا توی همین انجمن بگری یا سرچ کنی راحت می تونی پیدا کنی
این سایت طریقه نصب تصویری اوبونتو رو گذاشته البته روی اوبونتوی قدیمیه اما طریقه همونه و تنها تو این سیستم جدید ext4 رو انتخاب می کنن نه ext3  .
http://www.ubuntublog.ir/

آفلاین Lord_MJ

• Newbie
  • *
  • ارسال: 12
« پاسخ #3 : 12 آبان 1389، 04:32 ق‌ظ »
خوب به نظر من شما بهتره از روشی که من استفاده کردم برای نصبش استفاده کنید .

اول windows 7 رو نصب کن . بعد از تو ویندوز cd یا dvd ابونتو رو open  کن و wubi رو باز کن . بعد گزینه inside windows رو انتخاب کن . حالا میتونی یکی از درایو ها رو انتخاب کنی و هر چقدر که دوست داری به ابونتو فضا بدی . سعی کن کمتر از ۲۰ گیگ نباشه . حالا نصب کن .

با این روش هم نیازی به فرمت و ساخت پارتیشن و این چیزا نیست و هم اینکه ابونتو مثل یه برنامه معمولی ویندوز نصب میشه و میتونی به راحتی از تو unistall program ویندوز پاکش کنی .

فقط اگه ابونتو موقع نصبش پیغام خطا داد قبل از نصب روی wubi کلیک راست کن و از تو properties در قسمت compability گزینه windows vista رو انتخاب کن .

آفلاین عادل

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 12 آبان 1389، 08:13 ب‌ظ »
خوب به نظر من شما بهتره از روشی که من استفاده کردم برای نصبش استفاده کنید .

اول windows 7 رو نصب کن . بعد از تو ویندوز cd یا dvd ابونتو رو open  کن و wubi رو باز کن . بعد گزینه inside windows رو انتخاب کن . حالا میتونی یکی از درایو ها رو انتخاب کنی و هر چقدر که دوست داری به ابونتو فضا بدی . سعی کن کمتر از ۲۰ گیگ نباشه . حالا نصب کن .

با این روش هم نیازی به فرمت و ساخت پارتیشن و این چیزا نیست و هم اینکه ابونتو مثل یه برنامه معمولی ویندوز نصب میشه و میتونی به راحتی از تو unistall program ویندوز پاکش کنی .

فقط اگه ابونتو موقع نصبش پیغام خطا داد قبل از نصب روی wubi کلیک راست کن و از تو properties در قسمت compability گزینه windows vista رو انتخاب کن .

مرسی.
منظورتون این روش هست؟
https://help.ubuntu.com/community/Wubi

در این روش اطلاعات مربوط به ابونتو در داخل درایو انتخابی ریخته میشه. درسته؟
آیا درایو مورد نظر نوع پارتیشنش باید ex4 باشه یا خودش تبدیل می کنه؟
(در حال حاضر ویندوز در داخل درایو C با پارتیشن NTFS نصب شده و درایو D هم یه درایو خالی با حجم 30GB برای ابونتو در نظر گرفته شده است.)

آفلاین عادل

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 14 آبان 1389، 02:59 ب‌ظ »
در این مرحله، چه باید بکنم که صدمه ای به اطلاعات دو درایو دیگر وارد نشود و همچنین ویندوز 7 هم پابرجا بماند و ابونتو روی داریو مورد نظر نصب شود؟
عکس زیر:

همانطور که می بینید 3 پارتیشن NTFS داریم. (با احتساب درایو ریکاوری لبتاب)

نکات:
dev/sda1/ مربوط به درایو ریکاوری حدود 9GB با پارتیشن NTFS است.
dev/sda2/ مربوط به درایو C (ویندوز7) حدود 80GB با پارتیشن NTFS است.
dev/sda4/ مربوط به درایوی که برای ابونتو حدود 40GB با پارتیشن Ext4 است. (از قبل از یکی از درایو ها کم کردم و به پارتیشن جدید ایجاد و به Ext4 تبدیل نمودم)
dev/sda3/ مربوط به درایو D (اطلاعات شخصی) حدود 120GB با پارتیشن NTFS است.

در این قسمت چه باید بکنم؟
برای بوت دوال (هم ویندوز 7 و هم ابونتو) گزینه Boot Loader بروی کدام گزینه باید باشد؟

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
« پاسخ #6 : 14 آبان 1389، 03:12 ب‌ظ »
یه ستون داره به اسم format که اگه گزینه تیک دار باشه اطلاعات پارتیشن مورد نظر می پره
شما دقت کن اون گزینه تیک نداشته باشه موردی برای اطلاعات اون پارتیشن پیش نخواهد اومد
در ضمن بهتره اون تیک رو برای پارتیشنی که میخوای روش لینوکس نصب کنی یعنی sda4 بزنی تا پارتیشن پاک سازی و محیای نصب لینوکس بشه
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین عادل

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 14 آبان 1389، 03:52 ب‌ظ »
یه ستون داره به اسم format که اگه گزینه تیک دار باشه اطلاعات پارتیشن مورد نظر می پره
شما دقت کن اون گزینه تیک نداشته باشه موردی برای اطلاعات اون پارتیشن پیش نخواهد اومد
در ضمن بهتره اون تیک رو برای پارتیشنی که میخوای روش لینوکس نصب کنی یعنی sda4 بزنی تا پارتیشن پاک سازی و محیای نصب لینوکس بشه

مرسی.
Boot Loader روی چه گزینه ای باشه؟
(میخوام دوال بوت داشته باشم یعنی هم ویندوز و هم ابونتو)

عکس زیر:

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
« پاسخ #8 : 14 آبان 1389، 04:23 ب‌ظ »
روی sda  که بگذاری کلا مدیریت بوت هارد دیسک رو به دست میگیره
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید