دوستان لطف کنن نظرات بیربط خودشونو ویرایش کنند و در انتخاب کلمات هم کمی دقت بیشتری به خرج بدن.
ما اینجا نه حوصله و مجال و نه هدف این رو داریم که بگیم بله این توزیع بده و از این یکی استفاده کن! بهترین کسی که میتونه انتخاب کنه خود فرد هست. ما ففط میتونیم تجربیات شخصیمونو -بدون قضاوت در مورد خوبی یا بدی تجربیات دیگران- به دوستان جدید منتقل کنیم. مطمئنا چنین تاپیکی با توجه به اینکه دوستمون گفتن که تازه وارد هستن جایی برای این بحثهایی که شده نیست.
اگر من قرار باشه برای دوستم که تازه میخواد لینوکس رو نصب کنه، چیزی پیشنهاد بدم، کوبونتو رو پیشنهاد میدم. اگر دوست من از یکی دیگه از دوستاش کمک بخواد و اون براش فدورا رو نصب کنه، من «فقط» باید کمکش کنم فدورا رو بهتر یاد بگیره و اگر موقعیتش بود دیسک زنده کوبونتو رو هم یه نگاهی بندازه نه این که تصویرش از لینوکس رو آشفته و ناپایدار جلوه بدم و از همهچی زده کنمش.
دوستداشتنیترین چیز گنو/لینوکس اینه که آزادی داره! حتی برای اینکه بدون اعصاب خوردی و جنگ انتخاب کنم و امتحان کنم که روی سیستم من و با توجه به نوع کاربری که هستم و کارایی که با سیستم انجام میدم و انتظاراتی که دارم کدوم بیشتر به دلم میچسبه.
در جواب دوستمون که تاپیک رو باز کردن:
1- پایدار هست یا نه ؟
نسبتا پایداری قابل قبولی داره. برای خود من روی ۲تا سیستم کاری یکی سیستمی که هرگز خاموش نمیشه و دیگری لپتاپم بله! کاملا خوب و روونه و با اینکه روی لپتاب از نسخه تقریبا آزمایشی استفاده میکنم، به مشکل خاصی بر نخوردم.
2 - کدام نسخه را نصب کنم ؟
من جدیدترین نسخه رو پیشنهاد میکنم. خودم از کوبونتو بیشتر لذت میبرم و استفاده میکنم.
3 - 64 بیتی نصب کنم یا 32 بیتی ؟
اگر میتونید ۶۴بیتی رو پیشنهاد میکنم.
4 - پارتیشن بندی صحیح به چه شکل هست ؟ نمیخوام بعد ها که مجبور شدم دوباره نصب کنم همه چی پاک بشه !
همونطور که همه دوستان گفتن home/ و swap/ و / روی ۳ پارتیشن مجزا خیلی روش خوبیه. میتونید بدون اینکه اطلاعات شخصیتون پاک بشه هر چند بار که خواستید لینوکس جدیدی رو امتحان کنید تا یکی رو انتخاب کنید.
5 - با توجه سوال های 2 و 3 ، نسخه کامل مناسب را از کجا دانلود کنم ؟
ubuntu.com و kubuntu.com یا اگه لینوکس دیگهای انتخاب کردید از سایتش خیلی راحت دانلود کنید یا از فروشگاههای اینترنتی لینوکس در ایران یگیرید و یا از نزدیکترین دوست لینوکسیتون بخواید یک کپی از سیدی/دیدیدی اون به شما بده!
6 - نسخه 10 اوبونتو را درام ، نصب کنم بعد upgrade کنم به 11 مشکلی پیش نمیاد ؟
ارتقا راحت انجام میشه اما من نصب تازه رو برای تازهکاران بیشتر میپسندم.

-----
خوشحال میشیم دوستان اگر در مورد سوال این دوستمون نظری دارن به دوستمون کمک کنن