انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: چگونه ویندوز ایکس پی را روی حالت پیش فرض قرار دهم؟  (دفعات بازدید: 3024 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین provident

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
سلام دوستان خسته نباشید

من یک ایکس پی داشتم و روی اون Ubuntu 7.04 نصب کردم و حالا Boot Manager اوبونتو (یا هر چیزی که اسمش هست) جای Boot Manager ویندوز رو گرفته، اما این مشکلی نیست، مشکل اینجاست که من میخوام ویندوز Default باشه نه Ubuntu ...

لطفا راهنمایی کنید!!

آفلاین arashOio

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 551
به این راهنما نیگا بنداز:http://wiki.ubuntu-ir.org/GrubHowto?highlight=%28grub%29#head-e792409a0f987d6b2a7b41e93434283895427c28
Humanity to others...

آفلاین provident

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
ممنون و متشکر

(ای کاش یک کلید تشکر برای هر پست قرار داشت تا از ارسال پست های اضافه جلوگیری بشه)

آفلاین arashOio

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 551
خواهش میکنم و فکر نمیکنم احتیاجی به تشکر باشه اما واقعا لطف میکنین اگه برا اینکه دوستان دیگه هم که به مشکل مشابه بر میخورند و بقیه کسایی که میتونن کمکی کنن از حل مشکل باخبر بشن برین و  یه اتنهای عنوان پست اولتون یک (حل شد) اضافه کنین ;)
Humanity to others...

آفلاین ddavod

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 88
حالا چطوری میشه ویندوز رو بدون نصب مجدد لینوکس به بوت لینوکس اضافه کرد

آفلاین sorena

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 484
In The World That Has No fences Or Walls , Who Need Gates Or Windows

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2013
  • یک تازه کار !
معمولاً وقتی لینوکس نصب می کنید، گراب به طور اتوماتیک منوی بوت ویندوز رو به لیست بوت گراب اضافه می کنه. ولی اگر نکرد اول بیایید توی لینوکس و دستور زیر رو اجرا کنید:
sudo fdisk -l
خروجی دستور رو نگاه کنید و ببینید که کدام پارتیشن هست که از نوع HPFS/NTFS هست. یکی از اون پارتیشن ها، پارتیشن بوت ویندوز هست که راحت می شه فهمید که کدوم یکی از این پارتیشن ها همونی هست که ویندوز روش نصب شده (ساده ترین راهش باز کردن اون پارتیشن در ناتیلوس و دیدن محتوای پارتیشن هست). خب حالا کافیه که عبارت زیر رو به انتهای فایل boot/grub/menu.lst/ اضافه کنیم. یعنی اول بزنید:
sudo gedit /boot/grub/menu.lstو بعد عبارت زیر رو در داخلش وارد کنید:
title Microsoft Windows XP Professional
root (hdX,Y)
savedefault
makeactive
chainloader +1

در عبارت بالا لازم هست که به جای پارامتر های X و Y یک عدد قرار داد. عدد X بیان کننده این هست که کدام هارددیسک شما هست که پارتیشن بوت ویندوز روش نصب هست. توجه کنید که مقادر X و Y از عدد 0 شروع می شوند. یعنی اگر که فقط یک هارددیسک دارین و یا اینکه ویندوز را روی هارددیسک اول نصب کردین، باید به جای X عدد 0 رو قرار دهید. اگر که پارتیشن بوت ویندوز روی هارد دیسک دوم شما هست باید از عدد 1 و اگر روی هارد دیسک سوم هست، عدد 2 و به همین ترتیب.
به جای پارامتر Y هم باید بر اساس اطلاعاتی که از خروجی دستور sudo fdisk -l بدست آوردین، مقدار Y را تعیین کنید. یعنی اگر اولین پارتیشن سیستم شما، پارتیشن بوت ویندوز هست به جای Y مقدار 0 را قرار دهید، اگر پارتیشن چهارم هست، مقدار 3 و به همین ترتیب.

۲تا نکته مهم:
۱- در فایل menu.lst همیشه از عبارت hdX استفاده می شه، خواه هارددیسک شما از نوع IDE باشه خواه از نوع SATA (یعنی خروجی دستور sudo fdisk -l چه به صورت dev/hdX/ بود و چه به صورت dev/sdX/ بود، فرقی نمی کنه و باید از عبارت hdX در این فایل استفاده کرد.
۲- خروجی دستور sudo fdisk -l رو که نگاه کنید متوجه می شید که هیچوقت پارتیشن دوم و سوم نمی تونه پارتیشن HPFS/NTFS باشه. چون همیشه پارتیشن دوم (یعنی dev/sda2 یا dev/hda2 ) از نوع پارتیشن extended بوده و سومین پارتیشن هم پارتیشن swap (در صورت وجود) خواهد بود.

مردی نبود فتاده را پای زدن
گر دست فتاده ای بگیری مردی !

آفلاین ddavod

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 88
ممنون

آفلاین Taha

• Full Member
  • *
  • ارسال: 224
    • فیس بوک
با اجازه همه اساتید

نرم افزار StartUp-Manager هم می تونه این کار ها رو بکنه
من که از اون استفاده می کنم.
فکر می کنم راحت تره.
البته هر راحتی بهتر نیست

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
این Startup Manager تو مخازن اوبونتو ۷/۱۰ هم اضافه شده بنابراین راحت میتونید از Synaptic نصبش کنید. اسم بسته هم هست startupmanager
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2013
  • یک تازه کار !
با اجازه همه اساتید

نرم افزار StartUp-Manager هم می تونه این کار ها رو بکنه
من که از اون استفاده می کنم.
فکر می کنم راحت تره.
البته هر راحتی بهتر نیست
طه جان، startup-manager نمی تونه قابلیت بوت کردن ویندوز رو به گراب اضافه کنه . فقط می تونه یه سری کارهای ساده با گراب انجام بده  ;)
مردی نبود فتاده را پای زدن
گر دست فتاده ای بگیری مردی !