انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: تغییر در پارتیشن بندی برای نصب BSD  (دفعات بازدید: 2528 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین مرتضی علیرضایی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 214
    • ALIREZAEI.ir
تغییر در پارتیشن بندی برای نصب BSD
« : 15 اسفند 1386، 04:19 ب‌ظ »
سلام

من می خوام روی یک هارد دیسک 160 گیگا بایتی که دارای سیستم عاملهای XP, Vista, Ubuntu 7.10  هست فری بی اس دی نصب کنم.
ولی یک مشکلی هست که BSD در قسمت پارتیشن بندی هارد را فقط به صورت دو بخش primary و extended نشون میده. که برای ایجاد یک پارتیشن جدید باید اول یکی از این بخشها را پاک کرد بعد یک پارتیشن ایجاد کرد.
این هارد از یک پریمری 20 گیگی و یک اکستندد 140 گیگ تشکیل شده. روی ۲۰ گیگ پریمری xp  نصب هست روی ۲۰ گیگ اول اکستندد vista و ۶۰ گیگ نیز ntfs  داره. روی ۴۰ گیگ انتهایی یک swap یک گیگی داریم یک روت / 10 گیگ داریم یک home ده گیگ و دو تا ext3 هرکدوم 9 گیگ.
حالا من می خوام آخرین درایو ۹ گیگابایتی را از بخش اکستندد خارج کنم و یا یک اکستندد ۹ گیگابایتی بسازم. تا برای نصب فری بی اس دی آماده بشه.
اگه ابزارهای آزاد برای این کار معرفی کنید و روش انجام آنرا توضیح بدید لطف بسیار بزرگی به من کردید. به عنوان راه حل از ابزارهای ویندوزی هم می شه استفاده کرد ولی اگه لینوکسی باشه خیلی بهتره.
در ضمن از دست ندادن اطلاعات در این هارد بسیار مهمه. از این هارد بک آپ گرفته شده ولی اگه بشه این کار را بدون از دست دادن اطلاعات و یا تغییر در سایر پارتیشن ها انجام داد خیلی بهتره.
انجام این کار آبروی من را می خره. پس هم اکنون به یاری شما نیازمندم......

آفلاین مرتضی علیرضایی

• Full Member
  • *
    • ALIREZAEI.ir
پاسخ به: تغییر در پارتیشن بندی برای نصب BSD
« پاسخ #1 : 15 اسفند 1386، 09:23 ب‌ظ »
.............
سوال را تصحیح می کنم...!
من چه طوری می تونم اون ۹ گیگ آخر را از اکستندد ۱۴۰ گیگابایتی جدا کنم و یک اکستندد جدید بسازم...؟
شاید هم باز سوال اشتباه باشه. اگه راه حل دیگه ای داره لطفا کمک کنید...

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
« پاسخ #2 : 15 اسفند 1386، 10:39 ب‌ظ »
با استفاده از GParted باید کار راحتی باشه.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین Sepehrnoush

• Full Member
  • *
  • ارسال: 151
  • سپهرنوش
« پاسخ #3 : 16 اسفند 1386، 01:09 ق‌ظ »
با هر نرم‌افزاری، شما روی هر هارد دیسک فقط و فقط یک درایو اکستند می‌تونید داشته باشید. اما می‌تونید اون ۹ گیگ آخر رو جدا کنید و یک درایو پرایمری باهاش بسازید. البته توجه کنید که روی هر هارد دیسک نهایتاً می‌تونید ۴ عدد درایو پرایمری درست کنید. (درایو اکستند هم خودش یک درایو پرایمری به حساب میاد)
ubuntu 8.04, parsix 1.0

آفلاین مرتضی علیرضایی

• Full Member
  • *
    • ALIREZAEI.ir
« پاسخ #4 : 16 اسفند 1386، 09:59 ب‌ظ »
- با GParted من نتونستم.

- آخه مشکل اینجاست که اون ۹ گیگ از اکستندد خارج نمیشه.....

یعنی نمی شه دوتا اکستندد داشت. یا اصلا از سیستم پارتیشن بندی داس استفاده نکرد و اون ۹ گیگ هیچکدوم از اون حالات پریمری و اکستندد را نداشته باشه؟

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2013
  • یک تازه کار !
« پاسخ #5 : 17 اسفند 1386، 11:44 ق‌ظ »
- با GParted من نتونستم.

- آخه مشکل اینجاست که اون ۹ گیگ از اکستندد خارج نمیشه.....

یعنی نمی شه دوتا اکستندد داشت. یا اصلا از سیستم پارتیشن بندی داس استفاده نکرد و اون ۹ گیگ هیچکدوم از اون حالات پریمری و اکستندد را نداشته باشه؟

شما باید حتماً از داخل محیط Live CD باید gparted رو اجرا کنید و کاراتون رو باهاش انجام بدین. یا که از LIVE CD Gnome Partition Editor که همون Live CD gparted هست استفاده کنید. همه کاری رو براتون انجام میده. ولی قابلیتش از Partition Magic کمتر هست.
مردی نبود فتاده را پای زدن
گر دست فتاده ای بگیری مردی !

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
« پاسخ #6 : 17 اسفند 1386، 11:51 ق‌ظ »
فکر کنم ویندوز با سیستم‌های غیر از DOS مشکل داشته باشه (مطمئن نیستم). با این حال اگر بخوای سیستم دیگه‌ای استفاده کنی، باید کل لوح سختت رُ بپرونی! (همهٔ اطلاعات فعلی از دست می‌رن)
نمی‌شه بیش از ۱ بخش extended داشت. اگر بخوای اندازهٔ extended رُ تغییر بدی باید کلش رُ پاک کنی و دوباره بسازی.

اگر می‌خوای دقیق‌تر کمک بشی، شکل فعلی بخش‌بندی لوح سختت (خروجی sudo fdisk -l) به همراه شکلی که دوست داری داشته باشه رُ بهمون بده.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
« پاسخ #7 : 17 اسفند 1386، 01:18 ب‌ظ »
شما میتونید کلا ۳ Primary و ۱ Extended داشته باشید و فکر نمیکنم بتونید ۲ تا Extended داشته باشید... ضمنا خیلی بعیده که BSD نتونه تو اون ۹ گیگ لاجیکال آخر نصب بشه (الان دقیقا نصابش یادم نیست)...
پیشنهاد بعدی من اینه که از VM استفاده کنید... کار کردن با VM ها خیلی ساده‌تره و این دردسرها رو هم نداره و هارد دیسکتون رو هم تیکه پاره نمیکنید و هزاران مزیت دیگه ;)
sudo apt-get install vmware-server
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom