یه سوال هم بی ربط هم باربط، این کد 924بیتی یعنی چی؟ مگه چیه که اینقدر مهم شده خبرش؟
خب این جریان برای کاربران عادی که مشکلی نداره. تروکریپت شما سر جاشه و امن و خوشحال و خندون (: مگر اینکه این سازمان ها:
Fujitsu Laboratories, the National Institute of Information and Communications Technology, and Kyushu University in Japan
دست به دست هم بدن که رمزتون رو بشکنن و احتمالا مال شما در کمتر از بیست روز شکسته می شه.
۱- دو سه تا چیز بامزه بگم... انگلیس مدتی قبل قراربازداشت متهمین تروریسم رو کرد بیست و سه روز (شاید دقیق یادم نباشه. ولی بگیرین فلان روز) و محققین رمزنگاری نوشتن که زمان لازم برای کرک کردن یک رمز صد و بیست و هشت بیتی با تکنولوژی فعلی بیست و دو روز است (یا فلان روز منفی یک). یعنی ایده اینه که اگر کسی رو گرفتن بتونن تا مدتی که رمز داره شکسته می شه به شکل قانونی در بازداشت نگه اش دارن
۲- این خبر نمی گه که اینها می تونن هر رمزی رو بشکنن. بلکه می گه یک رمز رو تونستن بشکنن.
۳- آما! جریان چیه؟ جریان اینه که الان رمزنگاری های مبتنی بر کلید، بر اساس اعداد اول کار می کنن. مثلا من یک عدد به شما می دم (تو بگیر ۲۱) و می گم هر چیزی که می خواین رمزکنین رو با استفاده از عدد ۲۱ رمز کنین. تنها روش باز کردن این اینه که من دو تا مقسوم علیه اول عدد ۲۱ رو داشته باشم! که می شن ۳ و ۷. تو بر اساس الگوریتمی که داریم (مثلا RSA) با عدد ۲۱ رمز می کنی و می ذاری در دسترس همه. همه هم عدد ۲۱ رو دارن چون اگر بخوان رمز کنن لازمش دارن. ولی فقط و فقط در دنیا من هستم که می دونم ۲۱ دو تا مقسوم علیه به اسم ۳ و ۷ داره. این روش رمزنگاری با عددهای ممکن است که ضریب دو تا عدد اول باشن (مثلا یکی دیگه ممکنه به تو عدد ۷۷ رو بده و فقط و فقط خودش بدونه که ۷۷ مضروب دو عدد اول ۷ و ۱۱ است).
اما خب مشکل اینجاست که همه دنیا می دونن که ۷۷ ضریب دو عدد اول ۱۱ و ۷ است و تابلوئه! پس کاری که باید بکنه اینه که دو تا عدد خیلی خیلی بزرگ پیدا کنه اونها رو تو هم ضرب کنه و یک نتیجه خیلی خیلی خیلی عظیم بگیره و اونو به من بده ! حالا اگر من راست می گم برم ببینم کدوم دو تا عدد اول ضرب شدن که رسیدن به این عدد! کل ماجرای این داستان ها همینه... شکستن رمزهای مبتنی بر جفت کلید یعنی «کشف اینکه این عدد خیلی خیلی خیل یخیلی خیل بزرگ حاصل ضرب کدوم دو تا عدد اول خیلی خیلی بزرگ است). کاری که این محقق ها کردن اینه که تونستن دو تا مقسوم علیه اول یک عدد فلان بیتی رو پیدا کنن (: