انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: تبدیل بسته های rpm به deb و بلعکس  (دفعات بازدید: 5714 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین agape

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 92
    • هوشمند سیاره نپلاد
تبدیل بسته های rpm به deb و بلعکس
« : 11 اردیبهشت 1387، 06:03 ب‌ظ »
 برخی اوقات بسته  های مخصوص یک توزیع خاص پيدا نمی  شوند (البته به ندرت) و یا به دﻻیل دیگری مجبور هستيد تا یک بسته را به بسته دیگر تبدیل نمایيد.
 یکی از ابزارهایی که برای این کار موجود است، ابزار alien  می  باشد که با استفاده از آن خواهيد توانست بسته  های deb  را به rpm  و بلعکس تبدیل نمایيد. البته بدليل پيچيدگی  هایی که وجود دارد، برخی اوقات alien  ممکن است نتواند درست عمل نماید و در چنين مواردی است که باید دست به کار شده و برنامه را بطور دستی کامپایل و نصب نمایيد.با استفاده از ابزار alien ، قادرید بسته  های زیر را به فرمت دبيان تبدیل نمایيد :
-  بسته  های RPM 
-  بسته  های SLP 
-  بسته  های tgz 
توجه داشته باشيد که برای تبدیل بسته  ها به یکدیگر باید در حالت کاربر ریشه قرار داشته باشيد. 
دستورات و گزینه  های ابزار alien  این فرامين و گزینه  ها را باید به همراه دستور alien  بکار ببرید :
d -  یا to-rpm --  : تبدیل از / به فرمت دبيان. این گزینه پيش  گزیده است . 
r -  یا to-rpm -- : تبدیل از / به فرمت RPM .
-- to-slp  : تبدیل از / به فرمت SLP . 
t -  یا to-tgz -- :  تبدیل از / به فرمت tgz  مخصوص لينوکس اسلاکور. این گزینه با بسته  های tar  شده کدهای منبع عمل نخواهد کرد.
i -  یا install -- :  با اضافه نمودن این دستور، بسته پس از تبدیل شدن، بطور خودکار نصب خواهد شد.
البته در این صورت شما دیگر بسته  ای را مشاهده نخواهيد کرد  . بنابراین در صورتی که مایليد بسته   های دبيان توليد شده را برای خود نگهداری نمایيد، از این گزینه استفاده نکنيد.
همانطور که گفته شد، دستور alien  ممکن است در برخی موارد نتواند بسته  ها را به درستی به یکدیگر تبدیل نماید. من به شخصه چندین بسته از بسته  های کوچک گرفته تا بسته  های بزرگ را آزمایش کردم. هيچکدام از آنها حين تبدیل شدن دچار اشکال نشدند. اشکالی که من در تبدیل بسته  ها به آن برخورد کردم، عدم بررسی Dependencies  یا وابستگی  های نرم  افزاری بود. به طوری که یکی از بسته  ها بدون مشکل تبدیل و نصب شد، ولی هنگام اجرا خطایی حاکی از عدم تطابق یک نسخه از کتابخانه  های موجود با نسخه مورد نياز را می  داد. البته برخی از بخش  های این نرم  افزار بدون مشکل اجرا می  شود.
مثال : 
# alien -di BillardGL-1.75-6.i386.rpm در مثال باﻻ، بسته بازی سه بعدی بيليارد BillardGL  از فرمت rpm  به deb  تبدیل شده و سپس با استفاده از apt  به صورت خودکار روی سيستم نصب خواهد شد  . توجه داشته باشيد، هنگامی که بسته  ای را تبدیل می  کنيد، سيستم نامگذاری آن مطابق با بسته مقصد تغيير داده می  شود  . برای مثال خروجی دستور باﻻ، بسته billardgl_1.75-7_i386 .deb  است که همانطور که می  بينيد، قاعده نامگذاری آن مطابق با روش بسته  های دبيان می  باشد( packagename_version-patchlevel_arch.deb). 

در این دنیایی که درش زندگی می کنیم، هیچ چیز به آینه ئی که بعضی جاها جیوه اش را تراشیده باشند به من شبیح نیست.
فکر کنید جیوه ی آینه ئی را از بعضی جاهاش تراشیده باشند و به این دلیل نتواند چیزی را که درش منعکس می شود،سالم و کامل منعکس کند.
چه می گویید ؟!
آنچه مرا هنوز به صورت آینه نگه داشته است.....

آفلاین سجاد

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 319
  • نیست ‌بر لوح‌ دلم‌ جز الف‌ قامت ‌یار
    • http://sjb.ir

آفلاین agape

• Jr. Member
  • *
    • هوشمند سیاره نپلاد
پاسخ به: تبدیل بسته های rpm به deb و بلعکس
« پاسخ #2 : 11 اردیبهشت 1387، 06:33 ب‌ظ »
جالبه
آره - باید ببخشید ولی اینقد از کشف این زوق زده بودم که فکر کردم فقط خودم بلدم اینو  :oops:
ولی باید ببخشید که استادانی مثل شما رو فراموش کرده بودم  ;)
در ضمن اگه لازم میدونید خوب میتونید پاکش کنید
من سوالی نپرسیدم - فقط سعی کردم چیزی رو که یاد گرفتم منتقل کرده باشم
{آخه دوست دارم ماهی گیر باشم نه ماهی خوار}

در ضمن این امتیاز هایی مسخره ای که میدن واسه چی خوبه ؟؟؟!!!!!!
من فکر میکنم اصلا اگه برش دارین خیلی بهتره --- چرا باید مهم باشه که دیگران در مورد ما چی فکر میکنن !
راستشو بخواین من تازه فهمیدم که همراه در حلقه اوبونتو یعنی چی  ولی فکر میکنم اگه نباشه بهتر - اون موقه حدپاقل اینه که آدم ضعیفی مثل من وقتی نمرش زیاد شد یه خودش نمی باله یا وقتی که چه میدوم نموش کم شد از خودش در نمیره و همه چیز رو به دید بد نمی بینه ! نمی تونم بگم ناراحت نشدم واسه این که نمرم رو از دست دادم چون حتما دروغه - ولی اگه نبود اصلا این مسائل وجود نمید اش تکه آدم بخواد در موردش بحث کنه - هر چند که تو این دنیای هرکی به هرکی آدما اونقد بزرگ شدن که این جور چیزا براشون مهم نباشه  - هیچ قصدی نداشتم از این گفته هام و هیچ شخصی هم طرف حسابم نبوده - ولی اگه قرار بود باشه شخصی طرف حسابم اگه میتونستم هر چند تا نمره بدم من به آقای طالقانی چیزی حدود هوارتا نمره مثبت میدم چون واقعا فکر میکنم لایق هوارتا نمره مثبت هست-- و جا داره همینجا رسما ازش تشکر کنم بابت تمام کمک هاشون
و برای بقیه هم هیچ حرفی ندارم  :-X
« آخرین ویرایش: 11 اردیبهشت 1387، 06:52 ب‌ظ توسط agape »
در این دنیایی که درش زندگی می کنیم، هیچ چیز به آینه ئی که بعضی جاها جیوه اش را تراشیده باشند به من شبیح نیست.
فکر کنید جیوه ی آینه ئی را از بعضی جاهاش تراشیده باشند و به این دلیل نتواند چیزی را که درش منعکس می شود،سالم و کامل منعکس کند.
چه می گویید ؟!

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
« پاسخ #3 : 11 اردیبهشت 1387، 06:56 ب‌ظ »
مهم  نیست   agape    جان   همه  ما   تاپیک  تکراری   داشتیم  خیلیم  زیاد ... ولی  جدیدا  سعی  میکنیم   از  گزینه ی  سرچ  بالای  صفحه ی  فریوم   استفاده  کنیم...  در  هر  صورت  خیلی  تایپ  کردی!!!   دستت  درد  نکنه  . 

راستی   یه  چیزم  من  به   حرفات  اضافه  کنم...   یه  برنامه  هم هست  که  میتونی   برنامه هارو  از  روی  سورس  تبدیل  به  بسته ی  deb  یا  rpm   کنی...  اسمش  checkinstall   
اینجوری   هم  نصب  برای   یک  توزیع  خاص  راحت  میشه   هم  اینکه   برای  حذف کردنش  دیگه  بدبختی   نداریم   که   چی  باید  از  کجا  پاک  بشه ...   و  هم    در  صورت  وابستگی  به  بسته های  دیگه   راحت  میشه  اونارو  نصب  کرد...
همون  مراحل  کمپایل  طی  میشه  ولی  در  نهایت  به   جای   make install    میزنیم    checkinstall   

sudo apt-get install checkinstall

در  مورد  امتیازها  هم  تقریبا  باهات  موافقم   ،   راهی  شده  برای  نون   قرض  دادن    یا   تخلیه ی  عقده...  فقط   بعضی  وقتا  درست    کار میکنه  ، مثلا  در مورد  همون  شخصی  که  گفتی ... با  دکمه ی  تشکر   بیشتر  موافقم   ...  زیاد  بهش  توجه  نکن 
« آخرین ویرایش: 11 اردیبهشت 1387، 08:13 ب‌ظ توسط Behnam Golds »

آفلاین agape

• Jr. Member
  • *
    • هوشمند سیاره نپلاد
« پاسخ #4 : 11 اردیبهشت 1387، 07:06 ب‌ظ »
بله متشکر بهنام جان
بلاخره یکی هم پیدا شد هم نظر من باشه  \\:D/
لااقل تو این زمینه که این امتیاز ها باید یه فکری به حالش بشه
در هر صورت - از همه واسه زحماتشون تشکر میکنم
چه می گویید ؟!

آفلاین mohi

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1430
  • as in freedom
امضای کوچکتر - انجمن زیباتر P-:

آفلاین hasannoori

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 423
    • ق
پاسخ به: پاسخ به: تبدیل بسته های rpm به deb و بلعکس
« پاسخ #6 : 16 اردیبهشت 1387، 05:10 ب‌ظ »
مهم  نیست   agape    جان   همه  ما   تاپیک  تکراری   داشتیم  خیلیم  زیاد ... ولی  جدیدا  سعی  میکنیم   از  گزینه ی  سرچ  بالای  صفحه ی  فریوم   استفاده  کنیم...  در  هر  صورت  خیلی  تایپ  کردی!!!   دستت  درد  نکنه  . 

راستی   یه  چیزم  من  به   حرفات  اضافه  کنم...   یه  برنامه  هم هست  که  میتونی   برنامه هارو  از  روی  سورس  تبدیل  به  بسته ی  deb  یا  rpm   کنی...  اسمش  checkinstall   
اینجوری   هم  نصب  برای   یک  توزیع  خاص  راحت  میشه   هم  اینکه   برای  حذف کردنش  دیگه  بدبختی   نداریم   که   چی  باید  از  کجا  پاک  بشه ...   و  هم    در  صورت  وابستگی  به  بسته های  دیگه   راحت  میشه  اونارو  نصب  کرد...
همون  مراحل  کمپایل  طی  میشه  ولی  در  نهایت  به   جای   make install    میزنیم    checkinstall   

sudo apt-get install checkinstall

در  مورد  امتیازها  هم  تقریبا  باهات  موافقم   ،   راهی  شده  برای  نون   قرض  دادن    یا   تخلیه ی  عقده...  فقط   بعضی  وقتا  درست    کار میکنه  ، مثلا  در مورد  همون  شخصی  که  گفتی ... با  دکمه ی  تشکر   بیشتر  موافقم   ...  زیاد  بهش  توجه  نکن 
برنامه checkinstall رو امتحان کردم چندان قوی نیست شاید برای بسته های کوچیک وضعیف کارایی داشته باشه
ولی اغلب بسته هایی که تولید میکنه مشکل دارند.
من ساخت دستی بسته های دبیانی رو ترجیح میدم
چندان مشکل نیست.

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
« پاسخ #7 : 16 اردیبهشت 1387، 05:18 ب‌ظ »
حق   با  شماست  ،  من  alien    رو  هم  نمیپسندم    ،  ولی  به  قول  شما  برای  کارهای   کوچک  و  دم  دستی  بد  نیستن ... همین   checkinstall    یک  بار  بیشتر  به  دردم  نخورد  ،  در  کل    شاید    هدف   اطلاع  رسانی  باشه    ،  نمیدونم .

آفلاین hasannoori

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 423
    • ق
« پاسخ #8 : 16 اردیبهشت 1387، 06:30 ب‌ظ »
حق   با  شماست  ،  من  alien    رو  هم  نمیپسندم    ،  ولی  به  قول  شما  برای  کارهای   کوچک  و  دم  دستی  بد  نیستن ... همین   checkinstall    یک  بار  بیشتر  به  دردم  نخورد  ،  در  کل    شاید    هدف   اطلاع  رسانی  باشه    ،  نمیدونم .
یه بار خواستم با chekinstall  برنامه mplayer رو از سورس کامپایل کنم ودبیانی رو بسا زم
بعد از نصب کل سیستم بهم خورد(البته بعد از وقت زیادی که برای کامپایل گرفت)
بعد مجبور شدم کل بسته ها رو پاک کنم   

آفلاین iqson716

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 641
    • اُرِم
« پاسخ #9 : 17 اردیبهشت 1387، 04:35 ق‌ظ »
ولی من چون سیستم 64 بیتی دارم و خیلی از برنامه ها پکیج 64 بیتی rpm دارند ولی 64 بیتی Deb ندارند alien خیلی وقتا واسم حلالمسائله  \\:D/

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
« پاسخ #10 : 17 اردیبهشت 1387، 09:05 ق‌ظ »
از checkinstall چطوری استفادهع می کنید که مشکل دارید . من که ندارم