انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در مورد درایو swap  (دفعات بازدید: 3053 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
سوال در مورد درایو swap
« : 29 شهریور 1391، 04:14 ق‌ظ »
سلام دوستان.من تازه میخوام به طور جدی برم سراغ اوبونتو و قبل از این تو VMware workstation تو محیط اون چرخ میزدم :)

یه سوال در مورد درایو swap داشتم.

همون طور که میدونید نصب تو VMware خیلی راحت تره :D

درایو swap باید دو برابر رم نصب شده رو سیستم باشه.سوال من اینه:

اگر ما رم سیستم رو ارتقاع بدیم،باید درایو swap هم تغییر کنه؟و یا یه درایو swap دیگه باید ایجاد کنیم؟

من 8 گیگ رم رو سیستم دارم و در آینده به 16 گیگ ارتقاع داده میشه :)

در ضمن ، من اوبوتنو رو میخوام در کنار ویندوز داشته باشم و هاردی که میخوام اوبونتو رو روش نصب کنم از هارد ویندوز جدا هست.

فکر نکنم دیگه از نظر خراب شدن بوت سیستم عامل ها مشکلی پیش بیاد :D
« آخرین ویرایش: 29 شهریور 1391، 04:23 ق‌ظ توسط Ghost Shadow »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
پاسخ : سوال در مورد درایو swap
« پاسخ #1 : 29 شهریور 1391، 04:55 ق‌ظ »
درایو swap باید دو برابر رم نصب شده رو سیستم باشه.
اگر ما رم سیستم رو ارتقاع بدیم،باید درایو swap هم تغییر کنه؟و یا یه درایو swap دیگه باید ایجاد کنیم؟

وقتی رم بالایی داشته باشید، نیازی نیست ظرفیت SWAP دوبرابر رم باشه. بهتره که اندازه خود رم یا کمی بیشتر باشه که بشه برای مواردی مثل Hibernate به کار بره. ولی اجباری در این کار نیست!

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
« پاسخ #2 : 29 شهریور 1391، 11:41 ق‌ظ »
ممنون دوست عزیز. :)

شما جایی رو سراغ دارید که برای محصولات لاجیتک ، درایور مخصوص اوبونتو داشته باشند؟

دو سه جا پیدا کردم ولی نمیدونم مورد اعتماد هستند یا نه.

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #3 : 29 شهریور 1391، 12:03 ب‌ظ »
درباره درخواست محصولات مبتنی بر اوبنتو بهتر است در پستی مرتبط محصولی رو که میخواین بگید شاید یکی از دوستان داشته باشه و شما رو راهنمایی کنه.

آفلاین dani2

• Newbie
  • *
  • ارسال: 20
« پاسخ #4 : 17 آبان 1391، 12:45 ق‌ظ »
با سلام خدمت اساتید محترم میشه یکی کامل برام بگه کار swap چیه؟ اصلا برای چی ما باید این فضا رو برای نصب در نظر بگیریم؟در ضمن این مقدار فضایی که در نظر میگیریم از کجا کم میشه؟حافظه اصلی یا رم؟منظورم از درایویه که اوبونتو توش نصب میشه یا رم خود سیستم؟
« آخرین ویرایش: 17 آبان 1391، 01:04 ق‌ظ توسط dani2 »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #5 : 17 آبان 1391، 01:06 ق‌ظ »
با سلام خدمت اساتید محترم میشه یکی کامل برام بگه کار swap چیه؟ اصلا برای چی ما باید این فضا رو برای نصب در نظر بگیریم
هنگامی که حافظه (RAM) شما پر بشه، از هارددیسک (SWAP) به عنوان حافظه استفاده می‌شه و سیستم شما از کار نمیفته (اگر چه فوق‌العاده سرعتش کم میشه).
این مکان برای مواردی مثل Hibernate هم استفاده می‌شه، به اینصورت که هنگام Hibernate تمام اطلاعات حافظه به SWAP انتقال داده میشه و هنگام راه‌اندازی مجدد، تمام اطلاعات به حافظه بر می‌گرده.

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1606
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #6 : 17 آبان 1391، 09:16 ق‌ظ »
کلا حضور سوئپ یکی از چیزهایی بود که باعث شد لینوکس بین گیک ها و کسانی که واقعا کامپیوتر رو می فهمیدن و باهاش کار جدی می کردن یکهو جاش رو باز کنه. لینوکس در روزهای اول خیلی پر دردسرتر از سیستم های رقیب بود اما همین که سوئپ داشت و اونها نداشتن معنی اش این بود که شما دیگه برای کارهاتون محدود به حجم حافظه کامپیوترتون نبودین و می تونستین یک برنامه خیلی بزرگتر رو کمپایل کنین بدون اینکه به مشکل برخورین و همین باعث شد کلی کلی آدم سوییچ کنن به لینوکس.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین Paramont

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 68
« پاسخ #7 : 17 آبان 1391، 10:09 ق‌ظ »
سلام دوستان

تا حالا خیلی برات اتفاق افتاده که در ویندوز سیستمت هنگ بکنه اون هم به دلیل باز شدن برنامه های زیاد یا یک برنامه با حجم بالا که حافظه سیستم رو اشغال می کنه توی ویندوز خودش یک فضای ثابتی رو برای swap بر می داره و این مورد دست شما نیست که بخواهید تغییرش بدین.
در لینوکس فضای swap دست شماست اگر سیستمتون رو 32bit نصب کنید بیشتر از 2GB از swap استفاده نمی کنه یعنی اگر شما فضای swap را بیشتر از 2GB بدهید باز هم چون سیستم شما 32bit هستش از 2GB بیشتر استفاده نمی کند برای این کار بهتر است چند تا درایو swap با فضای 2GB داشته باشید مطمئن باشید در صورت لزوم از همش استفاده می شود معمولا هم پیشنهاد می شه که 2 برابر RAM باشه.
اگر سیستم را 64bit نصب می کنید یک درایو swap با حجم دو برابر RAM استفاده کنید.

آفلاین samn

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
« پاسخ #8 : 17 آبان 1391، 10:29 ق‌ظ »
سواپ ذاره از دور خارج میشه.
با وجود RAM های 8 و 16 و بالاتر و کش بالای cpu های جدید دیگه سواپ معنی نداره!
« آخرین ویرایش: 17 آبان 1391، 10:31 ق‌ظ توسط saman.kr »

آفلاین Paramont

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 68
« پاسخ #9 : 17 آبان 1391، 11:19 ق‌ظ »

سلام

حرف شما کاملا متین ولی فرض کنید که یک سرور دارید که هیچ چیزی در اون قابل پیش بینی نیست. یا حتی سیستم خودتون یک برنامه با load بالا و یا یک باگ کوچک می تواند همین سیستم ها را بخواباند برنامه با 10% cpu usage شروع به کار می کند با باگی که وجود دارد شروع می کند به خوردن cpu همین طور زیاد می شه اونوقت یک انفجار دارید.
خود من توی سرور های HP با سخت افزار های خفن دیدم که چطوری مثل یک بولدوزر ram و swap رو می خوره هیچ چیز قابل پیش بینی نیست و همه چیز برای جلوگیری از خرابی های غیر قابل جبران هست.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #10 : 17 آبان 1391، 04:46 ب‌ظ »
توی ویندوز خودش یک فضای ثابتی رو برای swap بر می داره و این مورد دست شما نیست که بخواهید تغییرش بدین.
البته در ویندوز هم میشه حجم Virtual Memory رو مشخص کرد.

اگر سیستم را 64bit نصب می کنید یک درایو swap با حجم دو برابر RAM استفاده کنید.
عموما برای بیش از ۴ گیگ رم، پارتیشنی برابر با حجم رم برای SWAP کافیه. مثلا من نمیام ۳۲ گیگ SWAP بذارم، همون ۱۶ گیگ کافیه، زیاد هم هست، ولی خوب برای Hibernate کردن باید حداقل هم‌حجم مقدار رم باشه.

خوب این قضیه خیلی ربطی به کش CPU نداره. درسته حافظه‌ها بزرگتر شده، ولی نیازها هم بیشتر شده. من شده با ۱۶ گیگ رم هم برم روی SWAP. ولی خوب مسلما نیاز به اون هم کمتر شده.

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #11 : 17 آبان 1391، 06:58 ب‌ظ »
اتفاقا برعکس.
الان میشه با استفاده از سواپ و هاردهای ssd سوار بر پورت pci express حافظه رمی به اندازه مثلا 160 گیگابایت داشته باشیم!
به طور مثال اینجا رو ببینید:
http://ark.intel.com/products/67009/Intel-SSD-910-Series-800GB-12-Height-PCIe-2_0-25nm-MLC

اینم عکسش:

سرعت خواندن 2 گیگابایت در ثانیه
سرعت نوشتن 1 گیگابایت در ثانیه
این یه چیزی نزدیک به Peak transfer rate در رم های ddr هست!
 :o
« آخرین ویرایش: 17 آبان 1391، 07:03 ب‌ظ توسط Matrix.1372 »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19715
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #12 : 18 آبان 1391، 01:43 ق‌ظ »
و البته اگه بخوایم واژگان رایانه‌ای رو پاس بداریم، درایو بی معنیه و باید بگیم پارتیشن swap
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن