انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: شناختن نشدن پارتیشن های موجود هنگام نصب  (دفعات بازدید: 7154 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 981
پاسخ : شناختن نشدن پارتیشن های موجود هنگام نصب
« پاسخ #15 : 21 آبان 1391، 11:23 ق‌ظ »
میگه :
the program gdisk is currently not install . you can install it by typing sudo apt-get install gdisk.
نصب کنم؟
اگه به اینترنت وصلی نصب کن و خروجی اون فرمان رو بزار.

آفلاین samn

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
« پاسخ #16 : 21 آبان 1391، 11:31 ق‌ظ »
اگه E رو آزاد کردی پس چرا 4 تا sda داری؟
برگرد به disk manage ment ویندوز ببین اون فضای آزاد چه رنگی داره. پایینش گفته هر رنگ چیه:
سبز:‌ Free
سیاه:‌ unlocated
E باید unlocated شده باشه.
قبلا همین ubuntu 12.04 دو بار نصب کردم ولی نمیدونم چرا این با ر اینطوری شده. الان opensuse 11.2  را نیز امتحان کردم اما فقط میتونم ی فضای ext4 درست کنم . برای  swap ارور میده!
همون ext رو با سوزه بساز. بیا تو اوبونتو که اگه شناختش بسپارش به دست خود اوبونتو. خود اوبونتو تو حالت اتوماتیک براش سواپ میسازه.

اوبونتو رو قبلا کنار همین ویندوز نصب کردی؟ بعد از پاک کردنش، جای اوبونتو رو چیکار کردی؟

آفلاین matin724

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
« پاسخ #17 : 21 آبان 1391، 11:33 ق‌ظ »

« آخرین ویرایش: 21 آبان 1391، 11:47 ق‌ظ توسط matin724 »

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
« پاسخ #18 : 21 آبان 1391، 12:03 ب‌ظ »

خوب حالا معلوم شد که دو نوع سیستم پارتیشن‌بندی روی هاردتون دارید. سیستم MBR و GPT. سیستم GPT خیلی بهتر و مناسب‌تره که من الان روی سیستم خودم دارم (همین دیروز سیستم هارد رو از MBR به GPT تغییر دادم). ولی به شما پیشنهاد می‌کنم که فعلا از MBR استفاده کنید. یعنی شماره ۱ رو استفاده کنید. البته الان کار دارم و باید برم و ۵ ساعت دیگه برمی‌گردم و جستجو می‌کنم ببینم آیا در مواردی مانند مورد شما، با انتخاب یکی از گزینه‌ها، مشکلی روی سیستم پدید میاد یا نه. ممکنه تا اون موقع یکی دیگه از دوستان بیاد و بتونه کمک کنه. ولی پیشنهاد می‌کنم فعلا دست به هارد نزنید تا یه جستجو و بررسی بکنیم. در پایان بگم که اگر قصد بر این شد که یکی رو انتخاب کنید، مثلا ۱ رو انتخاب کنید و بعد با زدن کلید w، تغییرات رو روی هارد ذخیره کنید. البته هنوز نمی‌تونم تایید بکنم که با انجام اینکار، سیستم ویندوزتون بازهم قابل دسترسی باشه. هواستون باشه که با نرم‌افزارهایی مثل gdisk و gparted و ... باید با احتیاط رفتار کنید چون برای کاربران معمولی نیست و یک اشتباه می‌تونه اطلاعاتتون رو از بین ببره. به هر حال توصیه می‌کنم که قبل از هر کاری، هر اطلاعات مهمی روی سیستمتون دارید در یک جای دیگه غیر از هارد خودتون ذخیره کنید.

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
« پاسخ #19 : 21 آبان 1391، 06:30 ب‌ظ »
من بررسی کردم و نتونستم موردی شبیه به مورد شما پیدا نکردم. توصیه من اینه که یه بک‌آپ از اطلاعاتتون بگیرید. بعد با سی‌دی زنده بوت کنید و gdisk رو با گزینهٔ -l اجرا کنید (تا فقط لیست پارتیشن‌ها رو ببینید) و بعد گزینهٔ MBR رو انتخاب کنید و ببینید آیا دیسک‌هاتون شبیه همون شکلی هست که توی ویندوز می‌بینید. اگر اینطور بود یکبار دیگه gdisk را بدون گزینهٔ -l بکار ببرید
gdisk /dev/sda
و بعد گزینهٔ MBR رو انتخاب کنید و در نهایت با انتخاب گزینهٔ w از محیط خارج بشید. بعد gparted رو اجرا کنید و ببینید آیا پارتیشن‌ها شناسایی شدند یا نه. اگر شناسایی شده بودند اونوقت می‌تونید اوبونتو رو بدون دردسر نصب کنید.

آفلاین matin724

• Newbie
  • *
« پاسخ #20 : 22 آبان 1391، 12:35 ب‌ظ »
اون کاری که گفتین را انجام دادم . پارتیشن را هم شناخت و اوبونتو نصب شد ولی ویندوز 7 خراب شد . چون بکاپ نگرفته بودم مجبور شدم دوباره وین 7 نصب کنم اما دوباره هاردم MBR  شده . راه دیگه برای تبدیل به GPT هست که ویندوز 7 خراب نشه؟!
مرسی

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
« پاسخ #21 : 22 آبان 1391، 03:30 ب‌ظ »
نباید ویندوز رو دوباره نصب می‌کردید. اگه می‌پرسیدید می‌گفتیم که چطوری ویندوز رو برگردونید. ولی حالا که کار از کار گذشته و شما کلا هارد رو به فنا دادید، پس بهتره پارتیشن‌بندی رو از اول انجام بدید. ابتدا اطلاعات مورد نیاز (مثل عکس، فیلم، نوشتارها و غیره،) رو روی یک مکان دیگه مثلا یک کارت حافطه ذخیره کنید چون با انجام کارهای بعدی کلا هارد شما از بیخ فرمت می‌شه. بعد با سی‌دی لایو اوبونتو بالا بیاید و فرمان gparted رو اجرا کنید. بعد از منوی Device گزینهٔ Create Partition Table رو اجرا کنید و گزینهٔ MBR رو انتخاب کنید تا کلا هارد شما پاک بشه و سیستم MBR روی هارد سوار بشه. بعد هارد رو به ۲ درایو نخستین (اولی برای ویندوز مثلا به اندازهٔ ۴۰ گیگابایت با فرمت NTFS و دومی برای اوبونتو به اندازهٔ مثلا ۳۰ گیگابایت با فرمت ext4) درست کنید (بقیه هارد رو unpartitioned فعلا رها کنید). بعد تغییرات رو دخیره کنید و خارج بشید (اوبونتو رو در این مرحله نصب نکنید). بعد ابتدا ویندوز رو نصب کنید و بعد از پایان این کار اوبونتو رو نصب کنید و در این صورت گراب قادر به شناسایی ویندوز هم میشه و به شما گزینه‌ای برای بوت ویندوز یا اوبونتو میده.

آفلاین matin724

• Newbie
  • *
« پاسخ #22 : 22 آبان 1391، 08:42 ب‌ظ »
ببخشید توی create partition table   همه چی هست به جز MBR.
اینا هست : msdos
aix, amiga , bsd, dvh , gpt , mac , pc98 ,sun , loop
msdos و MBR یکیه؟
« آخرین ویرایش: 22 آبان 1391، 08:49 ب‌ظ توسط matin724 »

آفلاین matin724

• Newbie
  • *
« پاسخ #24 : 22 آبان 1391، 11:21 ب‌ظ »
مشکلم حل شد . خیلی ممنون از همه دوستان که کمک کردن مخصوصا جناب omidtavana
دو تا سوال داشتم
1_ برای اینکه اول ویندوز7 بالا بیاد چیکار کنم ؟ اول میره تو لینوکس بعد میشه انتخاب کرد که تو کدوم سیستم عامل میره
توی system configuration  هم رفتم . توی قسمت boot فقط ویندوز هست . خبری از لبنوکس نیست!
2_تو اوبونتو کمی لپ تاپ داغ میشه میخواستم بدونم تو همه توزیع های لینوکس لپ تاپ داغ میشه؟
اگه نوزیع دیگه ای هست و مثل اوبونتو برای شروع مناسب باشه معرفی کنین.
مرسی

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
« پاسخ #25 : 22 آبان 1391، 11:41 ب‌ظ »
مشکلم حل شد . خیلی ممنون از همه دوستان که کمک کردن مخصوصا جناب omidtavana
دو تا سوال داشتم
1_ برای اینکه اول ویندوز7 بالا بیاد چیکار کنم ؟ اول میره تو لینوکس بعد میشه انتخاب کرد که تو کدوم سیستم عامل میره
توی system configuration  هم رفتم . توی قسمت boot فقط ویندوز هست . خبری از لبنوکس نیست!
2_تو اوبونتو کمی لپ تاپ داغ میشه میخواستم بدونم تو همه توزیع های لینوکس لپ تاپ داغ میشه؟
اگه نوزیع دیگه ای هست و مثل اوبونتو برای شروع مناسب باشه معرفی کنین.
مرسی
خوب خوشحالم که سیستمتون راه افتاد. دما در لینوکس تا ۱۰ تا ۱۵ درجه زیادتر باشه یه کم طبیعیه به خصوص اگر کارت گرافیکتون AMD (یا همون ATI) باشه. ولی به هر حال درایور مناسب کارت گرافیک رو باید نصب کنید تا مدیریت دما بهتر باشه. دوم اینکه مدیریت بوت سیستم الان دست گراب هست که از لینوکس نصب شده. به این ترتیب که در قسمتی از ابتدای هارد مکان گراب معرفی شده است، که این مکان /boot/grub است. یعنی اول گراب اجرا میشه و با انتخاب هر کدام از گزینه‌ها، گراب سیستم عامل موجود در آدرس متناظری که در یک فایل ذخیره شده است را فراخوانی و بوت می‌کند. این فایلی که ترتیب گزینه‌های بوت در آه قرار دارد فایل /boot/grub/grub.cfg است ولی دستکاری این فایل، در صورتی که اشتباه کنید باعث می‌شه که گراب خراب بشه و نتونه سیستم رو بالا بیاره و اگر چنین اتفاقی افتاد باید با یک سیستم زنده بالا بیاید و تغییرات رو برگردونید. به انتهای این فایل نگاه کنید و می‌تونید بفهمید که ترتیب نمایش گزینه‌های گراب کدومه. اگر خواستید این فایل رو دستکاری کنید اول یه نسخهء پشتیبان از این فایل تهیه کنید.  ولی به نظرم این فایل رو دستکاری نکنید و به جای اون از یک شمایل (تم) برای گراب استفاده کنید. مثلا اینجا رو ببینید که من خودم از این شمایل استفاده می‌کنم. اگر از اینها خوشت میاد بگو تا در یک موضوع دیگه روش نصبش رو به فارسی توضیح بدم (که خیلی هم آسونه).
« آخرین ویرایش: 22 آبان 1391، 11:50 ب‌ظ توسط omidtavana »

آفلاین matin724

• Newbie
  • *
« پاسخ #26 : 23 آبان 1391، 12:34 ق‌ظ »
مرسی از توضیحاتی که دادی
ی سوال فنی ؟ فرق ubuntu با opensuse چیه ؟ من که هنوز مبتدی هستم میتونم از opensuse هم استفاده کنم؟

اگه میشه در مورد نصب تم ها راهنمایی کنین

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #27 : 24 آبان 1391، 09:26 ق‌ظ »
نقل‌قول
فرق ubuntu با opensuse چیه ؟ من که هنوز مبتدی هستم میتونم از opensuse هم استفاده کنم؟
خوندن این مقاله خالی از لطف نیست:
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B9_%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3