انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: آموزش استفاده از محیط گرافیکی Xfce  (دفعات بازدید: 7276 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین مهدی پیشگوی

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • جنسیت : پسر
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
آموزش استفاده از محیط گرافیکی Xfce
« : 16 آذر 1385، 07:34 ب‌ظ »
راهنمای کاربری محیط گرافیکی Xfce

تاکنون محیط های گرافیکی متعددی برای سیستم عامل لینوکس ارائه شده است که هر کدام از آنها طرفداران خود را دارد . محیط گرافیکی هایی نظیر Kde ، Gnome ، Xfce ، Terminal و غیره .
ممکن است شما بپرسید این محیط ها چه فرقی با هم دارند؟
جواب این است که علاوه بر ظاهر گرافیکی هر یک از آنها از توابع مخصوصی برای برنامه نویسی و طراحی استفاده میشود به عنوان مثال برای طراحی برنامه ها در محیط گرافکیی Gnome از توابع GTK استفاده می شود . البته در نظر داشته باشید که این محیط های گرافیکی با هم سازگاری نسبی هم دارند به عنوان مثال می توان برنامه هایی را که برای محیط گنوم طراحی شده است را با نصب توابع مخصوص محیط ، آن را در محیط گرافیکی Kde اجرا کرد .
این محیط های گرافیکی هر یک مزایای مخصوص خود را دارند که بنا به درخواستهای کاربر تدارک داده می شود . محیط های گرافیکی KDE و Gnome در حال حاضر در صدر جدول استفاده قرار دارند که KDE بالاتر از Gnome قرار گرفته است و آن هم به این دلیل که توابع زیادی برای راحتی برنامه نویسی و طراحی برای آن ارائه شده است . با ورود توزیع Ubuntu محیط گرافیکی Gnome طرفداران زیادی به خود جلب کرد و اکثر Kde کاران رو به خود جلب کرد. محیط گرافیکی Gnome در توزیع Ubuntu بسیار پیشرفت و توسعه داده شد و به زیبایی آن افزوده شد و از حالت خشک و یکنواخت آن نیز کاسته شده است .
در بیت این محیط ها ، محیط گرافیکی Xfce با استفاده از توابع KDE و Gnome می تواند به راحتی با کاربر ارتباط برقرار کند و برنامه های هر دو محیط را به راحتی و آسانی اجرا نماید .
Xfce دارای محیط گرافیکی سبک و ترکیبی از Gnome و Kde می باشد . کار روی دسک تاپ در این محیط به کلی کنار گذاشته شده است و سعی دارد کاربر را با محیط و هدف اصلی لینوکس آشنا و آماده کند . به عکس زیر دقت نمایید :

این عکس نمایی از این محیط گرافیکی می باشد که در وسط صفحه نیز تنظیمات این محیط گرافیکی قرار دارد .


به نمایی بزرگتر از Setting Manager توجه نماید:

این حیط گرافیکی را نیز می توانید تا حدودی به دلخواه خود تنظیم کنید . محیط گرافیکی عاری از هر گونه موارد اضافی و قابلیت اجرای برنامه های محیط گرافیکی های دیگر و قابلیت تنظیم انواع قالب را داراست . این محیط گرافیکی به صورت پیش فرض در توزیع Knoppix قرار داده شده است . شما می توانید با دانلود و نصب آن که آسان است از این محیط گرافیکی استفاده نمایید ولی باید توجه داشته باشید که توابع مخصوص آن باید از قبل نصب شده باشند در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهید شد .
آدرسهای قابل دسترسی عبارتند از:
http://www.xfce.org/
و سایت دانلود:
http://www.xfce.org/index.php?page=download&lang=en
این محیط گرافیکی نیز از تمام زبانهای زنده دنیا پشتیبانی می کند ولی تنها ایرادی که فعلا این محیط گرافیکی دارد Keyboard Switching هستش با تنظیمات گرافیکی قابل حل نیست . بعدا به شما یاد خواهیم داد چطور این مشکل را حل کنید.
در این بحث و مقاله ابتدا به مروری اجمالی روی این محیط گرافیکی خواهیم پرداخت و بعد از آن به آموزش هر یک از موارد آن می پردازیم .
آموزشهای ابتدایی این مقاله به ترتیب زیر خواهند بود:
1- آشنایی به محیط گرافیکی
2- نحوه استفاده از آن
3- سفارشی کردن دسک تاپ
4-  آشنایی با Setting Manager
5- آشنایی با تنظیمات Setting Manager

همانطور که گفتیم این محیط گرافیکی ساده و و از قابلیتهای خوبی برخوردار هستش و موارد اضافی از آن حذف شده است .
حالا مروری به status bar و نوار سفارشی Xfce می رسیم به شکل زیر دقت نمایید :


این ابزار منو همانند Kde هستش که با آن مثل محیط KDE می توانید استفاده کنین . اگر روی عکس موش سمت چپ کلیک کنین به نرم افزارهای نصب شده و حال حاضر لینوکس می توانید دسترسی داشته باشید .
به این عکس دقت نمایید :


در صورتی که برنامه ای را اجرا کنین همانند محیط گرافیکی Gnome در بالا لیست خواهد شد و به راحتی می توانید دسترسی داشته باشید .
همانطور که گفتم در این محیط گرافیکی کار روی دسک تاپ حذف شده است و بنا به قابلیتی که دارد نیازی هم با استفاده از آن نیست .
در این محیط گرافیکی شما به راحتی یاد می گیرید چطور دسک تاپ خود را تمیز نگه دارید و چطور از ابزارهایی که یاد گرفته اید استفاده کنید . با کلیک راست موس نیز شما می توانید به منوی اصلی Xfce دسترسی داشته باشید . قابلیت اجرای برنامه ها نیز در این محیط عالی است و تا حدود بسیار زیاد برنامه ها تا آخرین توان خود به درستی در سیستم عامل اجرا می شوند و به اصلاح هنگ کردن یک برنامه نیز بسیار به ندرت صورت می گیرد.

در این قسمت از آموزش به نحوه استفاده از این محیط گرافیکی خواهیم پرداخت
در نظر داشته باشید که کار با این محیط گرافیکی آسان هستش و از پیچیدگی خاصی هم تشکیل نشده .
کار روی دسکتاپ همانطور که گفتم برداشته شده است و آیکونها و تنظیمات در مکان خود قرار دارند هنگامی که شما از این محیط استفاده می کنین یاد می گیرین که با برنامه های دیگر نیز کار کنین و هر چیز رو تو جای خودش استفاده کنین . این محیط گرافیکی از ابزار گرافیکی همانند Kankurer استفاده می کند که با اسم File manager شهرت دارد . این ابزار همانند کانکرر قدرتمند است و در بعضی جهات قوی تر از آن است . متاسفانه کانکرر تنها ایرادی که داره این هستش که وقتی یک سی دی رام Umount می شه و دوباره بخوایین استفاده کنین بعضی مواقع با مشکل مواجه میشین .
ابزاری که در این محیط گرافیکی به کار برده شده است شبیه هر دو محیط گرافیکی با تغییرات مناسب است .
Xfce برای کاربرانی که با موارد زیادی برای کار نیاز ندارن مناسب هستش و یا حتی برای کاربران حرفه ای هم مناسب است که این بسته به خود کاربر  است . نوارد ابزار این محیط را می توانید ویرایش کنین و برنامه هایی که لازم دارین رو تنظیم کرده و از اونها استفاده کنین
به شکل زیر یکبار دیگه نگاه کنین :


این ابزار همانند محیط های دیگر سیستم عامل لینوکس قابل فهم هستش و می تونین ابزارهایی رو که نیاز دارین در این محل قرار بدین و از اونها استفاده کنین .
در صورتی که روی گزینه های بالا راست کلیک کنین به راحتی میتوانید محل آنها رو هم تغییر بدین و یا می تونین از قسمت مجزا و Add یه برنامه دیگر که در لیست هستش رو انتخاب کنین .
در صورتی که برنامه خاص شما در لیست نبود به راحتی می توانید با استفاده از گزینه ای که به شکل فایل اداره هست کمک بگیرید روی قسمت فلش کلیک کرده و گزینه اول رو انتخاب کنید و از پنجره مربوطه برنامه دلخواه خودتون رو انتخاب نمایید .
در درس بعدی به شما نحوه کار با Setting manager و فارسی سازی کیبورد رو تو این محیط آموزش خواهیم داد.

در این درس می رسیم به آموزش Setting manager محیط xfce .[COLOR="DarkGreen"] توجه داشته باشید که این مرکز تنظیمات آسان بوده وبرای اینکه شما نیز همتی از خود نشان بدین به مروری سریع خواهیم پرداخت . در حین خواندن مقاله و دیدن عکسها با راحتی کار آشنا خواهید شد.[/COLOR]

در درس گذشته شما رو با این قسمت از محیط آشنا کردیم برای مرور یک بار دیگر به عکس زیر دقت کنین


در این درس به توضیح هز یکی از قسمتها و امکانات این بخش خواهیم پرداخت.
قسمت اول : Desktop
به عکس زیر دقت نمایید


در این قسمت شما می توانید برای دسک تاپ خود تنظیماتی انجام دهید اعمم از رنگ پشت زمینه و یا رنگ دلخواه برای دسک تاپ .
هنگامی که عکسی را برای پشت زمینه دسکتاپ انتخاب می کنین می توانید کیفیت روشنایی و

براقی آن را نیز تنظیم کنید.
عکسهای پشت زمینه رو در چند حالت Tiled ، Sterech ، Center و... انتخاب و تنظیم نمایید .
در قسمت menu نیز شما می توانید منوهای کاربری خود را برای استفاده در محیط انتخاب و تنظیم نمایید .

قسمت اول : Display
به عکس زیر دقت نمایید


در این عکس همانطور که می بینید می توانید رزولیشن مونیتور خود را با فرکانس نمایشی تنظیم کنید .
در این محیط به شما این امکان داده شده است که بتوانید رنگهایی دلخواه نمایشی را نیز تنظیم کنید در این حالت شما بایستی شدت استفاده از رنگها را با تناسب کاری خود حالت داده و استفاده نمایید .

قسمت اول : Preferred Application
به عکس زیر دقت نمایید


در این قسمت از محیط تنظیمات می توانید Browser خود و همچنین نرم افزار مرور ایمیلها رو چک کنین .

بقشو هم می نویسم براتون

آفلاین MHA152

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • جنسیت : پسر
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
پاسخ : آموزش استفاده از محیط گرافیکی Xfce
« پاسخ #1 : 21 تیر 1392، 11:20 ق‌ظ »
اگه نمیشه عکس ها را برگردونید یکم بیشتر توضیح بدید تا متوحه بشیم
راستی من فارسی اضاقه کردم ولی نمیدونم چجوری باید بین زبان ها جا به جا بشم
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین Geek

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1116
  • جنسیت : پسر
  • The answer to life the universe and everything: 42
پاسخ : آموزش استفاده از محیط گرافیکی Xfce
« پاسخ #2 : 21 تیر 1392، 12:07 ب‌ظ »
دوستان اول به تاریخ تاپیک یه نیم نگاهی بندازن و بعد پست بدن!!! ](*,) ;D