انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: كاربري در محيط سياه و سفيد - معرفی 15 نرم‌افزار تحت ترمينال در لينوكس  (دفعات بازدید: 2569 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Plugin

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 139
  • جنسیت : پسر
  • applet سابق
ضمیمه کلیک روزنامه جام جم - شماره خبر: 100831772392 - يكشنبه 10 دي 1391
کاربری در محيط سياه و سفيد


يكي از زيباترين بخش‌هاي لينوكس، خط فرمان آن است؛ جايي كه مي‌توان بخوبي تمايز آن را با ديگر سيستم‌هاي عامل از جمله ويندوز احساس كرد. در ادامه به بررسي 15 نرم‌افزار تحت ترمينال در لينوكس مي‌پردازيم كه كارايي آنها جالب توجه است.

1‌ـ‌ Siege: آزمون استرس بار HTTP‌/‌HTTPS
سيج ابزاري چند نخي براي تست بار http يا https است. اين ابزار براي بررسي نرم‌افزارهاي وب تحت فشار به‌كار مي‌رود. اين ابزار را مي‌توان براي تست وب‌سايت‌ها و نرم‌افزارهاي تحت وب به كار برد و نتايج بسيار خوبي به دست آورد. مي‌توان يك آدرس وب را (مثلا example.com‌/‌foo.php) به آن داد و نتايجي همچون بازدهي سرور، حجم كلي تبادل داده، تاخير در ارسال داده، پاسخ‌دهي سرور، همزماني و بسياري از موارد ديگر را بررسي كرد.
وب سایت

2‌ـ‌ ngrep: grep تحت شبكه
Ngrep تحليلگر بسته‌ها در شبكه است. اين ابزار بيشتر گزينه‌هاي grep معمولي را در اختيار دارد و آنها را در لايه شبكه به‌كار مي‌گيرد. Ngrep ارتباطي با tcpdump ندارد فقط ابزار ساده‌اي است كه مي‌توان از طريق دستور زير آن را به كار گرفت:
## grep all HTTP GET or POST requests from network traffic on eth0 interface ##

sudo ngrep ‌ـ‌l ‌ـ‌q ‌ـ‌d eth0 "^GET |^POST " tcp and port 80
اين ابزار را مي‌توان براي بررسي حفره‌هاي امنيتي شبكه، چك كردن شبكه و... به‌كار گرفت:
وب سایت

3‌ـ‌ abcde: رمزگذار ديسك
Abcde مي‌تواند داده‌ها را از روي سي‌دي كپي و آنها را انكود كرده و روي آنها تگ و كامنت بگذارد. اين ابزار تنها نياز به يك ديسك صوتي دارد و مي‌تواند فايل‌هاي خروجي با فرمت‌هاي FLAC ، OGG ، MP3 MPP و M4A را توليد كند. همچنين اطلاعات سي‌دي را از طريق CDDB دريافت و به‌صورت خودكار وارد مي‌كند.
وب سایت

4‌ـ‌ PV: بررسي پروسس‌ها
دستور pv مي‌تواند روند حركت داده در طول يك pipeline را بررسي و این اطلاعات را به‌عنوان خروجي توليد كند:‌
زمان مصرف شده، درصد كامل شدن اطلاعات، نرخ بازدهي فعلي، داده منتقل شده و زمان باقيمانده.
وب سایت

5‌ـ‌ dtrx: استخراج اطلاعات فشرده
اين ابزار مخفف عبارت Do The Right Extraction است و هدف آن اين است كه دردسرهاي ديگر نرم‌افزارهاي آرشيو را نداشته باشد و بسادگي فايل‌ها را به فرمت‌هاي فشرده تبديل كند. اين ابزار همچنين قابليت تنظيم دسترسي‌ها را دارد و نيازي به چك كردن مجدد دسترسي فايل‌ها نيست.
وب سایت

6‌ـ‌ dstat: مشاهده منابع سيستمي
معمولا ادمين‌ها از ابزارهايي چون vmstat استفاده مي‌كنند. نرم‌افزار dstat برخي محدوديت‌هاي vmstat را ندارد و قابليت‌هاي جديدي هم به آن اضافه مي‌كند. ميزان مصرف ديسك، نمايش اينتراپت‌هاي ديسك سخت، مقايسه پهناي باند شبكه و بازدهي ديسك و... از كاربري‌هاي اين نرم‌افزار است.
وب سایت

7‌ـ‌ ffmpeg: ضبط، تبديل، پخش و نمايش مدياي چندرسانه‌اي
بدون شك بهترين و سريع‌ترين ابزار تحت ترمينال براي تبديل و استريم فايل‌هاي چندرسانه‌اي لقبي است كه برازنده ffmpeg است. اين ابزار علاوه بر كاربردهاي زياد با فرمت‌هاي زيادي هم مي‌تواند كار كند و تقريبا از پس هر كاري برمي‌آيد.
وب سایت

8‌ـ‌ mtr: ابزار يكپارچه تشخيص عيب در شبكه
دستور mtr تركيبي است از traceroute و ping در يك نگاه. اين ابزار مي‌تواند پهناي باند jitter و تاخير شبكه را اندازه بگيرد و براي تشخيص عيب، ابزاري بي‌همتاست.
وب سایت

9‌ـ‌ multitail: بررسي چند سيستم در يك نگاه
ابزار multitail براي كنترل فايل‌هاي log چند برنامه به‌صورت همزمان است. با اجراي اين برنامه و تنظيم پارامترهاي آن، مي‌توان لاگ سيستم‌هاي مختلف را به‌صورت همزمان مشاهده كرد و در صورت مشاهده اتفاقاتي از جمله خرابي، در سريع‌ترين حالت ممكن واكنش نشان داد.
وب سایت

10 – curl: انتقال اطلاعات پشت پرده
Curl ابزاري در محيط خط فرمان است كه مي‌تواند اطلاعات را از سرور دريافت يا به آن ارسال كند. اين ابزار از پروتكل‌هاي خاصي پشتيباني مي‌كند و طوري طراحي شده كه نيازي به دخالت كاربر نداشته باشد. پشتيباني از پروكسي، انتقال به‌روش FTP، احراز هويت كاربر و... از ديگر امكانات اين ابزار فوق‌العاده است. از اين ابزار مي‌توان به منظور:‌ رفع مشكل سرورهاي ftp‌/‌http‌/‌cdn، بررسي يا انتقال هدرهاي http، ارسال و دريافت فايل از سرور و رفع عيب پاسخ‌هاي http ارسال شده از سوي سرور استفاده كرد. curl در بيشتر توزيع‌هاي محبوب به‌صورت از پيش نصب‌شده قرار دارد. براي اطمينان مي‌توانيد به این نشاني برويد:‌
وب سایت

11‌ـ‌ netcat: چاقوي سوئيسي شبكه
نتكت يا nc ابزار ساده لينوكس يا يونيكس است كه مي‌تواند داده‌ها را در شبكه بخواند يا بنويسد. اين ابزار از پروتكل‌هاي TCP و UDP پشتيباني مي‌كند. اين ابزار را مي‌توان براي تست شبكه استفاده كرد و سوكت‌هاي مختلف را براي انتقال درخواست‌ها به پورت‌هاي ديگر تنظيم كرد. مثلا با اين دستور مي‌توان پورت 3005 را آماده كرد تا در صورتي كه داده‌هايي به آن ارسال شد، اين ابزار دستور ‌‌usr‌/‌bin‌/‌w/ را اجرا كند و نتيجه را به كاربر پس بدهد.
$ nc ‌ـ‌l ‌ـ‌p 3005 ‌ـ‌e ‌/‌usr‌/‌bin‌/‌wوب سایت

12‌ـ‌ nmap: اسكنر تهاجمي و تدافعي شبكه
Nmap مخفف عبارت Network Mapper است. اين ابزار امنيتي براي بررسي شبكه بسيار كاراست و مي‌تواند حفره‌هاي امنيتي آن را بسادگي پيدا كند. اين ابزار گزينه‌هاي زيادي دارد كه بهتر است براي آشنايي بيشتر به اینجا برويد:‌
وب سایت

13‌ـ‌ Openssl تحت خط فرمان
اين ابزار كاربردهاي رمزنگاري زيادي دارد و مي‌توان از كتابخانه رمزگذاري آن استفاده‌هاي زيادي كرد. رمزگذاري فايل‌ها، تست و تائيد ارتباطات SSL و تائيد فايل‌هاي دانلود شده از قابليت‌هاي آن است.

مثلا براي بررسي اين كه فايلي درست دانلود شده است، مي‌توان دستورات زير را اجرا كرد:
openssl dgst ‌ـ‌sha1 ‌ـ‌c financial‌ـ‌records.dbx.aes
openssl dgst ‌ـ‌ripemd160 ‌ـ‌c financial‌ـ‌records‌.dbx.aes
openssl dgst ‌ـ‌md5 ‌ـ‌c financial‌ـ‌records.dbx.aes
يا براي رمزگذاري يا رمزگشايي فايل‌ها دستورات زير را به‌كار برد:
# encrypt file ##
openssl aes‌ـ‌256‌ـ‌cbc ‌ـ‌salt ‌ـ‌in financial‌ـ‌records.dbx ‌ـ‌out financial‌ـ ‌records.dbx.aes

## decrypt file ##
openssl aes‌ـ‌256‌ـ‌cbc ‌ـ‌d ‌ـ‌in financial‌ـ‌records‌ـ‌records.dbx.aes ‌ـ‌out financial ‌ـ‌records‌.dbx
براي تست اين كه آيا اتصال SSLمان صحيح برقرار شده است، از دستور زير استفاده كنيد:
## connect to gmail mail server for testing purpose ##

openssl s_client ‌ـ‌connect smtp.gmail.com:995

openssl s_client ‌ـ‌connect smtp.gmail.com:995 ‌ـ‌CApath ‌/‌etc‌/‌ssl
وب سایت

14‌ـ‌ lftp: كلاينت ftp تحت خط فرمان
اين ابزار تحت خط فرمان براي ارسال و دريافت اطلاعات از طريق ftp كاربرد زيادي دارد و مي‌توان كارايي‌هاي بيشتري نيز براي آن كشف كرد.
وب سایت

15‌ـ‌ شبكه IRC در خط فرمان
سرورهاي IRC همين طوري هم ما را ياد قديم مي‌اندازد، حالا اگر در خط فرمان هم بتوان به اين شبكه‌ها وصل شد كه اين احساس را دوبرابر مي‌كند. ابزار Irssi بسيار امن است و بخوبي مي‌تواند به سرورهاي مختلف وصل شود.
وب سایت
محمدرضا قرباني
شیرینى پیروزى، تلخى صبر را از میان مى‏ برد.