سلام
با چند تا از دوستان
اینجا بحث هایی در مورد دو سیستم عامل دبیان و ابونتو بیان شده بود و به نظر من در حق ابونتو بی عدالتی شده بود.اینکه یک طرفه در مورد یک سیستم عامل نطر بدیم و دیگران رو هدایت کنیم فک کنم منطقی نباشه.اونم ابونتو.(البته جا هایی دیگه هم بود)
البته من با دبیان کار نکردم و این دلیل نمیشه که اگر کسی کار کرده باشه و احساس کنه بعضی مزایا رو داشته باشه باید حتما ابونتو رو به حاشیه ببره.؟!به هر حال هر سیستم عاملی مزایا و معایبی داره.
من خودم از دوستام در این مورد
مشاوره گرفتم و 4-5 سال قبل که قصد داشتم وارد دنیای لینوکس بشم ابونتو رو انتخاب کردم و به عنوان اصلی ترین سیستم عامل دنیای لینوکس (در کنارش از فدورا و بک ترک هم استفاده میکنم) انتخاب کردم و الان بعد از این همه سال از اون
مشورت و انتخاب راضی هستم.چه بسا با صحبت دوستان ما هم به سیستم عامل دبیان علاقه مند بشیم.
بیشتر مطالب من در مقایسه این دو سیستم عامل از همون تاپیک ذکر شده کپی برادری شده و احساس می کنم شاید بدرد بخور باشه؟ (شاید هم فانی باشه
ورود ممنوع :درخواستی که دارم این نکته است که مقایسه ابونتو و دبیان در 2 مورد اشتباه است و امیدوارم زیاد روی این 2 بخش صحبتی بیان نشود.
هسته سیستم عامل
امنیت سیستم عامل
به این دلیل که :
بحث امنیت در همه سیستم عامل های اپن سورس دنیا مطرح است و تا حدود زیادی هم بهتر از ویندوزه؟
در صورتی که Customize نشن همه سیستم عامل ها در یک سطح امنیتی هستند.فقط وقتی میشه از امنیت سروری (نه دسکتاپ) حرف زد که خود سیستم عامل توسط اشخاص متخصص Customize (سفارشی سازی) بشن که توی دنیا فقط 2 کشور توانایی این کار رو دارند.(یکی کشور هندوستانه از نطر برنامه نویسی خیلی قوی هستند و یکی دیگش یادم نمیاد.ببخشید)
(نمونش هم همین سهمیه بندی بنزین بود که دیتابیس (بخش نرم افزاری ) رو هندی ها پیاده سازی کردند و بخش سخت افزاری رو دادند به چینی ها ) در بعضی موارد اگر که امکان دسترسی به متخصصین برنامه نویس جهت Customize وجود نداشته باشه معمولا سرور ویندوز رو هم توصیه میکنن!!!
1-مقایسه ابونتو و دبیان (در سال 2006):فقط کنم سال 2006 تازه اسم ابونتو راه افتاده بود!
منبع خبر:
http://www.linuxinsight.com/ubuntu_vs_debian_this_is_amazing.htmlعکس:
البته نیازی هم به این عکس نیست و با مقایسه Community کاربران هم میشه به این موضوع پی برد.
(توی کامنت ها مطالب کاربران هم قابل تامل است)
2-اینم هم به گفته نویسندش 5 دلیل برتری دبیان بر ابونتو است: (نقدی از طرف من بروی این مطلب )http://www.internetling.com/2008/07/30/5-reasons-to-choose-debian-linux-over-ubuntu-linux/(البته خود نویسنده ادعا میکنه که از هر دو استفاده میکنه و راضی هم هست ولی بنا به این دلیل دبیان بهتره)
1) پایداری و امنیت:
شاید بشه ادعا کرد که دبیان
پایدارتر باشه خوب
طبیعی سیستم عاملی هر چند سال یکبار بیرون داده میشه زمان بیشتری صرف رفع عیب و گزارش باگها پیدا میکنه(درک کنید ابونتو چند سال بیشتر نیست که اومده ولی تاریخچه دبیان رو بخونید! ) از اون طرف هم باید منتظر بمونید که کی نسخه آپدیت شده بیرون بیاد.با توجه به تاریخچه دبیان یکی از ضعف های بزرگش همین قدمت طولانیشه که با این داشتن همچین اعتباری ، در سال 2006 در مقابل ابونتویی که پیشینه کمی داشته با اینقدر ریزش مواجه شده و همچین خفتی رو متحمل میشه.(تا این حد که کاربران ابونتو رو در چند سال آینده نزدیک به 200 میلیون کاربر تخمین زدن.تو لینک های خبری هست).
(در مورد بحث امنیت در همه سیستم عامل های اپن سورس دنیا مطرح است و تا حدود زیادی هم بهتر از ویندوزه؟
در صورتی که Customize نشن همه در یک سطح امنیتی هستند. )
2-مخازن رایگان
دلیل بیشتر بودن مخازن دبیان همون بیشینه بلندشه که باید هم نرم افزارهای بیشتری داشته باشه.پس دلیل منطقی نیست برای مقایسه با سیستم عاملی که قدمت خیلی کمتری داره.شاید بیشتر بودن نرم افزارهای رایگان رو بشه برتری بر ابونتو دانست.همین.
3-معماری خاص پردازنده (بطور خلاصه)
مگه شما از چه معماری استفاده میکنید که ابونتو جوابگو نیست.؟
لیستی از معماری های متناسب با پردازنده رو ذکر کرده که خیلی از شما ها دلیلی به استفاده از انها ندارید و شاید مصارف خاص دارند یا قبل داشتند.و این مزیت نیست.بیشتر برای زمان های گذشته بود که محدودیت سخت افزاری ( بخصوص رم ) وجود داشت نه الان؟!
4-کونیکال از ابونت پشتبانی میکند؟!!
ادعا کرده یکی از عیب های ابونتو اینه که یک کمپانی ازش حمایت میکنه.!!!
(چه دلیله؟)
5-ساده بودن (ساده تر بودن)
واقعا از ابونتو ساده تر هم هست؟
در پایان باید بگم ابونتو نسخه سرور داره و قرار نیست نسخه دسکتاپ ابونتو رو با دبیان مقایسه کنید.دبیان رو باید با نسخه سرور ابونتو مقایسه کنید.همون لینکی که در مورد سرور ها گفته شده فک کنم کافی باشه.
اینجا-جاهایی که ابونتو به عنوان سرور استفاده میشودهر چند که این ، همه سرورهای ابونتو نیست....اونایی هست که با اجازه صاحب سرور نمایش داده میشن.
ابونتو فعلا قدمت کمی داره به همین خاطر بعضی ها دم از پایداری میزنن.فعلا سیاست ابونتو اینه که نسخه های زمانبندی شده و متوالی بیرون بده و نسخه های LTS رو بخاطر همین بحث پایداری بیرون میده.
از ویندوز
xp که بنجل تر نداریم خیلی ها هستند 3 یا 4 سال یک بار ویندوز عوض میکنن چون کار با سیستم عامل رو خوب بلدن و مداوم سیستم رو آپدیت میکنن بعضی ها هم دبیان پایدار رو ماه با ماه حذف میکنن و دوباره نصب میکنن.!!!
یک نکته : (بخش اولیه سایت )
On the other end of the spectrum, Slackware Linux, Gentoo Linux and FreeBSD are more advanced distributions that require plenty of learning before they can be used effectively. openSUSE, Fedora, Debian GNU/Linux and Mandriva Linux can be classified as good "middle-road" distributions. CentOS is an enterprise distribution, suitable for those who prefer stability, reliability and long-term support over cutting-edge features and software
منبع:
http://distrowatch.com/dwres.php?resource=majorکلمه stability فقط برای CentOS به کار رفته نه سیستم عامل دیگه.پایداری در دبیان امری نسبی نسبت به سایر سیتم عامل هاست.(کلمه stability به معنی پایداری است )امری نسبی است یعنی چی؟یعنی دبیان نسبت به فدورا و ابونتو ... پایدارتر است.دلیلش هم مشخص بود.
من به نوبه خودم سعی کردم بخشی از مزایای ابونتو رو یاد آوری کنم و بطور حتم تمام مزایا نحواهد بود و با این دلیلی هم که ذکر شد به معنی بهترین سیسم عامل دنیا نیست؟ و هنوز به نظر خود من نقاط ضعف زیادی هم دارد.
انتطار دارم اگر کسی از دوستان چه موافق و چه مخالف با صحبتی داره بدون توهین و با دلیل و استدلال صحبت کنن.
با تشکر