انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: Sudo پسورد چه کسی را بپرسد ؟  (دفعات بازدید: 2288 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Mostafa Jalilianfar

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1085
Sudo پسورد چه کسی را بپرسد ؟
« : 05 خرداد 1391، 02:22 ق‌ظ »
با استفاده از برنامه sudo امکان اجرای برنامه‌ها با مجوز کاربر ریشه داده می‌شود که با اینکار دیگر نیازی به لاگین با کاربر ریشه نمی‌باشد برای اینکار یوزر مورد نظر باید عضو گروه sudoers‌ باشد. اما بصورت پیش‌فرض با اجرا sudo پسورد یوزری که sudo را اجرا کرده پرسیده می‌شود که در اینصورت کاربر فعلی با کاربر ریشه تفاوت چندانی نخواهد داشت.
اما این مشکل تنها با افزودن یک خط به فایل visudo که محل نگهداری تنظیمات sudo می‌باشد و بصورت پیش‌فرض به عنوان پارامتر ویرایشگر vi در نظر گرفته شده است (با اجرای دستور visudo ویرایگر vi فایل  visudo را اجرا می‌کند) حل می‌شود

rootpwدر صورت تعیین این پارامتر بجای پسورد یوزر فراخواننده پسورد یوزر root درخواست می‌شود

runaspwدر صورت تعیین این پارامتر بجای پسورد یوزر فراخواننده پسورد یوزری که  runas_default تعیین شده باشد خواسته می‌شود (بصورت پیش‌فرض root)

targetpwدر صورت تعیین این پارامتر بجای پسورد یوزر فراخواننده پسورد یوزری که با پارامتر -u تعیین شده است درخواست می‌شد

برای تعیین ویرایشگر متن پیشفرض باید آدرس و نام آنرا در قسمت editor= ذکر کرد

خط مورد نظر برای من چنین است
Defaults timestamp_timeout=0,editor=/usr/bin/nano,rootpwبا اجرای sudo پسورد root خواسته می‌شود و وبرایشگر پیشفرض nano می‌باشد
« آخرین ویرایش: 05 خرداد 1391، 02:34 ب‌ظ توسط MustafaJF »
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

• High Hero Member
  • *
پاسخ : Sudo پسورد چه کسی را بپرسد ؟
« پاسخ #1 : 05 خرداد 1391، 02:36 ب‌ظ »
timestamp_timeout=0 باعث میشه که هربار که بخواید از sudo استفاده کنید پسورد بخواد اگه این موضوع براتون آزار دهندس می‌تونید برای برگشتن به پیشفرض سیستم اون رو حذف کنید و یا اون رو به زمان دلخواه تنظیم کنید (به دقیقه)
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #2 : 07 اردیبهشت 1392، 04:09 ب‌ظ »
یادش بخیر
برای فهمیدنش خیلی جستجو کردم ولی جواب رو بدست نیاوردم که در فاروم انگلیسی اوبونتو مطرح کردم توی یک روز دستکم 20 نفر مشارکت کردند
چرا دیگه توی این فاروم کسی تجربیاتش رو به اشتراک نمیزاره (از جمله خود من)؟
فاروم انگلیسی بسیار پربارتر و سرزنده‌تره

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #3 : 07 اردیبهشت 1392، 04:15 ب‌ظ »
++
ممنون از مطلب مفیدت
------------------------------
چون فروم انگلیسی یه فروم برای همه جهان هست، ولی انجمن اوبونتو ایران از اسمش معلومه که برای ایران عه!
به نظرم زیاد مقایسه کردن این دو تا با هم صحیح نیست :)

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 07 اردیبهشت 1392، 04:20 ب‌ظ »
++
ممنون از مطلب مفیدت
------------------------------
چون فروم انگلیسی یه فروم برای همه جهان هست، ولی انجمن اوبونتو ایران از اسمش معلومه که برای ایران عه!
به نظرم زیاد مقایسه کردن این دو تا با هم صحیح نیست :)

بحث گستردگی نیست بحث فرهنگ و روحیه مشارکته
زمانی که من این پست رو ایجاد کردم فکر کنم کمتر از 30 پست داشتم
هر کی میاد تو این فاروم هرچقدر که تجربش بالاتر میره انگیزش کمتر میشه و یا بکلی میزاره میره
فکر کنم ما ایرانی‌ها wiki برامون بهتره تا فاروم
منم تا پایان همین بحث در انجمن خواهم ماند

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
« پاسخ #5 : 07 اردیبهشت 1392، 11:18 ب‌ظ »

خیلی جالب بود.تشکر

بعضی هم اینجا هستن نهایت سوادشون اینکه بگن با ناتیلوس sudo رو اجرا نکنید.اون وقت یکی مثل شما با تلاش و وقت گذاشتن یه تاپیک به این مفیدی رو باز میکنید.
این فروم برای افراد کوچک طراحی شده.
 :)
و ما میطوانیم

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #6 : 07 اردیبهشت 1392، 11:27 ب‌ظ »
در اوبونتو nano بعنوان ویرایشگر sudo تنظیم شده که برای تازه کاران میتونه بسیار مناسب تر باشه.
همچنین timeout هم فکر کنم ۱۵ دقیقه هست. از لحاظ امنیتی بهتره صفر باشه ، ولی اگر کارهای زیادی با sudo انجام میدید، میتونید بیشترش کنید.
مثلا آخرین بار یادمه تا ۶۰ تنظیمش کردم ولی معمولا صفر هست :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود