انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: گذر ‌‌به‌‌ دوران ‌‌بلوغ : به بهانه انتشار نسخه‌هاي آزمايشي اوبونتو و فدورا  (دفعات بازدید: 2139 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
هفته گذشته توسعه‌دهندگان توزيع‌هاي پرطرفدار اوبونتو و فدورا از آماده شدن نسخه‌هاي آزمايشي‌شان خبر دادند. اين بتاها، كه به كاربران اجازه مي‌دهد نگاه زودهنگامي به قابليت‌هاي جديد نسخه‌هاي اصلي بعدي بياندازند، نمايانگر بلوغ نرم‌افزاري سيستم عامل لينوكس‌اند. اوبونتو و فدورا بر طبق قوانين خودشان، قرار است كه هر شش ماه يك بار، نسخه جديدي عرضه كنند.

اوبونتوي 8.10 كه با نام  Intrepid Ibex منتشر خواهد شد، تا پايان اكتبر براي استفاده آماده خواهد بود و فدورا 10، با رمز كمبريج(Cambridge)  براي استفاده در نوامبر منتشر مي‌شود. اين توزيع‌ها هر دو كمابيش تقويم‌هايشان را بر مبناي تاريخ انتشار محيط ميزكار Gnome تنظيم كرده‌اند و شامل نسخه 2.24 اين مرورگر كه ماه گذشته عرضه شد، مي‌شوند.

نسخه جديد گنوم بهبودهاي قابل ذكري با خود بهمراه دارد، بهبودهايي مانند: امكان استفاده ازTabدر ناتيلوس، سيستم مبتني بر صداي مطابق باFreeDesktop.org  و ابزار جديد وضوح صفحه. يكي از ارزشمندترين بهبودهاي گنوم جديد، حضور نرم‌افزار پيغامبر چندپروتكلهEmpathy  است. با وجود قابل اعتماد بودن امپتي، اما هنوز از بلوغ كامل رنج مي‌برد و بسياري از منتقدان معتقدند كه هنوز براي استفاده عموم مناسب نيست. فدوراي 10 امپتي را در بسته خود گنجانيده، اما در اوبونتوي 8.10 بعد از بحث و جدل فراوان، ازPidgin  به‌خاطر استفاده بيشتر عموم استفاده شد.

چه چيزهايي در اوبونتوي 8.10 جديد است؟

نسخه جديد 8.10 ويژگي‌هاي چشم‌گيري دارد. امكان تغييرسريع كاربر در گنوم در سيستم نشست كاربر مهمان ادغام شده كه به‌صورت موقت يك كاربر موقت ساخته مي‌شود، دسترسي‌اش محدود است و داده‌هايي كه ذخيره مي‌كند دايمي نيست مانند (Mac OS X ) اين امكان از پنل جديدي كه تغيير كاربرها را به عهده دارد، مي‌توان فعال كرد.

اوبونتوي 8.10 همچنين پشتيباني از ماژول‌هاي هسته پويا  (Dynamic Kernel Module Support) را عملي كرد، DKMS  قالبي است كه توسط Dell ايجاد شده و به‌طور خودكار قابليت توليد مجدد نسخه‌هاي جديدتر هسته را روي نسخه قبلي مي‌دهد.

بدين ترتيب راه‌اندازهاي شخص ثالث و نرم‌افزارهاي جانبي ديگر با به‌روزرساني هسته از كار نمي‌افتند. اين ويژگي به‌ويژه براي كاربراني بسيار سودمند است كه نرم‌افزارهاي مجازي‌سازي‌شان به ماژول‌هاي هسته وابسته است.

نسخه جديد اوبونتو امكان «آخرين بوت موفقيت‌آميز» را نيز افزوده است، امكاني كه به كاربران اجازه مي‌دهد تا آخرين تنظيمات سالم هسته (كه به‌كمك آن بالا آمده‌اند) را در ليست استارت‌آپ ببينند.

امكان بسيار مهم براي كاربران موبايل در اوبونتوي ، نسخه جديد مديريت شبكه آن است كه براي مديريت چندين دستگاه همزمان و اتصال3G  آماده شده است. بهبود پشتيباني از 3G از ديدگاه مارك شاتلورث، بنيانگذار اوبنتو بسيار مهم بوده و يكي از اهداف اوبونتو براي استفاده بيشتر در netbook ها است.

چه چيزهايي در فدوراي 10 جديد است؟

فدوراي 10 نيز با بهبودهايي عالي جلو آمده است، يكي از اين بهبودها، نسخه جديد و بي‌نقصPulseAudio ، سرور صداي قدرتمندي كه امكانات پيشرفته‌اي چونNetwork Transparency  دارد است. پالس‌آوديو تجربه‌اي جديد از صدا را به محيط لينوكس مي‌آورد، اما مشكلاتي همچون يكپارچه‌سازي، بازدهي و قابليت اطمينان لازم دارد كه ويژگي‌هاي كليدي اين نرم‌افزار را زير سايه خود مي‌برند.

پالس‌آوديو با سرعت بسيار زياد در حال بهبود است و توزيع‌هايش مدام تنظيماتشان را بهتر پيكربندي مي‌كنند و قابليت‌هاي پيشرفته‌اش هر روز بيشتر به چشم كاربر نهايي مي‌آيد. فدوراي 10 شاملPlymouth  هم مي‌شود، سيستم بوت گرافيكي‌اي كه جايگزين RHGB  شد.  پلي‌موث سرانجام تجربه‌اي جديد از استارت‌آپ مهيا كرد كه مشكلاتي كه كاربران با بازدهي و ايرادهايRHGB  در نسخه‌هاي قبلي داشتند، را به‌طور كامل پوشش داد.  يكي ديگر از بهبودهاي تصويري در فدوراي 10، قالب آيكن اكو است.

اكو مدت‌هاي زيادي است كه تحت توسعه است، اما تا كنون به آن سطح از آمادگي كه بتوان در نسخه‌اي قرارش داد نرسيده بود. اكو به‌زيبايي در فدورا نشسته است. نسخه‌هاي جديد اوبونتو و فدورا كه هر دو توزيع‌هاي برجسته‌اي‌اند و به‌نظرم تمام جريان جامعه مرتبط را به‌جلو مي‌برند

منبع : جام جم انلاین
« آخرین ویرایش: 30 مهر 1387، 02:05 ق‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
خیلی خوبه که این رسانه‌ها راجع به لینوکس مطلب مینویسند :)
این اخبار تو رسانه‌های پر مخاطب قدم بزرگی است در جذب کاربران جدید به استفاده از نرم‌افزارهای آزاد...
تشکر از نویسندگان این ستونها و حسن حبیبی که ما رو در جریان قرار میده...
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
دو توزیع محبوب من سنگ تموم گذاشتن
یک چیز جالب در فدورا ۱۰
پکیج منیجر وب بیس هست که اضافه شده :)
کوبونتو هم که فکر کنم کولاکی بکنه :)
« آخرین ویرایش: 29 مهر 1387، 10:47 ب‌ظ توسط کرگدن »

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین Alinn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1440
  • هدیه فاتحه شما برای روح پدرم تسلای دلم خواهد بود:)
    • کاوش‌های من
سلام
این freedesktop.org توسعه دهنده X ه؟
مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب
در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست
اللهم عجل لولیک الفرج

کاوش‌های من

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
خیلی ممنونم.
ولی من نمیدانم چرا با Package Manager فدورا تو ۹ مشکل داشتم و تا ۱ گیگ هم من آپدیت داشتم.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
خیلی خوبه که این رسانه‌ها راجع به لینوکس مطلب مینویسند :)
این اخبار تو رسانه‌های پر مخاطب قدم بزرگی است در جذب کاربران جدید به استفاده از نرم‌افزارهای آزاد...
تشکر از نویسندگان این ستونها و حسن حبیبی که ما رو در جریان قرار میده...
لطف دارین باید من از شما تشکر کنم همچین فضایی برای ما ایجاد کردین . ما هم انجام وظیفه میکنیم

پاینده باشید

آفلاین HessaM TNT

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 366
  • What ?
این حسن خان در واقع مخبر اصلی گنو / لینوکسه .
شخصا پی بردم از اسراری مطلع هست که خود سازندگان هم بی خبرند
.:: بهتره آدم بین بزرگا کوچیک باشه، تا بین کوچیکا بزرگ ::.