دقیقا! دیگه توزیع ها در سرعت و ... تاثیر ندارند چون آخرش همه از یه کرنل و ... استفاده می کنند و تنها تفاوت هاشون توی میزکار و بعضی وصله هاست. من همچنان دنبال یه توزیع خوب با میزکار کی دی ای هستم که آرچ و اوپن سوزه ی لعنتی
توزیع عوض کردن برای رفع اشکالات دقیقن شبیه ویندوز عوض کردن برای رفع مشکلاته. سعی کنید در پی رفع مشکل باشید تا پاک کردن صورت مساله.
اما در مورد جنتو: تفاوت سرعت در سختافزارهای امروزی اصلن به چشم نمیاد (بین توزیعهای مختلف). نصب و پیکربندی و مهمتر از این دو تا نگهداری از جنتو خیلی سخته، که اگر دلیل واضح ندارید اصلن نباید طرفش برید (کنجکاوی یه دلیل واضح میتونه باشه).
و آخر در مورد داغی سیستم: داغی سیستم (در صورت نصب بودن کارت گرافیک) به ۲ دلیل عمده اتفاق میفته
آ) دلیل سختافزاری: کثیف بودن مجراهای خنککننده (در لپتاپ). برای من این اتفاق افتاد و تا حدی لپتاپ داغ میشد که دما از ۱۰۰ بیشتر میشد و دستگاه خودبهخود خاموش میشد. برای رفع این مشکل نیاز به بازکردن پشت لپتاپ ندارید. تنها کافیه دستگاه رو خاموش کنید و با پمپ هوا (یا فوتکردن قوی) به مجراها بادفشار قوی بزید تا تمیز شوند.
ب) دلیل نرمافزاری: تنظیم نبودن فرکانس سیپییو. سیپییو باید فرکانس را بنابر نیاز سیستم کم و زیاد کند تا مانع از کارکرد سیپییو با تمام توان شود که باعث داغی میشود. اصطلاحن به این مورد ondemand میگن. فرمان زیر رو اجرا کنید
watch grep \"cpu MHz\" /proc/cpuinfo
در این صورت میتونید ببینید که آیا فرکانس هستهها به نسبت کارکرد سیستم کم و زیاد میشوند. اگر فرکانس تغییری نمیکند (و با فرکانس بیشینه همواره در حال کار است) باید از ابزارهایی مثل cpupower این رفتار را کنترل کنید.