انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: اضافه کردن کاراکتر «ﮥ»  (دفعات بازدید: 716 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین irancplusplus

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 64
اضافه کردن کاراکتر «ﮥ»
« : 25 تیر 1392، 02:56 ب‌ظ »
چه طور میشه کاراکتر «ﮥ» رو به کی برد اضافه کرد به طوری که درست مثل «ه» موقعیتش توو کلمه تشخیص داده بشه. من با تغییر فایل ir اونو با Alt+G می نویسم اما همیشه به شکل چسبان «ﮥ» هست و حتی درست چسبیده نمیشه «لانﮥ پرنده».

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 981
پاسخ : اضافه کردن کاراکتر «ﮥ»
« پاسخ #1 : 25 تیر 1392، 03:04 ب‌ظ »
چه طور میشه کاراکتر «ﮥ» رو به کی برد اضافه کرد به طوری که درست مثل «ه» موقعیتش توو کلمه تشخیص داده بشه. من با تغییر فایل ir اونو با Alt+G می نویسم اما همیشه به شکل چسبان «ﮥ» هست و حتی درست چسبیده نمیشه «لانﮥ پرنده».
«ـهٔ» یک لیگاتور (ترکیب واج‌ها) است که در فونت باید پویا باشد. فونت‌های سری ایکس ایرماگ این لیگاتور رو دارند.

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 373
« پاسخ #2 : 25 تیر 1392، 03:08 ب‌ظ »

من نمی‌دونم چه‌طور می‌شه آرایش صفحه‌کلید رو تغییر داد، ولی می‌دونم که بر اساس این استاندارد به‌کاربردن این نویسه در نوشته‌های فارسی مجاز نیست. راه درست نوشتنش اینه که این دو تا نویسه رو پشت سر هم بنویسیم؛ اول «ه» و بعد « ٔ».

منطقی هم هست. فرض کن می‌خواهی ببینی که در یک نوشته چند بار واژهٔ «خانه» تکرار شده است. در این صورت اگر جایی «خانهٔ» هم نوشته شده باشد، تو می‌خواهی در نتیجهٔ جستجو خودش را نشان بدهد. اگر «خانهٔ» را به شکل «خانه» + « ٔ» بنویسیم، این اتفاق می‌افتد، ولی اگر آن را به شکل «خانﮥ» بنویسیم، این اتفاق نمی‌افتد.

راستی « ٔ» را با Shift+N می‌شود تایپ کرد.

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 25 تیر 1392، 03:12 ب‌ظ »
توی اون استانداردی که نشونی‌اش رو دادم، در صفحهٔ ۲۳ دقیقاً با همین مثال «خانهٔ» این موضوع رو توضیح داده. این جور که پیداست این نویسه‌ای که می‌خواهی تایپ کنی فقط در زبان اردو کاربرد دارد.

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 981
« پاسخ #4 : 25 تیر 1392، 03:26 ب‌ظ »
توی اون استانداردی که نشونی‌اش رو دادم، در صفحهٔ ۲۳ دقیقاً با همین مثال «خانهٔ» این موضوع رو توضیح داده. این جور که پیداست این نویسه‌ای که می‌خواهی تایپ کنی فقط در زبان اردو کاربرد دارد.
دقیقن همین‌طوره. البته تمایل به اینه که همزهٔ بالای هـ شکل همزم نباشد و شبیه ی کوچک باشد ولی همچنان با ترکیب «ه+ ٔ) نوشته شود. راه حل این موضوع استفاده از لیگاتور در فونت است.

آفلاین irancplusplus

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 64
« پاسخ #5 : 25 تیر 1392، 03:50 ب‌ظ »
نقل‌قول
فونت‌های سری ایکس ایرماگ این لیگاتور رو دارند.
کدی اسکی داره؟! اگه کد اسکیشو داشته باشم می‌تونم اضافه کنم. یا شاید کار دیگه‌ای باید کرد تا اضافه بشه؟!

نقل‌قول
اگر آن را به شکل «خانﮥ» بنویسیم، این اتفاق نمی‌افتد.
توو فارسی این جور مشکلات زیاده مثلا حرف تشدید هر جا باشه همین اشکال وجود داره. فعلا این حرف در ویندوز فعاله و کاریش نمیشه کرد.

نقل‌قول
برای من «أ» تایپ میشه.
« آخرین ویرایش: 25 تیر 1392، 03:52 ب‌ظ توسط irancplusplus »

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 25 تیر 1392، 04:31 ب‌ظ »
نقل‌قول
برای من «أ» تایپ میشه.

خیلی عجیبه. مطمئنی آرایش صفحه‌کلید استاندارد ایران رو نصب کردی؟ آخه همون جایی که باید فارسی استاندارد رو انتخاب کنی، یه گزینه‌های فارسی دیگه‌ای هم می‌ده. شاید اشتباهی اون‌ها رو انتخاب کرده باشی.