برای پارتیشن / من کمتر از ۷ گیگ را پیشنهاد نمی کنم. مخصوصا که اگر می خواهی از لینوکس برای کار بری هر روزه استفاده کنی. ولی اگر فقط می خواهی لینوکس را هم در لپ تاپت داشته باشی و گاه گداری به آن سر بزنی.( یعنی سیستم عامل اصلی نباشد.) می توانی تا ۳ ۴ گیگ هم اندازه را پایین بیاوری.
در مورد دیتا هم من خودم دیتا را به دو قسمت تقسیم کرده ام. یکی تنظیماتی شخصی که برنامه ها در شاخه ی home تو می سازند و دیگر دیتا هایی که ربطی به برنامه خاصی ندارد. مانند موزیک و فیلم و کتاب ها. یعنی من الان دو پارتیشن دارم که یکی شاخه ی home و دیگری doc است. دلیل این کار هم این است که اگر خواستی فردا پس فردا یک توزیع دیگر مانند suse را روی سیستم نصب کنی. اگر این دو تا یک شاخه ی home داشته باشند. سیستم عامل جدید گاه گداری برروی دیتا قدیم چیزهایی می نویسد که باعث قر قاطی شدن تنظیمات می شود. گاه گداری هم تنظیمات قدیمی برای سیستم عامل جدید مناسب نیست. و درست کردن این اشکالات معمولا باعث از بین رفتن کل تنظیمات قدیمی می شود.
بنا براین شرط عقل است که دو پارتیشن جداگانه برای این دو تا داشته باشی.
در مورد نوع پارتیشن ext3 کاملا یک انتخاب عاقلانه هست( مخصوصا برای دیتا ) . ولی اگر بخواهی سرعت بیشتری در خواند و نوشتن در لپ تاپ داشته باشی reiserfs یا xfs گزینه های بهتری هستند. با توجه به اینکه کامپیوتر تو لپ تاپ هست و وقتی برق برود، خاموش نمی شود. اگر از دو پارتیشن بالا مخصوصا xfs استفاده کنی، با مشکل اصلی این نوع فایل سیستم ها که وقتی برق برود ممکن هست که دیتا از بین برود را نداری و در عوض از سرعت بسیار بیشتر آنها هم استفاده می کنی. این مشکل البته در reiserfs بسیار کمتر هست. ولی در xfs بسیار زیاد هست. و به همین نصبت xfs سرعت بیشتری دارد. من خودم الان پارتیشن / را xfs ساخته ام و بقیه هم از قبل reiserfs هستند.