انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ubuntu یا trisquel  (دفعات بازدید: 1816 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 285
ubuntu یا trisquel
« : 14 تیر 1392، 01:53 ق‌ظ »
سلام به همه
من یه مدتیه که درباره ی تریسکل کنجکاو شدم و میخوام ازش استفاده کنم.
سوالم اینه: آیا همه ی برنامه هایی که در مخازن اوبونتو هست، در تریسکل نصب میشه؟ منظورم به سادگی استفاده از مرکز نرم افزاره. چون نمیتونم کد منبع کامپایل کنم.
من برنامه های کار با صدا رو لازم دارم‌( مثلا LMMS). خوندم که trisquel فایلهای mp3 رو پخش میکنه، ولی encode نمیکنه. encode نمیکنه یعنی چی؟ از اون جهت که درباره ی چیزهای غیرآزاد سختگیره، میخوام بدونم که بعدا مشکلی از این نظر نداشته باشم.
چون میخوام یه توزیع ۶۴بیت دانلود کنم، بین اوبونتو و تریسکل یکی رو (با توجه به سرعت اینترنت) میگیرم.

اگه کسی اطلاع داره، لطفا راهنمایی کنه. ممنون

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
پاسخ : ubuntu یا trisquel
« پاسخ #1 : 14 تیر 1392، 09:39 ق‌ظ »
سلام دوست عزیز،
من خودم از تریسکل ۶ استفاده می‌کنم.
تریسکل ۶ همون اوبونتو ۱۲٫۰۴ هست، که هسته‌ی اون به لینوکس-لیبره تغییر پیدا کرده و برنامه‌های غیرآزاد اون حذف شده. و به صورت پیش‌فرض از گنوم ۳ (fallback) استفاده می‌کنه. تقریباً تمام برنامه‌های موجود در مخازن اوبونتو اون‌جا هستن به جز غیرآزادها.

من تاحالا با ویرایش صدا توسط برنامه‌ی Audacity مشکلی نداشتم، ولی اون برنامه‌یی که میگی رو نمی‌شناسم.

برای این‌که ببینی چه برنامه‌هایی تو مخازن تریسکل هست می‌تونی از وب‌گاه زیر اقدام کنی:
http://packages.trisquel.info/ و موقع جست‌وجو distribution رو یه Toutatis تغییر بده.

برنامه‌های موجود در مخازن اوبونتو روی تریسکل نصب می‌شه.

برای نصب برنامه‌ هم دو برنامه‌ی Synaptic و add/remove application موجود هستند. دومی (gnome-app-install) یه چیزی تو مایه‌های «مرکز نرم‌افزاری اوبونتو» هست.

این‌جا رو هم ببینی بد نیست:
http://salman-m.blog.ir/1391/12/trisquel-6-the-lost-pearl
http://salman-m.blog.ir/tag/%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D8%B3%DA%A9%D9%84
« آخرین ویرایش: 14 تیر 1392، 09:45 ق‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 14 تیر 1392، 10:46 ب‌ظ »
خیلی متشکرم. مخصوصا اون جستجوی پکیج خیلی بدرد می خوره و البته وبلاگ خودتون هم همینطور، چون فکر میکنم مدت زیادیه که با تریسکل کار میکنید.
راستی اون دوتا برنامه نصب، به راحتی مرکز نرم افزار اوبونتو هست؟ این مرکز نرم افزار آدما رو خیلی تنبل می کنه.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #3 : 14 تیر 1392، 11:22 ب‌ظ »
خواهش می‌کنم.
من تاحالا با add/remove program برنامه نصب نکردم ولی کاراییش شبیه «مرکز نرم‌افزاری اوبونتو» هست و فرق خاصی هم ندارن یکی هستن. توی این برنامه فقط اسم برنامه‌ها هست و نه کتابخونه‌ها و غیره.
برنامه‌ی synaptic علاوه بر اسم برنامه‌ها، کتابخونه‌ها و غیره هم هستن. اینم عکس synaptic:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Synaptic_screenshot.png
http://bayanbox.ir/id/9027478947944408203?info

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 14 تیر 1392، 11:38 ب‌ظ »
تریسکل رو دانلود میکنم. البته دیشب سعی کردم دانلود کنم که به خاطر سرعت ... اینترنت در مدت حدود ۴۵ دقیقه یا نیم ساعت، ۲ درصد دانلود شد و من هم قطعش کردم. DVD اوبونتو که اینقدر طرفدار داره، به این راحتی گیر نمیاد. تریسکل که دیگه اطمینان دارم که حتی اسمشو نشنیدن.

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1028
  • إن أحسنتم أحسنتم لأنفسكم وإن أسأتم فلها
« پاسخ #5 : 16 امرداد 1392، 04:30 ب‌ظ »
سلام. منم تصمیم دارم به تریسکل کوچ کنم
سؤال:
1. نصبش راحته مثل اوبونتو؟ نصابش همونه؟
2. کامپیز و حالات سه بعدی خوب جواب میده؟
3. qt-sdk راحت نصب میشه؟ پیشفرض غیر آزاد که نداره؟
4. در نسخه‌ی دیویدی چه نرم افزارهایی اضافه بر سیدی نصب میشن؟
:) :)

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 16 امرداد 1392، 04:55 ب‌ظ »
با سلام
تریسکل نصبش خیلی راحته. نصابش یادم نمیاد چطوری بود. فقط یادم میاد که خیلی راحت نصب شد. فقط مشکلش این بود که کنار اوبونتو ۱۳.۰۴ نصب نشد. مجبور شدم اوبونتو رو پاک کنم.
کامپیز و سه بعدی نمیدونم چیه، یعنی باهاشون کاری نداشتم.. فقط کانکی منیجر نصب کردم.
qt-sdk دقیقا نمیدونم به چه درد میخوره ولی هیچ چیز غیر آزاد توی تریسکل نیست.
نسخه ی DVD نوشته سورس و ۳ گیگ حجمشه. سواد من به من میگه باید خیلی نرم افزار توش باشه. البته من همون ۷۰۰ مگابایتی رو دانلود کردم. 

چون خیلی دنبال آزادیه، یه سری محدودیت هم داره.

بازم ویرایش:
qt-sdk رو توی قسمت پکیجهای سایت تریسکل دیدم. هست ولی نصبش نمیدونم چطوریه چون برنامه نویس نیستم. و راستی اینکه تریسکل بر اساس LTS منتشر میشه‌ ( از نسخه فعلی به بعد ) پس یه چیزایی رو از دست میدید.
« آخرین ویرایش: 16 امرداد 1392، 05:06 ب‌ظ توسط پسر کوچولو »

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 16 امرداد 1392، 05:13 ب‌ظ »
ممنون داداش
من قبلا خوندم دیویدیش 1.5 گیگه و الآن دیدم سه شده که منم سه شدم و بیخیالش. همون 700 مگی دانلود میکنم. کاش startup disk روی فلش بریزدش

میخوام جای اوبونتو بنصبم و چون گفتی کیوت بود پس حله
apt-fast install compizconfig-settings-managerببین چطوره؟

در مورد LTS فکر بدی نیست چون غیر LTS برای من اذیت میکرد. نمونش را قبلا گفتم. جستجو کن « اوبونتو 13.04 هم مثل ویندوز هشت هنگ میکنه » و راه حلی هم واقعا نداره. و من به 12.04 برگشتم و الآن هوس کردم به fsf یعنی آزادی رو بیارم.
ممنون

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 16 امرداد 1392، 05:25 ب‌ظ »
این کامپیز اینا نصب شد، ارور هم نداد ولی نمیدونم باید چطور اجراش کنم که ببینم مشکل داره یا نه.
راستی من اوبونتو ۱۳.۰۴ داشتم. مشکلی نداشت. نمیدونم چه اشکالی داشته که بعضی رفقا باهاش مشکل داشتن.

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 16 امرداد 1392، 07:31 ب‌ظ »
خب دنبالش بگرد یا توی ترمینال بنویس ccsm و بعد که اجرا شد
مثلا تیک negative را بذار و super+n بزن و ببین رنگها برعکس میشه یا نه، کلا خیلی باحاله، zoom داره و brightness و ... داره
البته به هرچیزی الکی دست نزن وگرنه حالتو میگیره . فقط فعلا negative را امتحان کن و تیکش را بذار و پیغامی اومد enable...‎ را بزن و بعد با super+n امتحانش کن و نتیجه را اینجا بگو ببینم مشکلی داره یا نه
ممنون

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 17 امرداد 1392، 10:43 ق‌ظ »
توی برنامه ها اضافه نشده بود. منم نمیدونستم دستورش چیه.
اون نگاتیویتی که مثال زدین کار میکرد ولی بعضی چیزای دیگه فکر کنم دکمه هاش تداخل داشت. مثلا super + m که میزدم قسمت صدای اون پایین باز میشد. و بعضی چیزای دیگه که نمیدونم مشکلش از کجا بود مثلا Wobbly Windows که میزنم اینو مینویسه:
Plugin Snapping Windows provides feature edgeresistance which is also provided by Woblly Windowsیعنی اون مشخصه رو هردو دارن یا یه چیزی توی همین مایه ها. درسته؟ من زیاد بهش ور نمیرم. خودش هم اولش هشدار میده.

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 17 امرداد 1392، 12:04 ب‌ظ »
درسته و مشکلی نداره پس.
اونا هم بله، تداخل دارن و اگه دوست داشتی باید تغییر کلید بدی مثلا روی خود نگاتیو کلیک کنی و قسمت all window را بجای super+m کلیدهای alt+super+n یا ... بذاری.
یا میشه unity را نصب کرد و بعد توی ccsm تیک ubuntu unity plugin  را گذاشت و enable , confirm و ... زد و یونیتی را همراه داشت مثل اوبونتو.
کلا کامپیز اومده برای من !!!!!!!!!!!!! و اگه نبود من الآن توی ویندوز بودم.
ممنون