انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ترجمه مقاله فرمان و فاتح COMMAND AND CONQUER  (دفعات بازدید: 6300 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین toti

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 259
    • LINUX LOVER
فرمان و فاتح
وقتی که یک لشکر به پیروزی میرسد این درست است که تک تک سربازان در آن موثرند اما کسی را فاتح می نامند که دستورات را صادر میکند.در لینوکس اگر تصمیم دارید فاتح باشید ، بسیار ساده میباشد.
دستور صادر کنید.
این یک ترجمه آزاد از مقالهCOMMAND AND CONQUER در مجله fullcirclemagazine میباشد   و مطمئننا خالی از اشکال نیست مرا راهنمایی کنیدو اگر خدا و شما دوستان یاری کنید تا آخر این کار  را ادامه میدهم.
موفق باشید
خط فرمان  شاید در ابتدا  سخت  و پیچیده  به نظر برسد .  اما وقتی که استاد  شدید تعجب می کنید  که چگونه  بدون  آن  زندگی می کردید  در این  مقاله  ما شما را  با بهترین  دوستتان  آشنا خواهیم  کرد  و به  شما  نشان  می دهید  که  چگونه  ایمن  بمانید . برای اینکه  شما  دوست جدیدتان  را ببینید باید به این مسیر سری بزنید:

نقل‌قول
APPLications>ACCessontes>Terminal

وقتی ترمینال  را باز نمائید  شما این  جمله  را خواهید  دید .

<User name>@<computer-name>: ~ $
< نام کاربری> @ <نام کامپیوتر>:- ~ $

 این به معنای این است  که  شما  وارد  خط فرمان  شده اید  با  < اسم کاربری> در < اسم  کامپیوتر> . و علامت$)  ( :  ~ به شماست نشان می دهد  که در پوشه خانه قرار دارید و اینکه شما بعنوان یک کاربر به جز کاربر Root درسیستم حضور دارید . اگر هنوز شما متوجه نمی شود که اینها به چه معناست  ناراحت نباشید چون  در مثالهای  بعدی این مقاله شما در این موارد آگاه  می شوید .
برای استفاده ایمن  و مطمئن از خط فرمان اولین قدم و مهمترین چیز این  است  که شما  بدانید  چه چیزی را  تایپ می کنید  البته احتمالا باور نمیکنید که این مهمترین مسئله است!!  .
اگر شما  در حال  تایپ یک فرمان  هستید  و نمی دانید  که این  فرمان  چه می کند آن را اجرا نکنید !
من نمی گویم  که  شما  باید  همه چیز را درباره  فرامین  بدانید  زیرا  احتمالا سالها  طول  می کشد   برای فرامینی که شاید  یکبار و یا 2 بار در تمام عمرتان استفاده  میکنید  .
راههای کوه تایی هست  برای یافتن  اینکه  یک  فرمان  چه کار می کند .
یکی از ساده  ترین  آنها این  است  که  تایپ  کنید  : 
<Whatis <commandاین فرمان  اطلاعات مربوط فرمان  مورد  نظر را جستجو  کرده  و خلاصه ای از آن را باز می گرداند .
شاید  این  فرمان نیازهای شما  را بطور کامل برطرف نکند  و نتواند  اطلاعات  مورد نظر شما  را  بدهد . یک  راه  بهتر این است . این  است  که از این  راه  برویم  : 
<Man <commandبرعکس whatis که خلاصه ای از اطلاعات  یک فرمان  می دهد  ، فرمان  man اطلاعات  کامل  را از یک فرمان به ما می دهد و اجازه  دیدن  تمام  توضیحات  ، انتخابهای قابل گزینش(سویچها) و تعدادی مثال از چگونگی این فرمان را به ما می دهد . انتخابها ی قابل  گزینش یا سویچ ها اضافاتی در دستورات هستند که هستند که بعد از فرمان  و در ادامه  یک ( - )  می آیند  . برای مثال 2 فرمان زیر شما  با آنها آشنا می شوید .
برای حرکت  و پویش در صفحات  این فرمان از کلیدهای جهتی بالا و پائین  و یا صفحه بالا و صفحه  پایین استفاده کنید  و کلید  (Q) برای پایان  دادن  به فرمان  man :
Man man این فرمان  به شما  چگونگی استفاده  از فرمان  man را نشان  می دهد  . احتمالاً اولین  چیزی که شما  می بینید  یک مجموعه  بزرگ  و فشرده  از کلمات  است  ولی وقتی که  بخوبی نظر می کنید  می بینید  که اینگونه  نیست  .
هر چیزی که در این علامت  قرار گرفته  اختیاری می باشد  و شما  می توانید  آنها را نادیده  بگیرید  اما آنها  اطلاعات  مفیدی می توانید  به شما بدهند  .
هر کدام  از آنها  به  شما  اطلاعات متفاوتی را می دهند  . شرح  آنها کمی دورتر قرار دارند اگر شما  صفحه  را بطرف پائین  دنبال  کنید  خواهید  دید نمونه  هایی از یک  فرمان  را خواهید  دید ... البته  در اکثر مواقع  شما نیازی به  خواندن آنها نخواهید  داشت  . 
راههای دیگری نیز برای گرفتن  اطلاعات  هست  مانند info و ? حال شما  می دانید  که هر فرمان  چه شکلی دارد  و چه می کند  و باید  نسبت  به  بعضی از فرمانها هوشیار بود  .
اولین آنها  sudo است  . این فرمان  فرمان  بعد از خود را در حالت  کاربر روت  root اجرا  می کند . احتمالاً شما  می دانید  که کار بر روت  قدرت  نامحدودی دارد و در واقع  پادشاه  سیستم  شماست  .
بنابراین  آگاه  باشید  که هر فرمانی که  تحت  مجوز ROOT اجرا می شود  می تواند خطرناک  باشد  . این  به معنای این  نیست  که  sudo چیز بدیست  بلکه  به  معنای این  است  که زمانی که  یک  دستور را با  sudo اجرا  می کنید  باید  دقت  کنید  و بدانید  چه کار  انجام  می دهد  .
نکته بعدی که  شما  باید  هوشیار و آگاه  باشید  نسبت  به  آن  این  است  که هر گاه  که شکل دستوری برای شما  غیر قابل  پیشبینی باشد  بهتر است  قبلا  نتیجه آن فرمان  را جستجو  کنید  تا از کرده  خود پشیمان  نشوید  .
شروع مقاله قسمت دوم از مجله شماره ۱۵
تا به اینجا شما آموختید  که چگونه  محفوظ بمانید از خط فرمان  و بتوانید  نسبت  به  هر دستوری که  قصد  انجام  آن  را دارید  آگاهی پیدا  کنید  .
وقتی که شما  بدانید  که چگونه  از خط فرمان  خسارت  نخورید  این  برای شما  یک  برتری است از اینجا به شما  دستوراتی معرفی می شود  که برای مدیریت  فایل  که بعد از این شما  انجام  می دهید  استفاده  می شود  . اولین  دستور در این لحظه  دستور یست  که  به  شما  یک جمله  را  در آموزشهای قبلی ثابت  می کند  ( شما  در مسیر خانه  قرار دارید .)
چون  شما  می بینید  ~ را  یعنی شما  در پوشه  خانه  (hom)  هستید  . حال شما  می توانید  بوسیله  این دستور بدانید  که در چه مسیری قرار دارید  .
نقل‌قول
$ PWd
و خروجی آن  هم به  این  صورت  است  .
نقل‌قول
/home /Robert
اما چرا  از این  فرمان  استفاده می کنیم  ؟  ما  که این  را از شواهد  ( ~) می دانستیم  .
بله  همین  طور است  اما  همیشه  به این  صورت  نیست  و ما باید بدانیم  که در کجا  قرار داریم. و برای صادر کردن  صحیح  دستور باید از مسیر خود اطلاع  داشته  باشیم  .
فرمان  بعدی که در لینوکس بسیار پرکاربرد است  فرمان  دوست  داشتنیLS این فرمان  به  شما  لیستی از فایلها  و پوشه ها موجود  در پوشه  جاری را برمی گرداند  .

هیچ  فرمانی مختص به استفاده  در پوشه  home نیست و شما  باید از این پوشه  سفر کنید  و به سمتی بروید  که  در آنجا مسائل مهمتری اتفاق می افتد  . و این  سفر ابزاری نیاز دارد و آن  CD می باشد  .
نقل‌قول
$  CD ~/Documents
حال اگر شما فرمان  pwd را تایپ  کنید  می بینید  که اکنون  در پوشه  Documents قرار دارید  .
البته  تایپ  ~  در این  جا  زیاد ضروری نیست  و شما  حتی  با تایپ  CD Documents نیز مسیرتان  تغییر می کند  ولی این  مربوط به  زمانیست  که  شما  در پوشه  home هستید  اگر در این  مسیر بودید داستان  فرق می کرد  .
نقل‌قول
“ /home/Robert/pictures/2007/December/Christmas”
اگر مسیر جاریتان  این باشد  ~  به شما  خیلی کمک  می کند .
فرمان  CD بدون  هیچ  آرگومانی شما  را به  پوشه  home می برد  .
فرمان  CD ..  شما را به یک  سطح بالاتر می برد  .
فرمان CD ~/  همراه  یا بدون  (/) ما را  به  پوشه  home  می برد  .

ترفند :   به جای تایپ یک مسیر طولانی می توانید  چند حرف ابتدایی را تایپ  و سپس کلید  Tab را از فشرده تا مسیر کامل شود . شما  از این  تکنیک می توانید  برای صرفه جویی در زمان  استفاده  کنید  .
در این  مواقع  ممکن است  که با مشکلاتی برخورد  کنید  . مثلاً برای جابجا شدن  از پوشه ای  به پوشه  دیگر  به  این  پیغام  خط برخورد کنید  .
نقل‌قول
- bash:cd:documents: nosuchfile or directory.
که بسیار هم شایع  می باشد  احتمالاً به این  علت  است  که   ترمینال  و خط فرمان  به بزرگ  و کوچک  بودن  حروف حساس است  . 
یکی دیگر از مشکلات  این است  که زمانی که از تب Tab برای کامل کردن  فرمان استفاده می کنی  در این  زمان اگر صدای بپپ شنیدید  احتمالاً به یکی از 2 دلیل  زیر است  .
1-یا اینکه  این پوشه  و مسیر وجود  ندارد .
2-یا اینکه  بیش از یک  مسیر می باشد که با حروف  مورد نظر شما  شروع  شود  . در این  صورت  شما  تعدادی حرف دیگر اضافه  کنید  و مجدداً tab را بزنید  در صورتی که هنوز تعدادی باشد  احتمالاً پیغامی چون  این  را خواهید  دید .
نقل‌قول
Display all 388 possibilites? (y or n)
اگر می خواهید  ببینید   nرا بزنید  و اگر دوست  دارید  با جهت  پائین  در این  خط ها جستجو  کنید  .

آفلاین کنجکاو!

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 580
  • جنسیت : پسر
  • الکترونیک + برنامه نویسی + لینوکس
    • یک کنجکاو بلاگ!
فوق العاده بود!
فقط در اینجا یه اشتباهی رخ داده:
< نام کاربری> @ <نام کامپیوتر>:- ~ $
بشه:
< نام رایانه> @ <نام کاربری>:- ~ $
خوب ترجمه شده! با گذشت زمان و کسب تجربه بهتر هم میشه!
ممنون
«پشتکار»«پشتکار»«پشتکار»