انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نظرسنجی

آیا در صورت آماده شدن نهایی هورد، شما حاضر به استفاده از آن هستید؟

بله، حتما استفاده میکنم!
خیر، حرکت توروالدز رو منطقی تر میدانم!
فقط در صورتی که امکانات لینوکس را پیاده کند.
فرقی برایم ندارد.

نویسنده موضوع: نظر شما در مورد هورد (Hurd)  (دفعات بازدید: 6728 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
پاسخ به: نظر شما در مورد هورد (Hurd)
« پاسخ #15 : 25 خرداد 1390، 08:36 ب‌ظ »
ببین از نظر این استالمن و بنیادش این توزیع ها این مشکلها رو دارن مثلا آرچ! اسلاکویر!

http://www.gnu.org/distros/common-distros.html
« آخرین ویرایش: 26 خرداد 1390، 07:17 ب‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
« پاسخ #16 : 25 خرداد 1390، 08:43 ب‌ظ »
خوب؟  :)

آره راست میگه. این توزیع ها این مشکل ها رو دارن. بنیاد گنو نگفته کسی حق نداره استفاده کنه! اطلاع رسانی کرده. نگفته اینا مشکل دارن! گفته این کارشون با فلسفه ما همخوانی نداره. پس باید بگردیم دنبال چیزایی که بتونن جایگزین این برنامه های انحصاری بشن تا توزیع ها مجبور نباشن از اینا استفاده کنن. هدف اینه. نه تحریم توزیع.
در ضمن. ممکنه یکی از مثلا جنتو استفاده کنه ولی از اون پکیج هایی که بصورت غیر آزاد توی مخازن وجود دارن استفاده نکنه. این کاربر جنتویی که استفاده میکنه آزاده.
اعتراف میکنم که از کدک ها استفاده میکنم. ولی امیدوارم روزی برسه که فرمت های آزاد گسترش پیدا کنن.
در کل قرار نیست فرشته باشیم. من مثلا همین که برای آزادی خودم ارزش قائلم و سعی میکنم تا جایی که امکان داره نیازهام رو با نرم افزار آزاد تامین کنم خودش یه حرکت قشنگه. شاید یه روز برنامه نویس ماهری شدم و برای اینا خودم جایگزین ساختم  :)

پس فعلا تا اون موقع در حد یه کاربر توی این جنبش شرکت میکنم...
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 08:45 ب‌ظ توسط Masoud.m »
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #17 : 25 خرداد 1390، 08:44 ب‌ظ »
همونطور که میبینی دبیان تو لیست هست. ولی بنیاد گنو به دبیان داره کمک میکنه.

راستی. سوء تفاهم نشه. نرم افزار آزاد و اپن سورس الان در اغلب قریب به اتفاق پروژه ها فرقی ندارن... این دو تا بنیاد با هم همکاری دارن و با هم برنامه مینویسن..
ولی روزی ممکنه بخاطر نپذیرفتن مجوز جی پی ال 3 توسط برخی افراد به مشکلات جدی بخوریم...
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 08:48 ب‌ظ توسط Masoud.m »
[/color]

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #18 : 26 خرداد 1390، 12:02 ق‌ظ »
برداشت عجیبی کردی عزیز  :)

منظورم اینه که در درجه اول افزایش کاربر نیست. چه برسه به اینکه به قیمت زیر پا گذاشتن خیلی چیزها باشه. الان اوبونتو هدف اصلیش شده افزایش کاربر. نه گسترش فلسفه نرم افزار آزاد. فقط مطرح کردن خودش...
سیستم عامل گنو برای این بوجود اومد که یک نمونه آزاد برای دفاع از آزادی کاربر باشه. که با هسته لینوکس خدا پدرش رو هم بیامرزه کمک شد به این هدف. ولی الان کنونیکال داره فقط به افزایش کاربر فکر میکنه.

در مورد مجوز هم حرفت عجیبه. این یه روال عادی توی دنیا هست. مجوز ها بر اساس شرایط نسخه های مختلف دارن. شرایط امروزی هم طوری هست که نسخه 3 جی پی ال منتشر شده تا جلو سوء استفاده رو بگیره. کار اصلی و وظیفه ی مجوز هست که حواسش به این چیزا باشه. نه راه های متفرقه و عجیب...
توروالدز هم به همون دلیل که گفتم با قاطعیت گفت همیشه 2 میمونه.. حفظ حمایت شرکت های گرگ در لباس گوسفند  :) (افراطی نیستم. میخوام مقصود رو برسونم)
هدف اصلی اوبونتو افزایش کاربر نیست بلکه Linux for human beings است. افزون بر آن که نرم افزارهای غیر آزاد و متن بسته ای که در مخازن اوبونتو قرار گرفته اند با اراده کاربر برگزیده می شوند و کاربری که هوادار آزادی نرم افزار  است از آن ها بهره نمی گیرد. این کار اوبونتو دادن اختیار به کاربر برای برگزیدن راه است که به طور غیر مستقیم به افزایش کاربر هم می انجامد و به هیچ وجه بد نیست.
من هوادار آزادی نرم افزار هستم و از برنامه هایی که اوبونتو در مخازن خود قرار داده و آزاد نیستند بهره نمی گیرم اما نمی توانم به کسی که این نرم افزارها را دوست دارد خرده بگیرم.
بهترین ایده های بشر هم هرگز همه گیر نشدند چرا که اندیشه های بشر یکسان نیست.
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #19 : 26 خرداد 1390، 12:43 ق‌ظ »
زرتشت جان از اونجا که بحث سر چیز دیگه ای هست پس نظراتمون در مورد اوبونتو رو برای خودمون نگه میداریم فعلا. در ضمن. من برای نظر شما خیلی احترام قائلم. چون میدونم با چشم باز و مطالعه حرف میزنید.

خوب. یه سری مطالب جالب در مورد هورد.

این کرنل از نوع میکرو کرنل هست. برخلاف لینوکس که از نوع مونولیتیک هست. توی کرنل میکرو یه چیز خیلی جالب اینه که درایور ها و بسیاری برنامه های دیگه توی کرنل قرار نمیگیرن. بلکه توی فضای کاربری نصب میشن. پس توسعه و دولپ بسیار ساده تری دارند. نیازی نیست هر نسخه کرنل که عوض میشه کلی کار برای امبد کردن درایور ها بکنن. این کار یه مزیت دیگه هم داره... الان خیلی از توزیع ها توی کرنلشون بخاطر همین پچ ها کاملا آزاد نیستن. ولی توی میکرو کرنل شما حتی اگر درایور انحصاری هم نصب کنید بازم خود سیستم عامل کاملا آزاده... پس فرقه بازی و دعوا هم راه نمیوفته  :)
این در مورد بقیه برنامه ها هم صدق میکنه.
ضمنا میکرو کرنل (هورد) بخاطر ساختارش راحت تر قابل توسعه هست (هنوز سرش دعوا هست!) و همچنین پایداری خیلی بالاتری هم داره. تقریبا میشه گفت کرش سیستم توش وجود نداره.

معلوم نیست هورد کی قراره به مرحله انتشار رسمی 1 برسه. ولی داره روش کار میشه و هر روز در حال توسعه هست.

ضمنا. یه چیزی در مورد لایسنس نسخه 3 جی‌پی ال اینه که تنها تفاوتش از نظر محدو.دیت ها و هماهنگی ها با سایر مجوز ها هماهنگ بودن با لایسنس های Apache license v2 and AGPLv3 هست که توی نسخه 2 وجود نداشت. البته بحث محافظت در برابر تیوو هم هست. یعنی فقط مزیت.... خدا میدونه چرا حاضر به تغییر مجوز نیست توروالدز. فقط مسئله تیوو شک بر انگیزه.

چیز جالب دیگه فهمیدم میزارم بقیه هم بخونن. ولی خوب بود اگر بقیه هم شرکت میکردن...
« آخرین ویرایش: 26 خرداد 1390، 12:45 ق‌ظ توسط Masoud.m »
[/color]

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #20 : 26 خرداد 1390، 12:53 ق‌ظ »
راستی. من نمیدونم که هورد روزی به هدفش میرسه یا نه... ممکنه اصلا تا 5 سال دیگه هم منتشر نشه نسخه 1 اون (شاید هیچ وقت) ولی چیزی که مشخصه اینه که کرنل لینوکس باید تغییر رویه بده. لنوکس روز به روز داره بزرگتر و حجیم تر میشه بخاطر ساپورت سخت افزاری و... (مطمئن نیستم ولی چند تا مقاله انگلیسی و تو انجمن ها ذکر شده بود) و این میتونه در آینده براش دردسر ساز بشه.
البته اگر صحت داشته باشه.
[/color]

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #21 : 26 خرداد 1390، 09:00 ق‌ظ »
کرنل لینوکس بدون درایور ها ی غیر آزاد توسط عده ای ساخته شده. کرنل لینوکس تو بیشتر توزیع های مدرن لینوکس تغیررات زیادی رو توش انجام می دن مثل دبیان که بیشترین تغییر رو می ده و از کد های FreeBSD هم توی اون استافاده کرده و کلی تغییر دیگه و بعد خود اوبونتو یک سری تغییر دیگه روش داده. یا خودتون می تونید کرنل لینوکس رو بگیرید هر چی توش باینری (غیر سورس درایور و ... non-free) بود رو برداری و یا حتی یه دیسترو بدی لینوکسش رو تغییر بدی با مجوز gpl 3 یا خیلی کارای دیگه انجام بدی.

کسایی که طرفدار اپن سورسن مخالف اهداف فری سافتویر نیستند فقط در رسیدن به اون اهداف هست که اختلاف دارند و من فکر می کنم رسیدن به اون جایی که همه چیز رایگان باشه از مسیر اپن سورس و به آرامی اتفاق می افته.

در ضمن gpl و یا لایسنس های دیگه یه بحث کاملا فنی نیستند (کامپیونتری) و بیشتر یه متن حقوقی هست و نمی شه روش زیاد فنی حرف زد.

هدف از هورد این نیست که لینوکس رو کنار بزنه بلکه به این دلیل هست که اگر لینوکس منحرف شد از اهداف و یا هر چیز دیگه یه آلترناتیو خوب وجود داشته باشه.
نظرمو در مورد هورد جمع بندی کنم.

به شخصه اگر لینوکس از اهداف دور بشه بدون هیچ درنگی از هورد استفاده می کنم برای من اپن سورس بودن مهم تر از لینوکس است. ولی فعلا نه گنو می خواد نه می شه از اون استفاده کرد و فقط برا دولپر ها هست. از نظر مفاهیم سیتم عامل هم یه سرو گردن (اگر پایدار بشه و جدیتر روش کار شه) بالاتره.
« آخرین ویرایش: 26 خرداد 1390، 09:19 ق‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #22 : 26 خرداد 1390، 09:30 ق‌ظ »
فکر میکنم بعضی وقت ها اینجا بحث های سطح بالا جواب نداره. احسان جان (درسته؟) ممنون که حداقل تو میای و چیزایی که میدونی میگی...

بابا به خدا نه من با کرنل لینوکس دعوا دارم نه استالمن ...
ولی تغییر مجوز امکان نداره. به این سادگی نیست. میشه تغییرش داد ولی نمیتونی مجوزش رو تغییر بدی.

نقل‌قول
کسایی که طرفدار اپن سورسن مخالف اهداف فری سافتویر نیستند فقط در رسیدن به اون اهداف هست که اختلاف دارند و من فکر می کنم رسیدن به اون جایی که همه چیز رایگان باشه از مسیر اپن سورس و به آرامی اتفاق می افته.

خوب پس اختلاف عقیده مشخص شد... من نمیخوام همه چی رایگان باشه... هیچ کس نمیخواد. من میخوام همه چی آزاد باشه... که مجوز جی‌پی‌ال 2 نمیتونه 100 در 100 این آزادی رو تضمین کنه. چون الان بحث تیوو به میون اومده. برای همین از آینده لینوکس نگرانم (منظور من همه جا از لینوکس خود لینوکسه... نه گنو/لینوکس)
اپن سورس در حقیقت میدونی چیه؟ روش توسعه نرم افزار آزاد... یعنی اپن سورس بخش کوچکی از آزاد هست... اپن سورس یه روش توسعه هست ولی آزاد یه مفهوم. پس آزادی و اپن سورس بودن با هم تداخل ندارن... برای همینه که باید اصل رو بچسبیم که اینم جزئی ازش هست...

نقل‌قول
به شخصه اگر لینوکس از اهداف دور بشه بدون هیچ درنگی از هورد استفاده می کنم برای من اپن سورس بودن مهم تر از لینوکس است. ولی فعلا نه گنو می خواد نه می شه از اون استفاده کرد و فقط برا دولپر ها هست. از نظر مفاهیم سیتم عامل هم یه سرو گردن (اگر پایدار بشه و جدیتر روش کار شه) بالاتره.

خوب برای من آزاد بودن مهمه... پس اپن سورس بودن جزئی از آزاد بودنه. فکرش رو بکن. اگر خدایی نکرده یه نرم افزار اپن سورس مثلا تیوو بشه... اون وقت اپن سورس هست ولی چه فایده؟ آزادی تو رو تامین نمیکنه. پس نمیتونی سورس رو تغییر بدی... این دوباره میشه همون انحصاری که قبلا بود... درسته؟ فقط توسعه دهنده از مدل توسعه اپن سورس سود میبره. میشه یه جور استفاده سوء

شاید به زودی این سوالات رو بتونیم از خود استالمن بپرسیم  ;)
[/color]

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #23 : 26 خرداد 1390، 09:53 ق‌ظ »
اره اسمم احسانه

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #24 : 26 خرداد 1390، 12:08 ب‌ظ »
در ضمن gpl و یا لایسنس های دیگه یه بحث کاملا فنی نیستند (کامپیونتری) و بیشتر یه متن حقوقی هست و نمی شه روش زیاد فنی حرف زد.
دقیقا این بحث یک موضوع حقوقی است و نه فنی. آن گاه که موضوعی حقوقی می شود همواره باید توجه داشت که آنچه در متون حقوقی می خوانیم با آنچه در دنیای بیرون روی می دهد گاه به کلی و گاه جزیی متفاوت است. این درباره مجوزها هم صادق است.
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
پاسخ : نظر شما در مورد هورد (Hurd)
« پاسخ #25 : 02 آبان 1392، 07:38 ب‌ظ »
به نظرم به جای بحث های فلسفی باید بریم به کارایی این هسته نگاه کنیم که به نظر من بهتر هست هسته خیلی جالبی داره توی ویکیپدیا نگاه کنید متوجه می شید.
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ