فرض کنید که من قبول کنم که
کارهای عام المنفعه ، دارای ایدولوژی فکری یکسانی با نرم افزارهای آزاد نمی باشد .
الان چند تا سوال اساسی پیش می اد ؟
۱. سیستم عامل اوبونتو با هسته گنو/لینوکس صرفا برای آزادی دست به ساخت این سیستم عامل زدند ؟
من رشته ام کامپیوتر ه و اطلاع دارم که ساخت یک سیستم عامل به چه هزینه هنگفتی و کار زیادی احتیاج داره
۲.الان سایت شما که اومدید فروم پشیبانی برای اوبونتوی فارسی زبان ها درست کردید صرفا برای تبلیغ آزادی ه ؟
۳.یه سایتی مثل دبیرستان شریف که اومده فیلم هاش رو مجانی در اختیار افرادی که توان مالی مناسب ندارن قرار داده و به قول خودش کار خیرخواهانه انجام می ده ، دارای ایدولوژی آزادی نیست ؟
۴.تعریف آزادی از منظر نرم افزار آزاد با تعریف آزادی در جامعه ی معنوی تفاوت داره ؟
آزادی در اسلام[ویرایش]
سید محمد جواد غروی در کتاب مبانی حقوق در اسلام چنین می نویسد که آزادی مطلوب اسلام اینست که بشر بتواند در سایه ی آن به حقوق طبیعی خود دست یابد بنابراین دانشمندان و عالمان باید با قلم و بیان خود امت را آگاه سازند و منافع مادی و معنوی وی را به او بشناسانند تا در نتیجه عدالت و احسان و تعاون بر نیکی و تقوی بر روابط بین مردم حاکم شود و به موازات آن استبداد و خودکامگی از بین برود.[۳] همچنین آزادی قلم و بیان به منظور افشاء حقایق و انتقاد از مفاسد است تا از فساد حکومت و جامعه به هر شکل که باشد جلوگیری شود. حفظ حقوق خلق و تامین و مصالح جامعه و قلع ماده ی ظلم و جنایت و خیانت، تحقق بخش ترقی و استکمال ملت است و این عین آزادی است.[۴]
آزادی در ادبیات[ویرایش]
فرخی یزدی، دو غزل با ردیف آزادی دارد. مطلع غزل اول چنین است:
قسم به عزت و قدر و مقام آزادی که روحبخش جهان است، نام آزادی
همچنین غزل دوم با این مطلع آغاز میشود:
آنزمان که بنِهادم، سر به پای آزادی دست خود زجان شستم، از برای آزادی
منبع =
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%DB%8C