انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: آپدیت فونت ها؛ مجموعه پیشنهادی فونت؟  (دفعات بازدید: 4378 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
یک پوشه فونت دارم که برای سالهای 2008 یا 2009 است. زمانی یک دیسک برنامه های ویندوز xp خریده بودم و پوشه فونتش را نگهداری کردم شامل مجموعه ای از فونتهای فارسی مثل سری B و فونتهای انگلیسی.

آیا فونتها بروزآوری هم دارند؟ مثلا فونت تاهومای سال 90 با تاهمای سال 93 متفاوت است (در این مدت توسعه داده شده)؟

یک مجموعه جدید فونت (که جامع و مانع باشه) برای یک کاربری عادی رو از چه منبعی تهیه کنم؟
چه سری های فونتی رو تهیه کنم (فارسی و هم انگلیسی)؟

مخزنی چیزی وجود داره که پوشه fonts./~ را سینک کنیم؟ مثال
« آخرین ویرایش: 31 تیر 1393، 01:08 ق‌ظ توسط dorfa »

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
پاسخ : آپدیت فونت ها
« پاسخ #1 : 30 تیر 1393، 11:52 ب‌ظ »
نقل‌قول
آیا فونتها بروزآوری هم دارند؟ مثلا فونت تاهومای سال 90 با تاهمای سال 93 متفاوت است (در این مدت توسعه داده شده)؟
بله به‌روز آوری دارن. فکر نکنم مایکروسافت برای فونت‌هاش Changelog دقیق منتشر کنه ولی عموما تغییر ظاهر گلیف‌های، بهتر کردن kerning و hinting و پشتیبانی از اسکریپت‌های جدید، از به‌روزرسانی متداول یه فونته.
نقل‌قول
یک مجموعه جدید فونت (که جامع و مانع باشه) برای یک کاربری عادی رو از چه منبعی تهیه کنم؟
منظورت از جامع و مانع چیه؟ همین الان به احتمال زیاد فونت‌های کافی برای داشتن یه سیستم کارا رو روی سیستمت داری.
نقل‌قول
چه سری های فونتی رو تهیه کنم (فارسی و هم انگلیسی)؟
فونت‌های که دوست داری. مثلا من برای انگلیسی فونت‌های Open Sans, Source Sans Pro, Cantarell و برای فارسی نسیم و Droid Arabic رو دوست دارم.
نقل‌قول
مخزنی چیزی وجود داره که پوشه fonts./~ را سینک کنیم؟ مثال
نزدیک‌ترین چیزی که تونستم پیدا کنم.
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
پاسخ : آپدیت فونت ها
« پاسخ #2 : 31 تیر 1393، 01:06 ق‌ظ »
ممنون از پاسخ دقیق.
این نسیم پولیه! اگر بخواهیم فقط وبگردی کنیم برای کامپیوتر خانگی هم باید بخریم؟
ولی در سیستم من هم نسیم هست هم b nasim ???
منظورت از جامع و مانع چیه؟ همین الان به احتمال زیاد فونت‌های کافی برای داشتن یه سیستم کارا رو روی سیستمت داری.
فونتهای روی سیستم رو خودم بعد از نصب در fonts. گذاشتم.

به روزترین سری فونت فارسی در این زمان چیه؟

آیا تعداد زیاد فونتها باعث کندی سیستم یا نرم افزارها می شه؟
(در این لحظه 612 فونت انگلیسی، 598 فونت فارسی، یک پوشه به اسم Arabic که 119 فونت داخلشه و 70 فونت symbol نصب دارم، زیاده یا تعداد مهم نیست؟)

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
پاسخ : آپدیت فونت ها؛ مجموعه پیشنهادی فونت؟
« پاسخ #3 : 31 تیر 1393، 01:52 ق‌ظ »
نقل‌قول
ممنون از پاسخ دقیق.
این نسیم پولیه! اگر بخواهیم فقط وبگردی کنیم برای کامپیوتر خانگی هم باید بخریم؟
آره باید بخری. ۱۲۰ یورو برای فونت نرمال و Bold قیمت بسیار مناسبیه.
نقل‌قول
ولی در سیستم من هم نسیم هست هم b nasim ???
این‌ها نسخه پایرت شده هستن و استفاده ازشون رو توصیه نمیکنم. اگر فونت رو بخری، Rosetta نسخه‌های بعدی رو به رایگان برات میفرسته.
نقل‌قول
به روزترین سری فونت فارسی در این زمان چیه؟
به نظرم نسیم. Weight های مختلف داره، Kerning ش بسیار دقیقه. از امکانات مختلف OpenType مثل Ligatures پشتیبانی میکنه.
نقل‌قول
آیا تعداد زیاد فونتها باعث کندی سیستم یا نرم افزارها می شه؟
(در این لحظه 612 فونت انگلیسی، 598 فونت فارسی، یک پوشه به اسم Arabic که 119 فونت داخلشه و 70 فونت symbol نصب دارم، زیاده یا تعداد مهم نیست؟)
فکر نمیکنم سیستم رو کند کنه چون تمام این فونت‌ها هم زمان توی حافظه کپی نمیشه، فقط فونت‌های که در حال حاضر استفاده میشه.
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
« پاسخ #4 : 31 تیر 1393، 02:25 ق‌ظ »
فونت BBC Nasim هم هست که رایگان. فونت Noto Naskh و Droid Naskh هم خوبن. فونتای فارسی رو برو از p30download بگیر.

Frsi-web-sharif هم یه سری فونت داره.
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
« پاسخ #5 : 31 تیر 1393، 04:56 ق‌ظ »
فونت ها هم نیاز به بروزرسانی دارن. چند وقت پیش جدیدترین مجموعه فونت فارسی ارایه شد که من در وبلاگم معرفی کردم و لینک دانلود مستقیمشون رو گذاشتم: دانلود جدیدترین فونت‌های استاندارد فارسی به همراه آموزش نصب فونت در لینوکس
غیر از اون اگه به سایت سافتگذر مراجعه کنی یه مجموعه حدود 50 تایی از فونت های پرکاربرد فارسی رو داره که اگه در کنار مجموعه بالا دانلود و نصب کنی دیگه هیچ مشکلی نخواهی داشت.
برای انواع روش های نصب فونت در لینوکس هم در همون مطلب وبلاگم توضیحات کامل رو ارائه دادم.
« آخرین ویرایش: 31 تیر 1393، 09:56 ق‌ظ توسط MrAli »
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir