انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: طریقه کار با مخازن  (دفعات بازدید: 3389 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین melinux

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
طریقه کار با مخازن
« : 21 خرداد 1393، 09:54 ق‌ظ »
لطفا راهنمایی کنید
سلام دوستان من یک تازه واردم و میخواستم بدونم چطور با مخازن میتونم کارکنم ؟؟
 چطوری کارکردن با مخازن و نصب برنامه رو یاد بگیرم؟ لطفا کمک کنید

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
پاسخ : طریقه کار با مخازن
« پاسخ #1 : 21 خرداد 1393، 12:16 ب‌ظ »
سلام،بذار برات کامل توضیح بدم
توی اوبونتو شما چند راه برای نصب نرم افزار داری
یکی اینکه شما یه فایل .deb دانلود کردی و خیلی راحت روش دابل کلیک میکنی و نرم افزار داخل software center باز میشه و شما میزنی install و تمام!(مثل .exe در ویندوز)
حالت دوم فایل .deb نرم افزار رو نداری و source نرم افزار که معمولا در فایل فشرده .tar.gz هست رو دانلود کردی ککه باید کامپایلش کنی و نصب کنی(اگه تازه کار هستی فعلا این روش رو استفاده نکن تا یه کم قوی تر بشی و این روش رو هم امتحان کنی)
حالت سوم که قابل اعتماد تر و راحت تر هست، اینه که شما software center رو باز میکنی و نرم افزارت رو سرچ میکنی و install میکنی!خب در این حالت چه اتفاقی میفته؟نرم افزار شما از مخازن رسمی اوبونتو به طور اتوماتیک دانلود میشه و نصب میشه.این کار داره با یه واسط گرافیکی انجام میشه که همون software center هست.
مثلا فرض کن شما smplayer رو میخوای از software center نصب کنی!که سرچ میکنی و همونطور که گفتم نصب میکنی،یه راه غیر گرافیکی هم داره نصب این برنامه!که از طریق ترمینال نصبش کنی و ترمینال رو باز کنی (در اکثر توزیع ها با زدن Alt+Ctrl+T ) باز میشه و این دستور رو بزنی
sudo apt-get install smplayerکه کلمه sudo برای دسترسی ریشه هست چون توی لینوکس برای نصب نرم افزار باید دسترسی ریشه داشته باشی،حالا جای اسم smplayer هر نرم افزاری که میخوای نصب کنی میتونه باشه
حالا یه وقتی هست که شما نرم افزارت رو داخل مخازن رسمی اوبونتو نمیتونی پیدا کنی،مثلا میخوای جدیدترین ورژن wine رو نصب کنی که هنوز وارد مخازن اوبونتو نشده!(چون نرم افزار ها باید روند تست و ... رو بگذرونند تا وارد مخازن اوبونتو بشن برای همین با تاخیر انجام میشه)
خب حالا باید یک مخزن غیر رسمی که این برنامه رو داخل خودش داره گیر بیاری و به مخازنت اضافه کنی تا از اونجا نصب بشه!(البته باید دقت کنی که این حالت امنیت کمتری وجود داره چون مخزن رسمی نیست،پس دقت کن هر مخزنی اضافه نکنی)خب با یه سرچ ساده داخل گوگل و ...پیداش میکنی که این مخزن هست ppa:ubuntu-wine/ppa
خب حالا باید با دستور زیر اضافش کنی
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppaحالا مخزنت اضافه شد.باید یک بار دستور update رو بزنی تا سیستمت اطلاعاتش رو درباره مخازنی که داری update کنه تا بفهمه این مخزن که اضافه شده و چه چیزای جدیدی داخلش اومده.با دستور update سیستمت اطلاعات خودش رو درباره کل مخازنی که اضافه کردی و مخازن رسمی اوبونتو و ... به روز میکنه. پس دستور زیر رو میزنی
sudo apt-get updateخب حالا نوبت نصب نرم افزار میرسه که همونطور که گفتم با دستور زیر نصب میشه
sudo apt-get install wine1.7
« آخرین ویرایش: 21 خرداد 1393، 12:21 ب‌ظ توسط علیرضاامیرصمیمی »

آفلاین melinux

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 21 خرداد 1393، 01:17 ب‌ظ »
یکی اینکه شما یه فایل .deb دانلود کردی و خیلی راحت روش دابل کلیک میکنی و نرم افزار داخل software center باز میشه و شما میزنی install و تمام!(مثل .exe در ویندوز)
حالت دوم فایل .deb نرم افزار رو نداری و source نرم افزار که معمولا در فایل فشرده .tar.gz هست رو دانلود کردی ککه باید کامپایلش کنی و نصب کنی(اگه تازه کار هستی فعلا این روش رو استفاده نکن تا یه کم قوی تر بشی و این روش رو هم امتحان کنی)
حالت سوم که قابل اعتماد تر و راحت تر هست، اینه که شما software center رو باز میکنی و نرم افزارت رو سرچ میکنی و install میکنی!خب در این حالت چه اتفاقی میفته؟نرم افزار شما از مخازن رسمی اوبونتو به طور اتوماتیک دانلود میشه و نصب میشه.این کار داره با یه واسط گرافیکی انجام میشه که همون software center هست.
مثلا فرض کن شما smplayer رو میخوای از software center نصب کنی!که سرچ میکنی و همونطور که گفتم نصب میکنی،یه راه غیر گرافیکی هم داره نصب این برنامه!که از طریق ترمینال نصبش کنی و ترمینال رو باز کنی (در اکثر توزیع ها با زدن Alt+Ctrl+T ) باز میشه و این دستور رو بزنی
sudo apt-get install smplayerکه کلمه sudo برای دسترسی ریشه هست چون توی لینوکس برای نصب نرم افزار باید دسترسی ریشه داشته باشی،حالا جای اسم smplayer هر نرم افزاری که میخوای نصب کنی میتونه باشه
حالا یه وقتی هست که شما نرم افزارت رو داخل مخازن رسمی اوبونتو نمیتونی پیدا کنی،مثلا میخوای جدیدترین ورژن wine رو نصب کنی که هنوز وارد مخازن اوبونتو نشده!(چون نرم افزار ها باید روند تست و ... رو بگذرونند تا وارد مخازن اوبونتو بشن برای همین با تاخیر انجام میشه)
خب حالا باید یک مخزن غیر رسمی که این برنامه رو داخل خودش داره گیر بیاری و به مخازنت اضافه کنی تا از اونجا نصب بشه!(البته باید دقت کنی که این حالت امنیت کمتری وجود داره چون مخزن رسمی نیست،پس دقت کن هر مخزنی اضافه نکنی)خب با یه سرچ ساده داخل گوگل و ...پیداش میکنی که این مخزن هست ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppaحالا مخزنت اضافه شد.باید یک بار دستور update رو بزنی تا سیستمت اطلاعاتش رو درباره مخازنی که داری update کنه تا بفهمه این مخزن که اضافه شده و چه چیزای جدیدی داخلش اومده.با دستور update سیستمت اطلاعات خودش رو درباره کل مخازنی که اضافه کردی و مخازن رسمی اوبونتو و ... به روز میکنه. پس دستور زیر رو میزنی
sudo apt-get updateخب حالا نوبت نصب نرم افزار میرسه که همونطور که گفتم با دستور زیر نصب میشه

خیلی ممنون از توضیح و راهنمایی خوبتان! البته بنده از اوبونتو استفاده نمی کنم از توزیع gnew sense که برپایه دبیان هستش استفاده میکنم من هروقت که تو ترمینال از طریق دستور می خوام برنامه رو نصب کنم خطا میده : E; cannot locate ... یه اینجور خطایی میده و اکثر برنامه ها رو میگه در مخزن پیدا نکردم! حالا من چطوری میتونم این مخارنم رو آپدیت کنم ؟ البته هروقت آپدیت رو مزینم میگه سیستم آپدیته! اگر ممکنه در این مورد نیز بنده را کمک کنید! با تشکر

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #3 : 21 خرداد 1393، 01:50 ب‌ظ »
لطفا متن خطا رو کامل بذار :)
پیشنهاد من :
سعی کن همیشه از توزیع های معتبر و پر طرفدار استفاده کنی که ساپورت بیشتری دارند مثل اوبونتو! اینجوری هم به مشکل کمتری بر میخوری و هم اگه مشکل پیدا کردی راه حلش ساده تر هست!چون کاربر بیشتری داره و یه شرکت پر قدرت مثل کنونیکال ساپورتش میکنه

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
« پاسخ #4 : 21 خرداد 1393، 02:15 ب‌ظ »
gnew sense یه توزیع کاملا آزاد هست که هر چیز غیر آزاد ازش حذف شده.فکر کنم حتی از مخازنش ;)

آقای استالمن از این توزیع استفاده میکنه ;)
« آخرین ویرایش: 21 خرداد 1393، 02:17 ب‌ظ توسط Ghost Shadow »

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #5 : 21 خرداد 1393، 03:15 ب‌ظ »
gnew sense یه توزیع کاملا آزاد هست که هر چیز غیر آزاد ازش حذف شده.فکر کنم حتی از مخازنش ;)

راست میگیا!یادم رفته بود
;D
خدایا توبه ! ;D
طبیعتا کار با همچین توزیعی مشکل تره یعنی خب دستت بسته تره
« آخرین ویرایش: 21 خرداد 1393، 03:17 ب‌ظ توسط علیرضاامیرصمیمی »

آفلاین melinux

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 21 خرداد 1393، 04:06 ب‌ظ »
لطفا متن خطا رو کامل بذار :)
پیشنهاد من :
سعی کن همیشه از توزیع های معتبر و پر طرفدار استفاده کنی که ساپورت بیشتری دارند مثل اوبونتو! اینجوری هم به مشکل کمتری بر میخوری و هم اگه مشکل پیدا کردی راه حلش ساده تر هست!چون کاربر بیشتری داره و یه شرکت پر قدرت مثل کنونیکال ساپورتش میکنه

چشم متن کامل خطا رو میذارم ! 

آفلاین melinux

• Newbie
  • *
« پاسخ #7 : 21 خرداد 1393، 04:09 ب‌ظ »

واو! چه جالب اصلا نمیدونستم! راستش من این توزیع رو از سایت گنو دانلود کردم! مرجع فارسی واسه این پیدا نکردم ! شما مرجع فارسی سراغ دارید؟

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4107
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #8 : 21 خرداد 1393، 07:33 ب‌ظ »
سلام دوست عزیز، اگه به دلایل خاصی نیاز به «گنوسنس» دارید، که هیچی، در غیر این‌صورت و اگه می‌خواید یه توزیع مطابق دیدگاه‌های بنیاد نرم‌افزار آزاد داشته باشید، من تریسکل رو پیشنهاد می‌کنم.

توزیع گنوسنس یه خورده قدیمی هست و بر پایه‌ی دبیان ۶. در هر حال محتویات SourcesList رو بذار تا ببینیم که چی هست داخلش.
$ cat /etc/apt/sources.list

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #9 : 21 خرداد 1393، 08:10 ب‌ظ »
سلام دوست عزیز، اگه به دلایل خاصی نیاز به «گنوسنس» دارید، که هیچی، در غیر این‌صورت و اگه می‌خواید یه توزیع مطابق دیدگاه‌های بنیاد نرم‌افزار آزاد داشته باشید، من تریسکل رو پیشنهاد می‌کنم.

توزیع گنوسنس یه خورده قدیمی هست و بر پایه‌ی دبیان ۶. در هر حال محتویات SourcesList رو بذار تا ببینیم که چی هست داخلش.
$ cat /etc/apt/sources.list

تریکسل خیلی توزیع خوبیه و کاملا آزاد هست

آفلاین GamEEK

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 255
« پاسخ #10 : 21 خرداد 1393، 09:14 ب‌ظ »
اگه ممکنه درباره ی کامپایل کردن برنامه هایی با پسوند .tar.gz بیشتر توضیح بدین!!  من اینجور برنامه ها رو دانلود کردم و اکثرا از طریق ترمینال فایل هایی که پسوند .run  یا .sh دارند رو اجرا کردم و برنامه اجرا شده !!  ولی هیچوقت نتونستم نصبشون کنم !!  :o

آفلاین QSBuntu

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
« پاسخ #11 : 21 خرداد 1393، 09:39 ب‌ظ »
این خطایی که به اختصار نوشتیش رو فک کنم من چندبار باهاش مواجه شدم
اول مطمئن شو برنامه ی دیگه ای درحال نصب و آپدیت و ارتقا و ... نیس
بعد تو ترمینال دستور آپدیت و آپگرید رو بزنی حل میشه... یعنی در اصل آپگرید رو بزنی کافیه
چون  معمولا با آپگرید، پکیج لیست رو که آپدیت میکنه بعدش مشکل من حل میشه!
دستور توزیع شما رو نمیدونم ولی دستور اوبونتویی آپگرید اینه :
sudo apt-get upgradeدستور آپدیت رو هم علیرضا گف

بعدش هم بزن برنامه ت نصب شه
زندگی خواهم کرد... خواهم زیست ... و میجنگم حتی اگر........................

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #12 : 22 خرداد 1393، 12:18 ق‌ظ »
کلا برای نصب معمولا یه فایل help یا read me یا ... داخل فایل فشرده هست که فرآیند نصب رو راهنمایی میکنه
این لینک کامپایل رو خیلی خوب و ساده توضیح داده و مثال هم زده

آفلاین GamEEK

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 255
« پاسخ #13 : 22 خرداد 1393، 06:44 ق‌ظ »
کلا برای نصب معمولا یه فایل help یا read me یا ... داخل فایل فشرده هست که فرآیند نصب رو راهنمایی میکنه
این لینک کامپایل رو خیلی خوب و ساده توضیح داده و مثال هم زده
مرسی!!! مفید بود!!!!!