به نام زیبای مطلق
نصب لینوکس بر روی USB Hard Drive
امروز بالخره تصمیم گرفتم که یه جستجو در گوگل کنم و ببینم آیا روی هارد اکسترنال هم میشه لینوکس رو نصب کرد یا نه . آخه نه اینکه روی یه USBبه حجم ۴ گیگ نصب میشه ، حتما باید روی هارد اکسترنال هم نصب بشه .
چرا باید گنو/لینوکسم رو روی هارد خارجیم نصب کنم :
۱- چون فرمت هاردهای من 3 extاست پس باید برای جابجایی و تبادل اطلعات با کامپیوترهای دیگه، همیشه یک دیسک زندهی لینوکس همراهم باشه و کامپیوتر اونها رو با دیسک زنده بال بیارم و اطلاعات رو جابجا کنم .
۲- چون من با گنو/لینوکس خودم خیلی راحتترم و میتونم تنظیماتم رو هم با خودم جابجا کنم ( ScrapBookدر فایرفاکس)
پ.ن: دلیل اینکه چرا من تمام هارد هایم فرمت لینوکسی دارد اینه : بخاطر امنیت و ویروسهای ویندوزی که اطلعات هارد رو از بین میبرند .
دو دلیل داشتم برای اینکه بجای usbاز هارد استفاده کنم :
۱- قیمت زیاد usbهای حجیم .
۲- فضای زیاد برای جابجایی اطلعات .
روش کار :
نصب گنو/لینوکس روی USB Hardخیلی راحته . فقط چندتا نکته داره که شاید دونستنش مهم باشه :
۱- اول باید هاردهای داخلی یا اینترنال خودتون رو در بایوس غیر فعال کنید .
۲- خیلی عادی و از روی دیسک زنده شروع به نصب گنو/لینوکس کنید .
پ.ن: در اینجا فرض میکنم که شما نصب عادی گنو/لینوکس رو بدونید .
نکته : سعی کنید قبل از شروع هارد خارجی خود را برای نصب ، پارتیشنبندی کنید . چون در هنگام اجرا از روی دیسک زنده سرعت کمتر از حالت عادی است .
۳- دقت کنید که هیچ کدام از پارتیشنهای موجود در USB Hardشما نباید مونت باشند .
نکته : در غیر اینصورت هیچ درایوی در هنگام نصب شناخته نمیشود .
۴- بعد از نصب و هنگامی که از شما برای مکان نصب بوت لودر) (Boot Loaderسوال میشود ، مکان نصب را حتما و حتما باید از روی پیشفرض یعنی 0 hdیا ) (Master Boot Record) (MBRبردارید و به پارتیشن اصلی USB Hardمانند sdaانتقال دهید .
۵- تمام شد .
هاردهای داخلی خود را فعال کنید و در بایوس First Bootسیستم را بر روی usbقرار دهید . در هنگام بال آمدن ، سیستم بدون آنکه به صفحه اصلی گراب شما وارد شود ، به گراب نصب شده در روی USB Hard میرود .
نکته : برای برگشت به سیستم خودتان یا هارد را جدا کنید و یا First Bootرا به حالت اول برگردانید .
منبع :
http://www.novell.com/communities/node/4536/how-create-external-usb-bootable-linux-hard-drive-without-dual-bootفایل با فرمت pdf در پیوست : تبدیل شده با این آفیس
منبع فارسی :
http://yeenghelabi.wordpress.com/2009/04/16/%d9%86%d8%b5%d8%a8-%d9%84%db%8c%d9%86%d9%88%da%a9%d8%b3-%d8%a8%d8%b1-%d8%b1%d9%88%db%8c-usb-hard-drive/یا علی