انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: هشدار به کاربران اندروید  (دفعات بازدید: 1782 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین x

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 561
  • جنسیت : پسر
هشدار به کاربران اندروید
« : 19 امرداد 1393، 02:33 ب‌ظ »
سلام
امکان جاسوسی از دوربین موبایل شما وجود دارد.
عکس گرفتن محرمانه و بدون صدا از دزدی که موبایل اندروید شما را به سرقت برده، یکی از ویژگی های پرکاربردی ست که بسیاری از برنامه های امنیتی اندروید قادر به انجام آن هستند. اما پرسشی که بوجود می‌آید این است: هنگامی که برنامه‌های امنیتی قادر به استفاده از چنین ویژگی‌هایی هستند، چرا هکرها نتوانند از آن به راحتی استفاده کنند؟

تازه ترین گزارش‌های امنیتی درباره سیستم اندروید حاکی از آن است که دستکاری هوشمندانه قوانین داخلی این سیستم موبایل برای استفاده از دوربین گوشی‌های هوشمند می تواند منجر به افشای بسیاری از اطلاعات شما شود. این اطلاعات افشا شده، گستره وسیعی از اطلاعات مکانی، اطلاعات تصویری و حتی کارهایی که انجام می دهید را در بر می گیرد.

این گزارش پیرامون نقص امنیتی سیستم اندروید در وبلاگ سیمون سیدر، دانشمند لهستانی علوم کامپیوتری، منتشر شده است. در این گزارش آمده است که اپلیکیشن های اندرویدی می توانند بدون نشان دادن هرگونه نوتیفیکیشن یا صدا، با دوربین موبایل شما عکس برداری کنند و این عکس ها را از طریق اینترنت به سرور مشخصی بفرستند.

آقای سیدر گفته به صورت تصادفی و هنگامی که روی پروژه دانشگاهی درس امنیت شبکه و کامپیوتر کار می کرده، متوجه این موضوع شده است. این وبلاگ نویس لهستانی افزوده است که در هنگام شروع کار، وی به دنبال بررسی امنیت در USB بود اما اندروید نظرش را جلب کرد و سرانجام تصمیم گرفت به بررسی امنیت اپلیکیشن هایی بپردازد که از کاربر درخواست استفاده از دوربین را می کنند.

در هنگام کار روی این پروژه، سیدر متوجه بسیاری از اپلیکیشن ها همچون Mobile Hidden Camera شد که می توانند هرگونه نشانه‌های فیزیکی استفاده از دوربین نظیر صدای عکسبرداری و یا نور فلش را خاموش کرده و به عکس برداری بپردازند. پس از انجام برخی آزمایش‌ ها، سیدر همچنین متوجه شد که در برخی از این اپلیکیشن ها نشانه هایی از وجود برخی قابلیت های جاسوسی نیز به چشم می خورد.

سیدر چندین ایده را برای بررسی امنیتی دوربین ها در سیستم آندروید را آزمایش کرد. او می دانست اگر از دوربین موبایل استفاده کند، سیستم اندروید به گونه ای طراحی شده است که پیش نمایش عکس را برای کاربر به نمایش می گذارد. بنابر این او به فکر ایده هایی نظیر مخفی کردن پیش نمایش، شفاف کردن عکس گرفته شده تا اندازه ای که عکس به نمایش در نیاید و مخفی کردن عکس با به نمایش در آوردن نمایی دیگر افتاد که تقریبا در همه حالت ها با شکست مواجه شد. چرا که سیستم اندروید این اجازه را به او نمی داد. او البته متوجه شد که با دستکاری در حالت آخر می تواند به خواسته خود برسد.

سیدر برای رسیدن به هدف خود، برنامه ای نوشت و پیش نمایش عکس گرفته شده را تنها به صورت یک پیکسل یک در یک طراحی و آن را در اسکرین موبایل نکسوس ۵ خود به نمایش گذاشت. در واقع این یک پیکسل در صفحه نمایش موبایل های امروزی که به صورت HD طراحی می‌شوند، مساحت زیادی را اشغال نمی‌کند و به هیچ عنوان قابل رویت نیست. برای مثال، در هر اینچ صفحه نمایش موبایل سیدر، ۴۴۵ پیکسل وجود دارد و این موضوع را به خوبی نشان می دهد.

با اجرای این کار او توانست حتی در حالت خاموش صفحه نمایش نیز از دوربین موبایل استفاده کند و عکس بگیرد. گوگل پس از شناسایی این باگ، اعلام کرده است که در حال کار روی این موضوع بوده و برای رفع این مشکل تلاش می کند.

سیدر در پست وبلاگی خود در معرفی این مشکل چندین راهکار را برای محافظت بیشتر کاربران اندروید و در امان ماندن از حملات مشابه از سوی هکرها نیز پیشنهاد کرده است. پیشنهادهای او عبارتند از:

۱- در هنگام نصب برنامه به اجازه دسترسی هایی که به برنامه می دهند دقت کنید و به همه برنامه ها اجازه دسترسی به دوربین را ندهید. به طور مثال، یک برنامه یادداشت برداری ساده، نیازی به استفاده از دوربین ندارد.

۲- از حساب کاربری گوگل خود به خوبی محافظت کنید، چرا که اگر هکری به حساب کاربری گوگل یک کاربر دسترسی پیدا کند، از این طریق می‌تواند بدون اجازه آن کاربر، بر روی گوشی وی برنامه های دلخواه خود را نصب کند.

۳- بهتر است کلیه اپلیکیشن هایی که مورد استفاده قرار نمی گیرند را از موبایل خود پاک کنید.

۴- این امکان وجود دارد که هکرها به موبایل شما نفوذ پیدا کنند و شما متوجه این موضوع نشوید. یکی از راههای مشخص شدن این موضوع، مصرف غیر عادی باطری و یا مصرف بیش از حد پهنای باند اینترنت است. برای بررسی این موارد کافی ست به بخش تنظیمات موبایل خود و زیربخش های باتری یا data usage مراجعه کنید تا میزان مصرف خود را ببینید.

۵- به اپلیکیشن های بک گراند موبایل خود دقت کنید و ببینید آیا برنامه های اجرا شده واقعا نیازی به اجرا در پس زمینه موبایل دارند یا خیر. برای این منظور کافیست به بخش تنظیمات رفته و از بخش برنامه ها یا (apps) و گزینه running apps را انتخاب کنید.
http://snacksforyourmind.blogspot.co.uk/2014/05/exploring-limits-of-covert-data.html