انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: چطور میشه با فایل exe بایوس رو آپدیت کرد!؟  (دفعات بازدید: 4589 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Merdad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • سوسیال دموکراسی
    • اولین مرجع آموزش گرافیک با گیمپ
چطور میشه با فایل exe بایوس رو آپدیت کرد!؟
« : 08 اردیبهشت 1394، 09:41 ب‌ظ »
در راستای پایدار موندن مشکل مطرح شده در این تاپیک (http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,114407.0.html)، و کلافه شدن من، یه سری جستجوهای دیگه هم کردم و همچنان بی نتیجه موند. ولی به عنوان آخرین راه معمولا همه پیشنهاد آپدیت بایوس رو دادن که تصمیم به انجام گرفتم.

آپدیت رو از اینجا گرفتم (http://support.fujitsupc.com/CS/Portal/supportsearch.do?srch=DOWNLOADS&Series=A%20Series&Model=AH530&ProductType=Notebook%20PC)
اما فایلش exe ویندوزی هست. چطور باید اینو بنصبم و بایوس آپ شه!؟
«زندگی میگن برای زنده‌هاست»

آفلاین GamEEK

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 255
پاسخ : چطور میشه با فایل exe بایوس رو آپدیت کرد!؟
« پاسخ #1 : 08 اردیبهشت 1394، 09:43 ب‌ظ »
من یه ویندوز کوچولو نصب کردم  ;D ! بایوس رو آپدیت کردم  :o !!  ویندوز کوچولو رو به سرعت پاک کردم !!!  \\:D/ \\:D/ \\:D/

آفلاین Merdad

• Sr. Member
  • *
  • سوسیال دموکراسی
« پاسخ #2 : 08 اردیبهشت 1394، 10:01 ب‌ظ »
من یه ویندوز کوچولو نصب کردم  ;D ! بایوس رو آپدیت کردم  :o !!  ویندوز کوچولو رو به سرعت پاک کردم !!!  \\:D/ \\:D/ \\:D/
آخه این کوچولو کوچولوها یهو فایل‌های بزرگ بزرگ رو از بین می‌برن ](*,)
کلی فایل دارم و جای دیگه‌ای هم برای انتقال این مقدار فایل ندارم. پس یه راهی که هرچی شد، لینوکس سر جاش سالم بمونه و فایلای من تکون نخوره. یچی بی‌خطر  ;D

می‌شود عایا یه درایو ساخت. ویندوز نصب کرد. آپدیتو انجام داد و بعد درایو پاک کرد و همه چی مثل روز اول!؟

آفلاین GamEEK

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 255
« پاسخ #3 : 08 اردیبهشت 1394، 10:27 ب‌ظ »
آخه این کوچولو کوچولوها یهو فایل‌های بزرگ بزرگ رو از بین می‌برن ](*,)
کلی فایل دارم و جای دیگه‌ای هم برای انتقال این مقدار فایل ندارم. پس یه راهی که هرچی شد، لینوکس سر جاش سالم بمونه و فایلای من تکون نخوره. یچی بی‌خطر  ;D

می‌شود عایا یه درایو ساخت. ویندوز نصب کرد. آپدیتو انجام داد و بعد درایو پاک کرد و همه چی مثل روز اول!؟
امتحان نکردم ولی اگه بتونی از دیسک live ویندوز استفاده کنی شاید موثر باشه !!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19741
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 09 اردیبهشت 1394، 12:11 ق‌ظ »
بله. فقط گرابت پاک می‌شه که فدای سرت، تعمیرش می‌کنی
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Merdad

• Sr. Member
  • *
  • سوسیال دموکراسی
« پاسخ #5 : 09 اردیبهشت 1394، 09:48 ق‌ظ »
خب این راهو می‌گی؟ یا لینک راهنمایی و جایی. اون قسمت آخرشم فقط باشه  ;D

آفلاین !

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
« پاسخ #6 : 09 اردیبهشت 1394، 10:11 ق‌ظ »
خب این راهو می‌گی؟ یا لینک راهنمایی و جایی. اون قسمت آخرشم فقط باشه  ;D

ی فلش مموری سالم و سرحال وصل کن و روش ویندوز نصب کن و سیستمو با فلش بوت کن کاراتو بکن. کارت تموم شد دوباره هاردتو بوت کن احتمالا گرابتم سالم باشه.
اگر نبود که درمورد تعمیر گراب تو انجمن بگرد راحته
I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub

آفلاین userb

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 96
« پاسخ #7 : 09 اردیبهشت 1394، 12:54 ب‌ظ »
در راستای پایدار موندن مشکل مطرح شده در این تاپیک (http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,114407.0.html)، و کلافه شدن من، یه سری جستجوهای دیگه هم کردم و همچنان بی نتیجه موند. ولی به عنوان آخرین راه معمولا همه پیشنهاد آپدیت بایوس رو دادن که تصمیم به انجام گرفتم.

آپدیت رو از اینجا گرفتم (http://support.fujitsupc.com/CS/Portal/supportsearch.do?srch=DOWNLOADS&Series=A%20Series&Model=AH530&ProductType=Notebook%20PC)

البته احتمالا شما تا حالا آپدیت رو انجام دادید. اما این راه هم هست (برای غیر efi):
فایل freedos را دانلود کنید (iso. و ۸ مگ) و با استفاده از dd روی فلش مموری کپی کنید:

فایل مناسب با سایز فلش‌مموری را از این صفحه دریافت و اکسترکت کنید. با توجه به این راهنما فلش‌مموری را قابل بوت کنید.
راه ساده‌تر!
فلش‌مموری را با استفاده از دستور زیر فرمت و سپس بوتیبل کنید:
mkdosfs -n 'DOS' -I /dev/sdX -F 32
syslinux -s /dev/sdX

فایل FreeDOS.IMG را با استفاده از دستور زیر ماونت کنید:
mkdir /mnt/tmp
mount -o loop,offset=512 FreeDOS.img /mnt/tmp

فایل‌های موجود در /mnt/tmp را روی فلش‌مموری کپی کنید. فلش‌مموری آماده است؛ شما می‌تونید بعد از راه‌اندازی دوباره سیستم و انتخاب گزینه مناسب در منو، از طریق وارد کردن :C به فلش‌مموری دسترسی پیدا کنید.

فایل Phoenix Flasher تحت DOS را دانلود، و بعد داخل فلش مموری اکسترکت کنید.
فایل آپدیت بایوس را با دستور زیر اکسترکت کنید:
unrar x AH530_BIOS_ver.1.14.exe
و فایل ROM. اکسترکت شده را داخل فلش مموری -در کنار فایل فونیکس فلشر- کپی کنید (یکی از فایل‌های رام موجود در داخل یکی از پوشه‌ها، فرقی نداره).
سیستم را راه‌اندازی دوباره کنید و با دستور زیر بایوس رو فلش کنید:
phlash16.exe  BIOS_FILE.ROM
نکته! قبل از اجرای دستور بالا، ابتدا phlash16.exe رو به تنهایی یا با سوییچ ?/ اجرا کنید، و راهنمای دستور کار رو بگیرید. چون بعضی از برنامه‌های فلش بایوس دارای منو یا سوییچ برای آپدیت کردن هستند. همچنین یک کپی از فایل ROM. با پسوند WPH. داشته باشید.
نمونه سوییچ‌های PHLASH16:

/c Clear CMOS Checksum
/v Verify after each flash
/s Remove the irritating beeps sounds made during flashing
/x ignore xms memory protection
« آخرین ویرایش: 10 اردیبهشت 1394، 10:43 ق‌ظ توسط userb »

آفلاین Merdad

• Sr. Member
  • *
  • سوسیال دموکراسی
« پاسخ #8 : 09 اردیبهشت 1394، 07:51 ب‌ظ »

البته احتمالا شما تا حالا آپدیت رو انجام دادید. اما این راه هم هست (برای غیر efi):
فایل freedos را دانلود کنید (iso. و ۸ مگ) و با استفاده از dd روی فلش مموری کپی کنید:
dd if=./freedos.iso of=/dev/sdb1 bs=4M && sync
فایل Phoenix Flasher تحت DOS را دانلود، و بعد داخل فلش مموری اکسترکت کنید.
فایل آپدیت بایوس را با دستور زیر اکسترکت کنید:
unrar x AH530_BIOS_ver.1.14.exe
و فایل ROM. اکسترکت شده را داخل فلش مموری -در کنار فایل فونیکس فلشر- کپی کنید (یکی از فایل‌های رام موجود در داخل یکی از پوشه‌ها، فرقی نداره).
سیستم را راه‌اندازی دوباره کنید و با دستور زیر بایوس رو فلش کنید:
phlash16.exe  BIOS_FILE.ROM
مرسی بابت پاسختون.
فقط قبل از اینکه من اینارو اجرا کنم یه چیز خیلی خیلی مهم. به سیستم عامل فعلی من که صدمه‌ای وارد نمیشه!؟
چون برای داس 8 مگابایتی نوشته «بدون قابلیت بوت زنده». فقط برای نصبه و لایو کار نمیکنه ظاهرا. ترسیدم برم و همینی که الان دارم بپره.

یه راه شبیه این اینجا بود (با همین فری‌داش): http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1901977
که پیغام خطا بهم دادش. ولی این به شکل لایو کار میکرد و نصبی نبود.

آفلاین userb

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 96
« پاسخ #9 : 10 اردیبهشت 1394، 02:39 ق‌ظ »
مرسی بابت پاسختون.
فقط قبل از اینکه من اینارو اجرا کنم یه چیز خیلی خیلی مهم. به سیستم عامل فعلی من که صدمه‌ای وارد نمیشه!؟
چون برای داس 8 مگابایتی نوشته «بدون قابلیت بوت زنده». فقط برای نصبه و لایو کار نمیکنه ظاهرا. ترسیدم برم و همینی که الان دارم بپره.

یه راه شبیه این اینجا بود (با همین فری‌داش): http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1901977
که پیغام خطا بهم دادش. ولی این به شکل لایو کار میکرد و نصبی نبود.

نه، مشکلی پیش نمیاد. شما فقط بایوس سیستم رو آپدیت می‌کنید. بایوس یک برنامه (firmware) است که روی یک تراشه در مادربورد قرار گرفته، و شما می‌خواین این برنامه رو به‌روز کنید. آپدیت بایوس هیچ ربطی به نوشتن کد یا کپی یک فایل روی هارد دیسک نداره.
بله، حق با شماست، freedos معرفی شده لایو نیست. لینک رو اصلاح کردم.
دو نکته: نکته اول این‌که این روش فقط برای firmwareهای BIOS هست و نه رابط UEFI (من مشخصات و راهنمای لپ‌تاپ شما رو دیدم، اشاره‌ای به UEFI نشده - اما شما خودتون وارد بایوس بشید تا مطمئن بشید. (محیط EFI یا UEFIها از نظر ظاهری گرافیکی هستند و با ماوس می‌شه منو‌ها رو تغییر داد)). و نکته دیگه این‌که قبل از آپدیت بایوس، وارد تنظیمات بایوس بشید و ببینید کنترل هارددیسک چی انتخاب شده (که دو گزینه هست یکی ATA یا IDE و دیگری AHCI. البته بصورت پیش‌فرض AHCI هست، اما خوب بهتره چک کنید)، چون اگه AHCI باشه و کنترلر بعد از آپدیت روی IDE قرار بگیره (یا به‌عکس) احتمالا سیستم‌تون گه‌گاه دچار کرش می‌شه (در ویندوز که اینطوره!). یعنی این گزینه بعد از نصب یک سیستم‌عامل نباید تغییر کنه. البته در لپ‌تاپ‌ها پیش‌فرض AHCI هست، اما اگه بتونید چک کنید بهتره (این دو گزینه در یک لیست و در کنار هم قرار داره). با توجه به این نکته‌ها، بایوس رو می‌تونید فلش کنید. (راهنمای بالا تغییر کرده :) )
« آخرین ویرایش: 10 اردیبهشت 1394، 10:32 ق‌ظ توسط userb »