آقا ساسان تسلیم چرا می زنی آخه
نفرمایید آقا، من ارادت دارم. ببخشید اگر لحن نوشتههام تند میزنه. از روی نوشته نمیشه مود رو منتقل کرد. لول.
وقتی یک بروزرسانی امنیتی وجود داره، بخصوص توی سرورها، بروزرسانی یک موضوع اختیاری نیست، یک موضوع اجباری هستش. حتی برای کرنل هم سعی میشه با ابزاری مثل Ksplice زمان غیرفعال بودن سرور رو تا حد ممکن پایین آورد.
systemd ابزاری داره که به روزرسانی بدون ریبوت رو ممکن میکنه.
+ حالا این که ریسک این کار برای پروسه ای که به عنوان pid 1 اجرا میشه چقدره موضوع دیگه است.
هیچ کس منکر ضعفهای systemd نیست، اما ویژگی ها مثبتش بسیار بسیار بیشتر از ضعفهاشه.
یکی از خوبیهایی که گنو-لینوکس نسبت به سیستمهای دیگه مثل ویندوز داره اینه که حجم زیادی از اطلاعات به صورت آزاد (اینجا به صورت متنی) در دسترس هست و بدون نیاز به استفاده از برنامه دیگهای میشه به اونها دسترسی پیدا کرد. برای مثال من میتونم فایلهای لاگ رو جایی بذارم که کاربرهای خاصی به راحتی با FTP بتونند اونها رو دانلود کنند و مستقیم بخونند.
با لاگهای Journal هم میتونی. فایلها با فورمت باینری ذخیره میشن ولی متن پیامها دست نخورده میمونه. با دستور strings میتونی اونها رو بخونی.
مثلا:
$ strings /mnt/arch/var/log/journal/af4967d77fba44c6b093d0e9862f6ddd/system.journal | grep message
یا این که میتونی پیامهای journald رو به syslog بفرستی و مثل سابق استفاده کنی
+