انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: دلیل استفاده از /. در زمان اجرای فایل های اجرایی و اسکری‍پت ها در ترمینال(حل شد)  (دفعات بازدید: 2481 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mehrzadmo

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 77
زمانی که میخوام توی ترمینال فایل های که خودم نوشتم یا ساختم رو اجرا کنم به /. در ابتدای نام فایل نیازه در صورتی که برای فایل های سیستمی این مورد نیاز نیست . چرا ؟‌
« آخرین ویرایش: 26 مهر 1393، 07:05 ب‌ظ توسط mehrzadmo »

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
اون نقطه به معنای current directory ئه.
به شل میگه فایلی که در همین دایرکتوری هست رو اجرا کن.

آفلاین mehrzadmo

• Jr. Member
  • *
یعنی چی ؟ یعنی شل اگه من نگم توی دایرکتوری حاضر دنبال فایل من بگرد میره توی روت دنبالش می گرده ؟
یعنی بش اینقد تعطیله ؟

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
فرض کن شما برنامه ping رو نصب کردی ! بعد می یای و خودت سورس ping رو می گیری و کامپایلش کردی ، خوب bash در همچین موقعیتی مجبوره یه راهی پیشنهاد کنه که نه سیخ بسوزه نه کباب ، لذا وقتی که شما ping رو توی خط فرمان می زن می دستور دنبال ping توی /bin می گرده ! و اصلا حواسش به پوشه شما نیست ولی وقتی ./ping می زنی می فهمه که ping ای منظور شماست که توی پوشه حاضره ! نمی دونم با command ویندوز کار کردید یا نه ولی اگر بخواهید یه فایل exe رو اجرا کنید حتما باید به پوشه اش cd کنید ! مثلا اگر توی command بزنید firefox اجرا نمی شه !
خودتون قضاوت کنید کدوم روش بهتره  ::)
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
همینه که هست دوست من!
کار با فایل ها و دایرکتوری ها در لینوکس اصولی داره که باید رعایت بشن. (مثلا در لینوکس بر خلاف ویندوز، بزرگی و کوچکی حروف اسم فایل ها مهمه)
اگر تایپ یه نقطه برات سخته اصلا مجبور به استفاده نیستی.
« آخرین ویرایش: 25 مهر 1393، 08:43 ب‌ظ توسط mohsen-rashidi »

آفلاین mehrzadmo

• Jr. Member
  • *
نگاه کن بحث من سختی و سادگی و .. نیست . من میخوام دلیل قضیه رو بدونم . البته با توضیحات دوستمون قانع شدم . من بادی بدونم دارم چیکار م یکنم . نه اینکه چارتا دستور رو ک‍بی و بیست کنم و تمام !

آفلاین mehrzadmo

• Jr. Member
  • *
نقل‌قول
بخواهید یه فایل exe رو اجرا کنید حتما باید به پوشه اش cd کنید ! مثلا اگر توی command بزنید firefox اجرا نمی شه !

ویندوز می آد ابتدا دایرکتوری جاری رو سرچ می کنه و بعد اگه نبود میره مسیر های ست شده توی path رو جستجو می کنه .

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 285
نقل‌قول
بخواهید یه فایل exe رو اجرا کنید حتما باید به پوشه اش cd کنید ! مثلا اگر توی command بزنید firefox اجرا نمی شه !

ویندوز می آد ابتدا دایرکتوری جاری رو سرچ می کنه و بعد اگه نبود میره مسیر های ست شده توی path رو جستجو می کنه .
پس شما زحمت بکشید پوسته‌ی خط فرمان ویندوز رو برای لینوکس و BSD پورت کنید، ثواب میشه  :D
البته من دلیل اینکه هر کدوم چرا اون کار رو میکنن رو نمیدونم. ولی خب تاحالا درباره‌ی این مسئله دعوای ویندوز-لینوکس نشده. بیاید دعوا کنیم  ;D

آفلاین mehrzadmo

• Jr. Member
  • *
مهندس یا خیلی بیکاری یا ...

پسر خوب من مشکلم حل شده ! با شما هم دعوایی ندارم ! من دنبال دلیل این قضیه بودم که با کمک دوستمون حل شد !

یعنی چی بیا اینو پورت کن اون دیپورت کن ؟! من جایی اشاره نکردم اون بهتره یا این ؟ فقط دوستمون گفتن :

نقل‌قول
نمی دونم با command ویندوز کار کردید یا نه ولی اگر بخواهید یه فایل exe رو اجرا کنید حتما باید به پوشه اش cd کنید ! مثلا اگر توی command بزنید firefox اجرا نمی شه !
و من جواب ایشون رو دادم ! نه مقایسه ای و نه حرفی و نه حدیثی !

* صرفا جهت توضیح ! البته اگر شما باز نمیخواهی جبهه بگیری و بحث کنی !
power shell ویندوز از نظر امکانات بسیار شبیه شل لینوکسه ! و باهاش قابل مقایسه . هرچند خیلی سنگینه به نظر من .

بعد من چطوری می تونم تاپیک رو حل شده کنم ؟

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
عزیز شوخی بود جدی نگیر:دی

عنوان تاپیک رو ویرایش کنید و عبارت حل شد رو بهش اضافه کنید ;)

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1637
    • در دفاع از آزادی بیان
پسر خوب من مشکلم حل شده ! با شما هم دعوایی ندارم ! من دنبال دلیل این قضیه بودم که با کمک دوستمون حل شد !

دقیقا بهترین روش اینه که آدم به کسانی که دوست دارن دعوا راه بندازن بی توجهی کنه (: در این مورد یک بحث دیگه هم هست که پایه اش مشابه اون توضیح است ولی نتیجه اش خیلی حساس تر. مساله اینه که یک آدم بدجنسی بیاد توی خونه خودش یک دستور مخرب بنویسه یا دستور یکه باعث می شه به یوزر خودش دسترسی روت داده بشه. بعد اسم این رو بذاره ping. اونوقت به مدیر سیستم بگه «پینگ درست کار می کنه ولی وقتی می رم تو فلان مسیر نمی تونم پینگ کنم» و مدیر سیستم بره تو دایرکتور طرف و پینگ کنه و در اصل اون برنامه رو اجرا کنه (: معلومه که می شه سناریوهای هوشمندانه تری هم داشت.

به همین دلیل است که در لینوکس به شکل پیش فرض . (مسیر جاری) جزو PATH نیست اما می تونی اضافه اش کنی اگر بخوای.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین mehrzadmo

• Jr. Member
  • *
نقل‌قول
در این مورد یک بحث دیگه هم هست که پایه اش مشابه اون توضیح است ولی نتیجه اش خیلی حساس تر. مساله اینه که یک آدم بدجنسی بیاد توی خونه خودش یک دستور مخرب بنویسه یا دستور یکه باعث می شه به یوزر خودش دسترسی روت داده بشه. بعد اسم این رو بذاره ping. اونوقت به مدیر سیستم بگه «پینگ درست کار می کنه ولی وقتی می رم تو فلان مسیر نمی تونم پینگ کنم» و مدیر سیستم بره تو دایرکتور طرف و پینگ کنه و در اصل اون برنامه رو اجرا کنه (: معلومه که می شه سناریوهای هوشمندانه تری هم داشت.
جالب بود . ممنونم .

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
توی cmd بزنید firefox خودتون متوجه می شید و تایید می کنید حرف من رو  :D
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ