انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: یک توزیع لینوکس میخوام که......"پارسیکس باشه"  (دفعات بازدید: 11261 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
بسم الله.
سلام.من تا حالا چندتا توزیع لینوکس رو امتحان کردم. اوبونتو، کوبونتو،فدورا،سوزه و مدتها پیش هم چند روزی ردهت رو امتحان کردم.هر کدوم جذابیتهای خودش رو داشت و البته مشکلات خودشون رو هم.
من دنبال یه توزیعی میگردم که توش این چندتا چیزی که میگم رو داشته باشه:
1)   اول اینکه سبک و سریع باشه.
2)   خیلی نرم افزار های زیادی همراش نباشه.البته بشه نرم افزارهایی که برا اون توزیع کمپایل شدن رو تو اینترنت پیدا کرد خیلی بهتره.
3)   پشتیبانیش از سخت افزارها در حد مطلوب باشه.
4)   پشتیبانی از زبان فارسی .
5)   میز کارش گنوم باشه.البته این اگه نبود هم یه جوری باهاش کنار میام.

مثلا من از slax که بر مبنای اسلکور نوشته شده خوشم اومد.حجم فایل .isoش درحد 200 مگابایته.سرعتش با وجود میز کار kde قابل توجه بود. ولی متاسفانه پشتیبانی از زبان فارسی نداشت.
حالا شما چه توزیعی رو پیشنهاد میکنین.اگه میشه یه کوچولو در مورد توزیعی که معرفی میکنین توضیح بدین.

« آخرین ویرایش: 04 شهریور 1388، 06:19 ق‌ظ توسط mrmrn »
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
پاسخ به: یک توزیع لینوکس میخوام که
« پاسخ #1 : 21 تیر 1388، 11:06 ب‌ظ »
پاسخ سوال شما تو سایت Distrowatch هست که از بین بیش از ۳۰۰ توزبع مختلف می تونید دیستروی خوردتون رو به همراه توضیحات و اسکرین شات انتخاب کنید

http://distrowatch.com
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #2 : 21 تیر 1388، 11:18 ب‌ظ »
خب یک چیزهایی مبهمه (: «پشتبانی از زبان فارسی» یعنی چی؟ همه لینوکس ها از فارسی پشتیبانی می کنن ولی نیاز به تنظیم دارن. می خوای به شکل پیش فرض بشه توش فارسی تایپ کرد؟ یا به شکل پیش فرض یک سایت فارسی رو خوب نشون بده؟

شاید اگر با پاپی نگاه کنی بد نباشه. پاپی لینوکس یک توزیع خیلی کوچیکه که از اینها که تو گفتی فقط گنوم بودن رو نداره (: اما واقعا برای کاربرد عادی توصیه نمی شه چون مدیریت بسته اش منحصر به فرد خودشه. به نظر من اوبونتو نزدیکترین چیزی به اینه که گفتی. شاید هم پارسیکس. تنها نکته حجم ۶۰۰ مگابایتی شونه که البته به نظر من جزو لینوکس غیر حجیم قرارشون می ده.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 730
« پاسخ #3 : 22 تیر 1388، 02:52 ق‌ظ »
بسم الله.
سلام.من تا حالا چندتا توزیع لینوکس رو امتحان کردم. اوبونتو، کوبونتو،فدورا،سوزه و مدتها پیش هم چند روزی ردهت رو امتحان کردم.هر کدوم جذابیتهای خودش رو داشت و البته مشکلات خودشون رو هم.
2)   خیلی نرم افزار های زیادی همراش نباشه.البته بشه نرم افزارهایی که برا اون توزیع کمپایل شدن رو تو اینترنت پیدا کرد خیلی بهتره.

مثلا من از slax که بر مبنای اسلکور نوشته شده خوشم اومد.حجم فایل .isoش درحد 200 مگابایته.سرعتش با وجود میز کار kde قابل توجه بود. ولی متاسفانه پشتیبانی از زبان فارسی نداشت.
حالا شما چه توزیعی رو پیشنهاد میکنین.اگه میشه یه کوچولو در مورد توزیعی که معرفی میکنین توضیح بدین.

۱ - این بستگی به سخت افزارتون داره ، در یه کامپیوتر قوی و سریع شما تفاوت چشمگیری بین او اس هائی که نام بردید متوجه نمیشید . لطفا سخت افزارتون رو بفرمائید تا بهتر بشه نظر داد

۲- شما میتونید یک هسته خالی رو بردارید و متناسب با نیازهاتون پکیجهاتون رو بچینید ، ولی همونطور که دوستان گفتن پاپی و دمن اسمال نسخه های جمع و جوریه

۳- پشتیبانی از سخت افزار معمولا به عامل تقاضا مربوط میشه ، اگر قطعات شما از تولید کننده‌های معتبر باشه معمولا مشکلی با پشتیبانی توی لینوکس ندارید

۴- تقریبا تمام لینوکسها کم و بیش با زبان فارسی مشکل خاصی ندارند یا اگر هم داشته باشند با کمی جستجو و یکم ابتکار میشه مشکلشون رو حل کرد

۵- میز کار گنوم جزو میزهای میانه حساب میشه که اگر سخت افزار نسبتا خوبی داشته باشید با هاش مشکلی ندارید

در کل اینکه یه مدت توی میز کارها و نسخه های مختلف جستجو کنیم یه راه هستش که اکثر لینوکس کارها ازش عبور میکنند به نظرم شما ۲ تا راه کار دارید

یا تقویت قدرت یا تیز کردن اره

اگر سخت افزار شما قوی هستش که مشکلی ندارید نسخه های مختلف رو تست کنید تا ببینید کدوم به دلتون میشینه

ولی اگر سخت افزارتون زیاد به روز نیست و میخواهید از همین سخت افزارتون به نحو احسنت استفاده کنید بایستی یا از نگارشهائی با میز کارهای سبک مثل xfce استفاده کنید یا اینکه نگارش مخصوص خودتون که همه چیز رو توش سنجیدید و مینمایز کردید استفاده کنید

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #4 : 22 تیر 1388، 04:37 ق‌ظ »
سلام عزیز

پارسیکس و اوبونتو و خب خوده دبیان و ....... ::) اما اگه خیلی سریع میخواهید برید سر اصل مطلب قائدتا میشه لقمه اماده یعنی

پارسیکس

فارسی ساپورته بشدت  ;D پشتیبانی سخت افزاری بالایی داره میز کار گنوم داره که تم زیبایی هم روشه ( تنها گنومی که تو عمرم خوشم اومد  ;D ) و سرعت خیلی عالی داره

بقیه توضیحاتم برو تو سایتش ببین هم چنین میتونی کتاب
پارسیکس
بخونی باهاش زیادی اشنا بشی

موفق باشی

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
« پاسخ #5 : 22 تیر 1388، 11:42 ب‌ظ »
بسم الله.

۱ - این بستگی به سخت افزارتون داره ، در یه کامپیوتر قوی و سریع شما تفاوت چشمگیری بین او اس هائی که نام بردید متوجه نمیشید . لطفا سخت افزارتون رو بفرمائید تا بهتر بشه نظر داد

۲- شما میتونید یک هسته خالی رو بردارید و متناسب با نیازهاتون پکیجهاتون رو بچینید ، ولی همونطور که دوستان گفتن پاپی و دمن اسمال نسخه های جمع و جوریه

۳- پشتیبانی از سخت افزار معمولا به عامل تقاضا مربوط میشه ، اگر قطعات شما از تولید کننده‌های معتبر باشه معمولا مشکلی با پشتیبانی توی لینوکس ندارید

۴- تقریبا تمام لینوکسها کم و بیش با زبان فارسی مشکل خاصی ندارند یا اگر هم داشته باشند با کمی جستجو و یکم ابتکار میشه مشکلشون رو حل کرد

۵- میز کار گنوم جزو میزهای میانه حساب میشه که اگر سخت افزار نسبتا خوبی داشته باشید با هاش مشکلی ندارید

در کل اینکه یه مدت توی میز کارها و نسخه های مختلف جستجو کنیم یه راه هستش که اکثر لینوکس کارها ازش عبور میکنند به نظرم شما ۲ تا راه کار دارید

یا تقویت قدرت یا تیز کردن اره

اگر سخت افزار شما قوی هستش که مشکلی ندارید نسخه های مختلف رو تست کنید تا ببینید کدوم به دلتون میشینه

ولی اگر سخت افزارتون زیاد به روز نیست و میخواهید از همین سخت افزارتون به نحو احسنت استفاده کنید بایستی یا از نگارشهائی با میز کارهای سبک مثل xfce استفاده کنید یا اینکه نگارش مخصوص خودتون که همه چیز رو توش سنجیدید و مینمایز کردید استفاده کنید
سلام.باتشکر از جواب کاملتون باید بگم که من بیشتر لینوکسو برا لپتاپم میخوام:turion dual core 2.0GHz,ram3.0GHz,hard320Gb .ولی اوبونتو رو سیستم من واقعا کند عمل میکنه.حتی از xp هم دیرتر بالا میاد با اینکه رو پارتیشن ext4 نصبه.من تفاوت خیلی فاحشی رو بین مثلا همون اسلکس و اوبونتو میبینم.
در مورد پاپی نمیدونم میز کارش چیه ولی خداوکیلی خیلی چیز بیریختیه.البته چیز خیلی جالبی که توش دیدم نصب بودن geany روش بود که نتونستم دستی تو اوبونتو نصب کنم ولی اونجا پیشفرض بود.
نقل‌قول
خب یک چیزهایی مبهمه (: «پشتبانی از زبان فارسی» یعنی چی؟ همه لینوکس ها از فارسی پشتیبانی می کنن ولی نیاز به تنظیم دارن. می خوای به شکل پیش فرض بشه توش فارسی تایپ کرد؟ یا به شکل پیش فرض یک سایت فارسی رو خوب نشون بده؟

شاید اگر با پاپی نگاه کنی بد نباشه. پاپی لینوکس یک توزیع خیلی کوچیکه که از اینها که تو گفتی فقط گنوم بودن رو نداره (: اما واقعا برای کاربرد عادی توصیه نمی شه چون مدیریت بسته اش منحصر به فرد خودشه. به نظر من اوبونتو نزدیکترین چیزی به اینه که گفتی.
در مورد پشتیبانی اسلکس از فارسی من اشتباه بدی کردم.اتفاقا خیلی خوبم پشتیبانی میکرد.ولی من تو نصبش روی هارد مشکل دارم و تاحالا فقط لایو ازش استفاده کردم.درمورد اوبونتو باید بگم که انصافا توزیع بسیار کندیه.
نقل‌قول
سلام عزیز

پارسیکس و اوبونتو و خب خوده دبیان و ....... Roll Eyes اما اگه خیلی سریع میخواهید برید سر اصل مطلب قائدتا میشه لقمه اماده یعنی

پارسیکس

فارسی ساپورته بشدت  Grin پشتیبانی سخت افزاری بالایی داره میز کار گنوم داره که تم زیبایی هم روشه ( تنها گنومی که تو عمرم خوشم اومد  Grin ) و سرعت خیلی عالی داره

بقیه توضیحاتم برو تو سایتش ببین هم چنین میتونی کتاب
پارسیکس بخونی باهاش زیادی اشنا بشی
سلام علیکم.من هم همینی که شما گفتی رو در مورد تفاوت سرعت اوبی با پارسیکس شنیدم ولی با این تاکیدی که شما کردی میرم دنبالش .ان شائ الله.

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 730
« پاسخ #6 : 23 تیر 1388، 12:24 ق‌ظ »
سیستم شما قدرت خوبی داره ، یک سی پی یو amd جوندار با رم مناسب

این سیستم بایستی اوبنتو رو درسته بخوره احتمالا یه جای تنظیمات درست نیست

لطفا ۲ تا زحمت بکشید

۱- مدل کامل نوت بوکتون رو بفرمائید تا تمام اجزاشو بشه بررسی کرد

۲- یه برنامه خیلی کوچیک هست به اسم bonnie که توی مخازن اوبنتو هم موجوده ، لطفا اینستالش کنید و خروجیش رو برام بگذارید (این برنامه تست سرعت هارد دیسک هستش و یکم زمان میبره تا نتیجه رو اعلام کنه )

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
پاسخ به: پاسخ به: یک توزیع لینوکس میخوام که
« پاسخ #7 : 23 تیر 1388، 10:50 ب‌ظ »
سیستم شما قدرت خوبی داره ، یک سی پی یو amd جوندار با رم مناسب

این سیستم بایستی اوبنتو رو درسته بخوره احتمالا یه جای تنظیمات درست نیست

لطفا ۲ تا زحمت بکشید

۱- مدل کامل نوت بوکتون رو بفرمائید تا تمام اجزاشو بشه بررسی کرد

۲- یه برنامه خیلی کوچیک هست به اسم bonnie که توی مخازن اوبنتو هم موجوده ، لطفا اینستالش کنید و خروجیش رو برام بگذارید (این برنامه تست سرعت هارد دیسک هستش و یکم زمان میبره تا نتیجه رو اعلام کنه )
سلام.ممنون از لطفتون.اولی رو باید بگم که مدلش acer aspire 5520 است.این یه بررسیه که غیر از رم بقیش ازجمله کارت گرافیکم رو درست گفته
http://www.fudzilla.com/content/view/2242/40/
در مورد دومی باید بگم که سعی میکنم که اینکارو بکنم.

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #8 : 23 تیر 1388، 11:01 ب‌ظ »
در مورد سرعت من دو توزیع خیلی خوب می‌شناسم:
برای گنوم:
Parsix که خیلی سریع و قشنگه.
برای کی‌دی‌ای:
Sidux یک توزیع فوق‌العاده سریع که شاید باورتون نشه سرعتش از Slax خیلی بیشتره ;) نسخه‌ی دی‌وی‌دی اش خیلی کامله و کاملا از Slax جلوتره. نسخهٔ زنده‌اش حداکثر در ۲ دقیقه بالا می‌آد و نرم‌افزارهای خیلی زیادی هم داخلش هست و با سیستم خیلی قدیمی من خیلی سریع کار می‌کنه. در عرض ۵ دقیقه و ۳۰ ثانیه هم نصب می‌شه برای من. خیلی پیشنهاد می‌کنم که ازش استفاده کنید ;) مطمئن هستم که پشیمان نمی‌شید :)
« آخرین ویرایش: 23 تیر 1388، 11:09 ب‌ظ توسط ahmed »

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 23 تیر 1388، 11:46 ب‌ظ »
1+ احمد جان بابت معرفی سیدوکس باث یه بررسی روش انجام بدم  :)

پاینده باشی

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #10 : 23 تیر 1388، 11:51 ب‌ظ »
1+ احمد جان بابت معرفی سیدوکس باث یه بررسی روش انجام بدم  :)

پاینده باشی

حدود یه سال پیش یه مطلبی در مورد نوشتم که البته کمی اشکال داره ;)
http://choxos.wordpress.com/2008/09/15/sidux-%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%88%D8%B1%DA%A9%D9%84%D8%A7%DA%A9-%D8%B4%D8%AF%D9%87/

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 24 تیر 1388، 12:13 ق‌ظ »
1+ احمد جان بابت معرفی سیدوکس باث یه بررسی روش انجام بدم  :)

پاینده باشی

حدود یه سال پیش یه مطلبی در مورد نوشتم که البته کمی اشکال داره ;)
http://choxos.wordpress.com/2008/09/15/sidux-%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%88%D8%B1%DA%A9%D9%84%D8%A7%DA%A9-%D8%B4%D8%AF%D9%87/

بازم ممنون عزیز  ;)

موفق باشی
« آخرین ویرایش: 24 تیر 1388، 04:40 ق‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
« پاسخ #12 : 24 تیر 1388، 02:27 ب‌ظ »
پاسخ سوال شما تو سایت Distrowatch هست که از بین بیش از ۳۰۰ توزبع مختلف می تونید دیستروی خوردتون رو به همراه توضیحات و اسکرین شات انتخاب کنید

http://distrowatch.com
سوال من در مورد خود distrowatch اینه که این رتبه بندی ها از کجامیاد.یه سری متخصص نشستن نظر میدن یا بر اساس دیده شدن یه توزیع توسط کاربرای مختلف اسم توزیعها تو لیست بالا و پایین میره؟بعد اینکه در مورد سرعتشون کجا بحث مقایسه ای شده؟

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
« پاسخ #13 : 24 تیر 1388، 04:00 ب‌ظ »
در مورد سرعت من دو توزیع خیلی خوب می‌شناسم:
برای گنوم:
Parsix که خیلی سریع و قشنگه.
برای کی‌دی‌ای:
Sidux یک توزیع فوق‌العاده سریع که شاید باورتون نشه سرعتش از Slax خیلی بیشتره ;) نسخه‌ی دی‌وی‌دی اش خیلی کامله و کاملا از Slax جلوتره. نسخهٔ زنده‌اش حداکثر در ۲ دقیقه بالا می‌آد و نرم‌افزارهای خیلی زیادی هم داخلش هست و با سیستم خیلی قدیمی من خیلی سریع کار می‌کنه. در عرض ۵ دقیقه و ۳۰ ثانیه هم نصب می‌شه برای من. خیلی پیشنهاد می‌کنم که ازش استفاده کنید ;) مطمئن هستم که پشیمان نمی‌شید :)

با تشکر باید بگم که sidux 2009-2  همین امروز منتشر شد.اطلاعات بیشتر را در http://sidux.com/Article519.htmlمیشه دید.راستی من که به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارم از کجا گیر بیارم این نسخه رو.در ضمن برای بسته های نرم افزاریش باید چه کرد؟راستی احمد جان شما در آخرین پست این تاپیک:http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,5306.15.html گفتی که
نقل‌قول
در کل من زیاد از Sidux راضی نیستم. یه کم کار باهاش سخته.
میشه بگی چرا راضی نیستی و چرا سخته؟
« آخرین ویرایش: 24 تیر 1388، 04:04 ب‌ظ توسط mrmrn »

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #14 : 24 تیر 1388، 05:42 ب‌ظ »

سوال من در مورد خود distrowatch اینه که این رتبه بندی ها از کجامیاد.یه سری متخصص نشستن نظر میدن یا بر اساس دیده شدن یه توزیع توسط کاربرای مختلف اسم توزیعها تو لیست بالا و پایین میره؟بعد اینکه در مورد سرعتشون کجا بحث مقایسه ای شده؟
[/quote]

۱- دیستروواچ یک سایت شخصی بوده. طرف برای هر توزیع یک صفحه درست کرده و در مورد اون توزیع یکسری اطلاعات نوشته. بعد به فکرش رسیده که برای هر دیسترو یک شمارنده هم توی صفحه مخصوص بهش بذاره و بعدا این شمارنده ها رو منتشر کنه تا نشون دهنده علاقه افراد به دیستروهای مختلف باشه. این پروژه بزرگ شده و این روزها اصلی ترین سایتی است که همه اطلاعات اکثر دیستروها رو پوشش می ده و مردم وقتی می خوان درباره یک دیسترو اطلاعات کسب کنن می رن اون تو. نتیجه این شده که شمارنده صفحات مربوط به توزیع های مختلف می تونه نشون دهنده اقبال مردم به اون دیسترو باشه.

۲- سیداکس توزیع خوبیه (: خیلی خوب. در واقع دقیقا دبیان نسخه سید است  که با یک کرنل تنظیم شده برای سخت افزارهای متفاوت عرضه می شه.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی