انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمایی برای انتخاب توزیع لینوکسی مناسب  (دفعات بازدید: 2828 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین AHashemi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
سلام
وقت بخیر

نمیدونم پرسیدن این سوال تو فروم تخصصی یکی از توزیع های لینوکس چقدر درسته!

ولی من مدت زیادیه از ویندوز استفاده می کنم، چندباری هم اوبونتو رو امتحان کردم و ازش راضی بودم، ولی میخوام دیگه یه توزیع لینوکس رو به صورت دائمی کنار ویندوز داشته باشم. علت اینکه کلاً نمیتونم به لینوکس مهاجرت کنم استفاده از نرم افزارهای ادوبی و ویژوال استدیو و گیمینگه. ولی میخوام کم کم به لینوکس هم عادت کنم و ازش تو موارد دیگه استفاده کنم.

اینا موارد مورد نیاز من هستن:
1- بتونم با دستکاری کردن و امتحان امکانات مختلفش با لینوکس بیشتر آشنا شم. یعنی فقط یه چیز ساده نباشه! میخوام یاد بگیرم.
2- اپ سنتر قوی با برنامه های متنوع و زیادی داشته باشه که بشه برای استفاده های مختلف برنامه های خوبی رو پیدا کرد.
3- بتونه از حداکثر منابع سیستم (رم و گرافیک و سی پی یو) استفاده کنه! چون کانفیگ سیستم نسبتاً خوبی دارم و نمیخوام بی استفاده بمونه.
4- رابط کاربری خیلی قوی، زیبا و قابل تغییری داشته باشه حتماً!

میدونم که نمیشه کسی برای دیگری توزیع مناسب انتخاب کنه و اصولاً سوال "بهترین توزیع کدومه" اشتباهه! ولی با توجه به چیزایی که گفتم شما چی پیشنهاد می کنید؟
ممنون :)

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
اگر فقط هدفتون این هست یک توزیع از گنو/لینوکس کنار ویندوزتون داشته باشید پیشنهاد میکنم میزکار مدنظرتون رو انتخاب کنید و یکی از توزیع هایی که بهترین پیکربندی رو با اون میزکار ارائه میکنه نصب کنید.

مثلا Chakra که از KDE‌ استفاده میکنه یا Fedora با Gnome Shell، یا Mint‌ و Cinnamon و ...

اگر میخواید بیشتر یاد بگیرید و ... یک توزیع پایه مثل Debian یا Arch نصب کنید. یا حتی Ubuntu رو به توسط Network Installer نصب کنید. البته این روش نیازمند کمی مطالعه و حداقل آشنابودن با مباحث ابتدایی هست.
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1393، 12:24 ق‌ظ توسط M!lad »
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین rezaonline.net

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 54
    • طراحی وبسایت
kali که بر مبنای debian هست رو پیشنهاد میکنم .

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 232
سلام.
اول ی چنتا نکته رو بگم:
۱- کلا لینوکس چنتا توزیع با استخون بندی و پشتیبانی قوی بیشتر نداره که اونا هم
redhat (rhel)
centos
fedora
opensuse
debian
ubunntu
برای تست بقیه ی توزیع ها داری وقت تلف میکنی. چون تقریبا شبیح همین چنتایی که بالا گفتم هستن.
۲- تست کردن این چتا برای انتخاب کار زیاد سختی نیست.
۳- توزیع های لینوکس تقریبا شبیح هم اند ولی این حرف تا زمانی درسته که شما از لینوکس استفاده های عادی و روزمره ببری.

موارد مورد نیاز شما:
۱- اگر هدفت یادگری بیشتر لینوکسه من fedora رو پیشنهاد میدم(کار کردن باهش ی مقدار سخت تر از ubuntu).
۲- نرم افزار yum و yumex در فدورا وجود داره که خیلی کاربردی هستش. ولی yast در opensuse این نیاز رو بهتر رفع میکنه.
۳- کلا لینوکس اکثر درایور ها رو میشناسه و یکم با درایور کارت گرفیک مشکل داره که اون هم توی همه ی توزیع ها راه حلی برای نصبش هست و این برای همه ثابت شده هست که لینوکس به بهترین شکل از منابع سیستم استفاده میکنه.
۴- رابط کاربری ی چیز سلیقه ای هست که بهتریناشو میتونیم KDE و gnome بدونیم که توی همه ی توزیع ها میشه از همه ی رابط های کاربری استفاده کرد. ولی بهترین تجربه از KDE و gnome رو توی opensuse و fedora بدست میاری.

در نهایت من به شما پیشنهاد میکنم که fedora و opensuse رو حتما امتحان کنی و نکته ی شماره ی ۳ رو که بالا گفتم فراموش نکن چون اگر توی یکی از این توزیع ها حرفه ای بشی کوچ کردن به یک توزیع دیگه برات سخت میشه.(redhat , centos , fedora برای شرکت redhat هستن و اکثر سرور ها توی جهان و حتی ایران دارن از این توزیع ها استفده میکنن.)
فکر کنم متوجه شده باشی که باید fedora رو استفاده کنی. >:(
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1393، 07:26 ق‌ظ توسط alireza hashemi »

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
من خودم از فدورا استفاده می کنم و دوست دارم مرتب به مردم پیشنهادش بدم.
اما اگر مخازن نرم افزاری خیلی براتون مهمه و برنامه های زیادی می خواید نصب کنید و اگر بروز بودن نرم افزارا براتون مهمه ، شاید آرچ گزینه بهتری باشه.
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1393، 08:56 ق‌ظ توسط mohsen-rashidi »

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
من خودم از فدورا استفاده می کنم و دوست دارم مرتب به مردم پیشنهادش بدم.
اما اگر مخازن نرم افزاری خیلی براتون مهمه و برنامه های زیادی می خواید نصب کنید و اگر بروز بودن نرم افزارا براتون مهمه ، شاید آرچ گزینه بهتری باشه.
جواب قسمت اول نظر شما:
شما از فدورا استفاده میکنید و دوست دارید به مردم هم پیشنهاد بدین. ولی داری آرچ رو پیشنهاد میدی.
جواب قسمت دوم نظر شما:
شما از فدورا استفاده میکنید و دوست دارید به مردم هم پیشنهاد بدین. ولی نمیدونید که فدورا روی لبه ی تکنولوژی حرکت میکنه و بروزترین سیستم عامل لینوکسی هست.
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1393، 10:14 ق‌ظ توسط alireza hashemi »

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
من فدورا رو دوست دارم و به مردم پیشنهادش می دم اما ظاهرا برای ایشون مناسب نیست. چون توزیعی می خوان که مخازنش گسترده باشه و مخازن فدورا قابل قیاس با آرچ نیست.

فدورا رو لبه تکنولوژي حرکت می کنه، نه لبه نرم افزار.
اولین توزیعی که گنوم ۳.۱۴ وارد مخزنش شد همین آرچ بود در حالی که فدورا ۲۰ هنوز بعد از یک سال از گنوم ۳.۱۰ استفاده می کنه.
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1393، 10:44 ق‌ظ توسط mohsen-rashidi »

آفلاین AHashemi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
اگر فقط هدفتون این هست یک توزیع از گنو/لینوکس کنار ویندوزتون داشته باشید پیشنهاد میکنم میزکار مدنظرتون رو انتخاب کنید و یکی از توزیع هایی که بهترین پیکربندی رو با اون میزکار ارائه میکنه نصب کنید.

با تحقیقی که کردم متوجه شدم احتمالا میزکار KDE برای من مناسب تر باشه.

redhat (rhel)
centos
fedora
opensuse
debian
ubunntu
برای تست بقیه ی توزیع ها داری وقت تلف میکنی. چون تقریبا شبیح همین چنتایی که بالا گفتم هستن.
۳- توزیع های لینوکس تقریبا شبیح هم اند ولی این حرف تا زمانی درسته که شما از لینوکس استفاده های عادی و روزمره ببری.

موارد مورد نیاز شما:
۱- اگر هدفت یادگری بیشتر لینوکسه من fedora رو پیشنهاد میدم(کار کردن باهش ی مقدار سخت تر از ubuntu).
۲- نرم افزار yum و yumex در فدورا وجود داره که خیلی کاربردی هستش. ولی yast در opensuse این نیاز رو بهتر رفع میکنه.
۳- کلا لینوکس اکثر درایور ها رو میشناسه و یکم با درایور کارت گرفیک مشکل داره که اون هم توی همه ی توزیع ها راه حلی برای نصبش هست و این برای همه ثابت شده هست که لینوکس به بهترین شکل از منابع سیستم استفاده میکنه.
۴- رابط کاربری ی چیز سلیقه ای هست که بهتریناشو میتونیم KDE و gnome بدونیم که توی همه ی توزیع ها میشه از همه ی رابط های کاربری استفاده کرد. ولی بهترین تجربه از KDE و gnome رو توی opensuse و fedora بدست میاری.

در نهایت من به شما پیشنهاد میکنم که fedora و opensuse رو حتما امتحان کنی و نکته ی شماره ی ۳ رو که بالا گفتم فراموش نکن چون اگر توی یکی از این توزیع ها حرفه ای بشی کوچ کردن به یک توزیع دیگه برات سخت میشه.(redhat , centos , fedora برای شرکت redhat هستن و اکثر سرور ها توی جهان و حتی ایران دارن از این توزیع ها استفده میکنن.)

خیلی ممنون از جواب کاملتون.
راستش خودم هم سه گزینه ی اوبونتو، فدورا و اوپن سوزه رو بیشتر مدنظر داشتم. ولی مشکل اصلی تفاوت بین پکیج های .deb و .rpm هست که به نظر میاد پکیج های دبیان بهتر و مخازنش گسترده تر باشه. چون در مورد چیزی به اسم RPM Hell می خوندم که یکی از مشکلات بسته های RPM هست. بهتر نیست به سمت توزیع های بر پایه ی دبیان برم؟ (دبیان، اوبونتو و...)
باز مسلماً شما اطلاعات قوی تری در این زمینه دارید. ممنون میشم.

من فدورا رو دوست دارم و به مردم پیشنهادش می دم اما ظاهرا برای ایشون مناسب نیست. چون توزیعی می خوان که مخازنش گسترده باشه و مخازن فدورا قابل قیاس با آرچ نیست.
اولین توزیعی که گنوم ۳.۱۴ وارد مخزنش شد همین آرچ بود در حالی که فدورا ۲۰ هنوز بعد از یک سال از گنوم ۳.۱۰ استفاده می کنه.

ممنون. ولی اگه بخوام صرفاً روی تعداد نرم افزارهای عرضه شده ش انتخاب کنم اوبونتو بزرگترین Software center رو داره درسته؟

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *

چه مقایسه ی عجیبی! خوب زمانی که ورژن جدید فدورا بیاد (تقریبا ۲۵ روز دیگه) گنوم اون هم آپدیت میشه.
اگه اینجوریه بزار من ی مقایسه بکنم:
نرم آفزار systemd در فدورا و اوپن سوزه در سال ۲۰۱۱ وارد مخازن شد ولی برای آرچ توی سال ۲۰۱۲ . تقریبا ۸ یا ۹ ماه دیرتر از فدورا.
توی لینک زیر تاریخ دقیقش رو نوشته.
http://en.wikipedia.org/wiki/Systemd

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *

با تحقیقی که کردم متوجه شدم احتمالا میزکار KDE برای من مناسب تر باشه.

redhat (rhel)
centos
fedora
opensuse
debian
ubunntu

موارد مورد نیاز شما:

خیلی ممنون از جواب کاملتون.
راستش خودم هم سه گزینه ی اوبونتو، فدورا و اوپن سوزه رو بیشتر مدنظر داشتم. ولی مشکل اصلی تفاوت بین پکیج های .deb و .rpm هست که به نظر میاد پکیج های دبیان بهتر و مخازنش گسترده تر باشه. چون در مورد چیزی به اسم RPM Hell می خوندم که یکی از مشکلات بسته های RPM هست. بهتر نیست به سمت توزیع های بر پایه ی دبیان برم؟ (دبیان، اوبونتو و...)
باز مسلماً شما اطلاعات قوی تری در این زمینه دارید. ممنون میشم.

اینکه میگن تعداد بسته های deb بیشتر از rpm هست درسته ولی rpm اونقدر هم که فکر میکنی کوچیک نیست و تمام نیازهاتو تامین میکنه. تا امروز من با این مسئله به مشکل بر نخوردم. به خاطر این موضوع توزیع عوض نکن.
به این لینک هم ی سری بزن.
http://javabyab.com/6554/%D9%86%D9%82%D8%A7%D8%B7-%D9%82%D9%88%D8%AA-%D9%88-%D8%B6%D8%B9%D9%81-rpm-%D9%88-deb-%D9%86%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%DB%8C%DA%A9%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
اگر از KDE خوشتون اومده پیشنهاد من یا OpenSuse یا Chakra هست. اگر خودم بخوام انتخاب کنم بدون شک Chakra.
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
نقل‌قول
چه مقایسه ی عجیبی! خوب زمانی که ورژن جدید فدورا بیاد (تقریبا ۲۵ روز دیگه) گنوم اون هم آپدیت میشه.
نرم آفزار systemd در فدورا و اوپن سوزه در سال ۲۰۱۱ وارد مخازن شد ولی برای آرچ توی سال ۲۰۱۲ . تقریبا ۸ یا ۹ ماه دیرتر از فدورا.
توی لینک زیر تاریخ دقیقش رو نوشته

من اصلا مقایسه ایی انجام ندادم ???
منم می دونم فدورا ۲۱ با گنوم ۳.۱۴ میاد. همه ی توزیع هایی که گنوم دارن بالاخره به گنوم ۳.۱۴ سویچ می کنن. بحث سر اینه که کدوم توزیع سریع تر این کار رو می کنه. من کاربر فدورا برای گنوم ۳.۱۴ باید چند ماه صبر کنم، در حالی که کاربر آرچ چند روز صبر می کنه. و این یعنی آرچ از لحاظ نرم افزاری از فدورا بروز تره.

systemd هم که شما مثالش رو زدید دقیقا یک تکنولوژیِ.
ظاهرا شما شماره ورژن نرم افزار ها رو با نوآوری های نرم افزاری اشتباه می گیرید ;)

« آخرین ویرایش: 21 آبان 1393، 10:09 ب‌ظ توسط mohsen-rashidi »

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
نقل‌قول
توی لینک زیر تاریخ دقیقش رو نوشته

من اصلا مقایسه ایی انجام ندادم ???
منم می دونم فدورا ۲۱ با گنوم ۳.۱۴ میاد. همه ی توزیع هایی که گنوم دارن بالاخره به گنوم ۳.۱۴ سویچ می کنن. بحث سر اینه که کدوم توزیع سریع تر این کار رو می کنه. من کاربر فدورا برای گنوم ۳.۱۴ باید چند ماه صبر کنم، در حالی که کاربر آرچ چند روز صبر می کنه. و این یعنی آرچ از لحاظ نرم افزاری از فدورا بروز تره.

systemd هم که شما مثالش رو زدید دقیقا یک تکنولوژیِ.
ظاهرا شما شماره ورژن نرم افزار ها رو با نوآوری های نرم افزاری اشتباه می گیرید ;)
جواب قسمت اول نظر شما:
دوست عزیز شما میگی که اصلا مقایسه ای انجام نمیدی ولی توی پستهای قبلی این مقایسه رو انجام دادی و توی همین پست هم وقتی که میگی (بحث سر اینه که کدوم توزیع سریع تر این کار رو می کنه. من کاربر فدورا برای گنوم ۳.۱۴ باید چند ماه صبر کنم، در حالی که کاربر آرچ چند روز صبر می کنه. و این یعنی آرچ از لحاظ نرم افزاری از فدورا بروز تره.)یعنی داری مقایسه میکنی.
جواب قسمت دوم نظر شما:
شاید من معنی تکنولوژی و رابطه ی اون بانرم افزار رو نمی دونم.(شاید هم واقعا نمیدونم. خودم هم شک کردم.)
و شاید شما شماره ی ورژن یک نرم افزار و نوآوری در اون نرم افزار رو متفاوت از هم میدونید.
جدیدا دارم حرفهای عجیب غریبی میشنوم. :o

من هر بار که میام و پست شما رو میخونم میخوام که جواب ندم ولی میبینم که وارد بحث شدم و نمیشه که یکدفه بحث رو رها کنم.
فکر کنم باید توی انجمن ی بخش مخصوص این دعوا ها بسازن. (شما آرچ رو دوست داری و فکر میکنی که بهترینه و من اصلا رچ رو ی توزیع مهم نمیدونم.) من اولین باره که دارم توی انجمن با یکی بحثی میکنم که میدونم به نتیجه نمیرسه.
« آخرین ویرایش: 22 آبان 1393، 07:30 ق‌ظ توسط alireza hashemi »